Ibland får jag frågor om vad jag använder för hudvårdsprodukter. Well. Det varierar rätt mycket. jag provar mig fram. Fast det är klart att det finns favoriter! Jag brukar försöka åtminstone en gång i veckan att pyssla om nyllet lite extra. Med peeling, ansiktsmask och sen ett tjockt lager av den fetaste ansiktscremen. Är jag på riktigt pysselhumör ger jag håret en inpackning också, och låter det sen torka med marockansk hårolja i. Jag har blandhy och blir lätt torr, men sällan oljig, så riktigt mulliga produkter är bra för mig. Vad gäller peeling har jag testat mig runt lite, men fastnat för enzym-peeling. Vanlig, korning peeling brukar jag bli lite fnasig av ett par dagar efter kuren. Vissa enzym-peelingar har jag för känslig hy för. Ansiktet blir högrött och irriterat. Men den här pumpapeelingen från grymma Peter Thomas Roth (ni vet, de som gör den där underbara ”amningscremen”. Nej. inte amningscreme som i en creme man har när man ammar. Snarare att den håller fejan i form trots att man ammar. Äsch. Läs själva.) är som en liten dröm. Efter laddar jag som sagt på med ansiktsmask. Den gröna gurkmasken kommer också från Peter Thomas Roth, egentligen är den kanske lite för klen för mitt torra face, men ändå väldigt skön, och i sommar när det är varm och man är solkysst tror jag att den kommer kännas perfekt. När jag ändå är igång brukar jag passa på att ta hand om händer och fötter också. Tassarna filas och sen snor jag kottarnas feta miniderm och smörjer in dem med. Den gröna tuben på bilden är en handpeeling från Rituals som gör att till och med mina händer som är beryktat torra veknar och ser normala ut för ett kort tag.

I övrigt använder jag Laura Merciers foundation. Fast det är egentligen en tinted moisturizer. Alltså färgad dagcreme. Men jag brukar ha vanlig creme under ändå, men så är jag också som sagt en torris. Hur som helst. Den här cremen är på riktigt det bästa jag någonsin provat. Utan någon som helst konkurrens. Och då har jag ändå testat det mesta i foundationväg vill jag poängtera. I många år hade jag Bare minerals, och deras foundation är också bra. Men. Den här. Oj oj oj. Inget för den som vill ha en kraftigt täckande foundation. Men för oss som gillar när man bara ser lite naturligt fräsch ut, är den här perfekt. Cremen liksom bara… är där. Osynligt. I’m telling you. Jag har till och med två. En variant med shimmer i, som jag piffar till det med ibland.

0 svar

 1. Vad kul att få tips på skönhetsprodukter 🙂 Nu undrar jag bara vilken Marockansk hårolja du använder? Har tänkt prova, men det finns ju en hel uppsjö… Kram

 2. Jag är oxå en riktigt torris, den här kanske vore något för mig… Vart köper du Laura Mercier?
  Har aldrig tidigare brytt mig om foundation och sånt för jag har inte känt något behov. Men med ålder och småbarn blir alla tips för att se fräschare ut intressanta! Har rätt mycket fräknar, och är som sagt riktigt torr, så jag tycker att alla foundations jag provar ser ”kakiga” ut, om de rent ut inte gör att jag ser fnasig ut, ve och fasa! Laura Mercier låter ju helt klart intressant…. men som sagt, vart hittar jag dessa?

 3. ¨Tack för tipset! Jag är också en ultratorris och uppskattar dina tips! Vilken av alla cremer från Thomas Roth är det du använder?

 4. Vilken färg använder du på laura mercier moisturizern? Funderar på att webshoppa och då är färgen alltid ett litet frågetecken…

 5. Måste bara rekommendera den bästa handcremen i hela världen. Upptäckte den i USA och köpte med mig en hel uppsjö och var helt förstörd när den tog slut, men fann den nyligen till min glädje på apoteket. Det är Neutrogenas Norwegian Formula, concentrated hand cream. Helt fantastisk och måste provas!

 6. Cecilia, ville bara säga att jag provade hudcremen fran Rituals som du tipsade förut: MEI DAO. Guud! Vad bra den är. Luktar sa gott! Den är den bästa som jag har haft pa mig! hehe..Mycket bättre än Bodyshop och djurvänlig!

  Tack för tipset!

 7. Japp, kan bare holde med -Laura Mercier er et underbart og avhengighetsskapende produkt!
  Ikke noe skjolder eller striper, bare en naturlig, glødende hud. Presis det vi slitne mammaer trenger!

 8. Kul att se att det inte är bara jag som upptäckt fantastiska Rituals! Var köper du dina? Jag brukar be brorsan som bor i Holland ta med när han kommer hem eller så bunkrar jag massor när jag hälsar på där!

 9. Chanels foundation lift luminiere är också ett bra alternativ. Väldigt lätt, naturligt resultat och trollar bort linjer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *