20130518-120412.jpg
För en svensk familj att etablera sig i det amerikanska samhället innebär det en hel del… tid, helt enkelt. Det kryllar av komplicerade återvändsgränder (när man väl fått sitt social security number vilket är en pärs i sig, är det dags att skaffa bankkonto, telefon, internet, kabel-tv och allt sånt. För att lyckas med det behöver man något som kallas credit history, något som bevisar att man betalar sina räkningar i tid. För att skapa en credit history behöver man ett kreditkort. För att få ett kreditkort behöver man credit history, ni fattar) – och det krävs åtskilliga timmar på banken och hos telefonbolaget för att fixa vägarna runt detta. Och att sitta på banken i två timmar i sällskap av två barn, ja, ni fattar säkert ungefär hur det kan vara också.
Men idag är det helg och vi har lovat tjejerna att de ska få rida, så nu är vi på väg till stallet!

Både Bonnie och jag har silverträskor från Swedish Hasbeens!

0 svar

  1. Jaa, här hemma pågår ESC och man känner sig väldigt stolt över att vara svensk på ngt vis när Petra Mede, Loreen glänser på scen i mellanperioden och även Fredrik Reinfeldt bjuder till i en sketch, varvat med vigsel av två bögar… kram på er ”overthere”!

  2. Kul att läsa din blog och se vad ni ska ha för er i LA. Vet precis hur det är med credit history, bank konto, etc etc… hade precis samma problem när jag flyttade till Kanada för 10 år sedan (bor fortfarande kvar här). Jag fick betala 500 dollar som sattes in på ett kredit kort. Jag fick sedan använda dom 500 dollarna i ett år (alltså mina egna pengar) efter det så kunde dom se att jag betalade av mina skulder i tid och erbjöd därför ett riktigt kort sedan. Helt galet system!

  3. Nu kanske ni redan har vänner på plats som kan erbjuda råd & stöd – men i fall att ni inte har det & känner er lite vilsna, ta kontakt med SWEA Los Angeles. Finns säkert någon där som kan komma med bra tips & råd! Har själv fått en massa hjälp av SWEA Toronto genom åren! 🙂

  4. Det är precis samma sak i Sverige ska ni veta. Flyttade hit efter 15 år utomlands och fick skriva alla abonnemang och konton på min morbror i ett år. o då är jag född i sverige men bodde i finland en tid. o det ska va lätt i EU. pah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *