Stackars liten

Det har varit ett utmattande dygn, de senaste 24 timmarna. Bonnie matvägrade plötsligt igår kväll och ryade och var arg som en bålgeting. Somnade dock som en stock nr jag lade henne, för att vakna bara ett par timmar senare och sedan inte somna om alls. Snodde runt som en liten räv i sängen och grät stundtals fullkomligt otröstligt. Vid tre somnade hon. Då hade jag sovit, få se nu… inte alls. När det då äntligen var dags för mig att få åtminstone någon timmes sömn drömde jag att jag var med om en flygkrasch och hamnade på någon slags glaciär där planet låg och vippade på en smal brant mellan två kalla sjöar. Jag fick ligga i vattnet och simma med starka bentag för att inte hela planet skulle sugas ned i det kalla vattnet, och när jag äntligen räddat alla från att dö, började en gädda äta på min tå. Det gjorde något jävulskt ont och jag skrek som en stucken gris. Till slut kom Per och fullkomligt mördade gäddan. Det sprutade blod åt alla håll, och till slit var det bara ett äckligt gäddkranium som fortsatte att maniskt äta på min fot. Till slut krossade Per också de sista gäddresterma och där någonstans vaknade jag. Och kunde inte somna om. En halvtimma senare ringde klockan fem. Dags att stiga upp och göra direktsänd radio.

Någon smart analys av den drömmen, någon? Själv lyckas jag inte identifiera symboliken.

Under dagen har Bonnie bara blivit krasslgare och krassligare, vi fick åka till sjukan där det konstaterades dubbelsidig öroniflammation. Nu ligger hon bredvid mig och pustar. Jag hoppas innerligt att hon får sova lite i natt. Och jag med. Min stackars fina lilla trollunge. Så matt. Så skör.

På dagens pluskonto. Jag har fått två roliga paket med posten. Det ena berättar jag mer om i morgon, i det andra fanns underbara smycken från Cooee. Alldeles särskilt föll jag för en röd plexiglasring i form av en rosett. Har varit sugen på en rosettformad ring länge och den här är så underbart söt att jag undrar hur jag nånsin ska kunna övertala mig att ta den av mig.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *