Mina bästisar, barnens gudmödrar bor i Malmö och i Göteborg. Ingen av dem i Stockholm. Jo. Lovisa var faktiskt här i nästan tio år, men sen stack hon, den skatan. I helgen och med lite hittepåanledning av barnens födelsedagar lurade jag upp dem till Stockholm allihop. Nästan allihop. Lovisa som fick en son för bara två veckor sedan var kvar i Skåne.

Det är så man får göra när människorna man gillar mest är utstpridda över hela landet. Man får fixa stormöten helt enkelt, så att alla vuxna och alla barn kan ses och stöka samtidigt. Så det blev en helg med barn och vuxna i varje hörn av huset. När man är tolv personer som ska iväg samtidigt är det bäst att hålla äventyren korta. En tur till lekparken var det enda vi tog oss för i lördags, i övrigt har vi mest hängt hemma. Kalasat, firat, lekt och ätit mycket gott. På lördagkvällen var vi ett tag inte mindre än 21 personer i huset. 19 middagsgäster, min syster med familj var här också, och så lite Stockholmskompisar på det. Jag hade planerat att laga boeuf buorguignon och eftersom Kristin var med och lade sin magiska hand vid maten blev det förstås helt jävla ofattbart gott. Känner att exakt samma meny kommer stå på bordet nästa helg när släkten kommer hit och firar barnen också.

Barnkalas med tårta och lekar.

Så jävla fint när ens egna barn är bästis med bästisens barn.

Pappa Blankens (som Elsie kallar honom) övervakar så att ingen slår sig på lekparken. Varken stor eller liten.

För jävla fint med höst ändå.

0 svar

  1. Jag fullkomligt älskar helger som denna! Vänner, familj och stök! Man är fantastiskt trött efter men har så himla mycket energi ändå. 🙂

  2. Åh den där kalaslådan är så himla fin. Vi dukade med den när vi firade fyraåringen i helgen också. Tutorna fick vi plocka bort rätt snabbt dock…

  3. Svär du så där mkt när du pratar till vardags också?
    Svär barnen?
    Bara nyfiken.
    Jag har sagt jävla ngn enstaka gång i vredesmod men det räckte. Nu händer det titt som tätt att femåringen säger (när hon blir så där rasande arg som hon blir då & då) ”jävla mamma/pappa”. Känns inte helt kul. Pust. men förr el senare lär dom sig, om inte annat av ngn på förskolan, farfar el en själv…. 😉 mina svärföräldrar skulle bli extremt upprörda över en svordom från barnbarnen. Min mamma skulle nog bara skratta…. Väldigt olika hur man ser/känner inför detta. Intressant tycker jag.

  4. Så himla roligt att folk kommenterar att du skrivit jävlar. Jag reflekterade inte ens över det. Däremot fastnade jag väldigt vid bilden på ”barnkalas med tårta och lekar”. Tårta? Öh. Två halvliters GB-glass med ljus i är fan ingen jävla tårta! Och huuur räckte detta ynka till alla barn? SÅDANT bekymrar jag mig över. Hehe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *