Som en lottovinst

20110625-152042.jpg
Är hemma hos mamma och efter att vi fått lunch serverad och sen badat tyckte hon att jag och Per skulle lägga oss och vila lite, ”så tar jag med barnen och kollar på fåren”. Jösses. Vilken trissvinst. Att bli beordrad att bara få… lata sig. Mammor är verkligen helt fantastiska.

Kollade förresten nyss i en sån där ”Mina första år”-bok. Min egen. Som mamma skrivit. Där stod till exempel att jag pratade tidigt och (understruket) väldigt mycket. Dessutom var det fram till ett och ett halvt års ålder lögn att få mig att sova en hel natt utan att vakna. Jag skulle ha nattvälling och det kunde inget ändra på. Jag läser detta och tänker glatt att det kanske inte finns så många synbara släktdrag mellan mig och mina barn (ja, de är ju anmärkningsvärt lika sin pappa båda två) men att nattaptit och pratkvarn-het tydligen också kan gå i arv.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för andrea
  andrea

  En såndär ”Mina första år”-bok hittade jag senast jag var hemma och hälsade på. Nog för att min son är en kopia av mig när jag var liten, men det visade sig även att vi är väldigt lika till personlighet också. Såna där småsaker som man själv inte kan komma ihåg för att man var för liten, men som man fått höra, eller som i det här fallet, fått läsa. Det var väldigt roligt att läsa och jämföra lite med sin egen plutt, samtidigt som jag fällde en liten tår för att min mamma skrivit så fint och kärleksfullt om mig.

  Och ja, mammor är verkligen helt fantastiska! Min mamma (och pappa också för den delen) är likadana när vi är hemma och hälsar på, ber oss vila medan dom tar lillen och går ut ett par timmar. Det är guld värt! 🙂

 2. Profilbild för Alice
  Alice

  Skriv din kommentar här!Min älskade pappa satte alltid våra barn först, lekte med dem och hittade på massa saker. Men sedan han hastigt gick bort förra året är det ingen som bryr sig längre, varken deras mormor eller farfar. Ingen som nån gång erbjuder sig att passa barnen och bara säger en annan gång när min dotter frågar sin mormor om hon får sova över. Du är lyckligt lottad och det var vi oxå när finaste morfar fanns!

 3. Profilbild för alexandra
  alexandra

  Min mamma hade ALDRIG sagt så!
  Hon sa till oss att gå ut och äte en gång och brutalringde hem oss kl 23 för då skulle hon minsann sova…
  Say what, men du har tur med din mamma!
  /Alex

 4. Profilbild för Solin
  Solin

  Välkommen till Skaraborg. Har just en liten paus i mitt arbete på KSS, Skövde. Jag och sambon ska ner till Skåne på campingsemester på lör. Var inte ni där för nån sommar sen? Tips på vad man ska se och göra?? Kram på’rej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *