Stylingtips

20130811-213229.jpg
I fredags plåtade vi för Mama igen – Stilcoachen – de där sidorna i tidningen där jag försöker hjälpa er läsare som kanske känner er lite vilse stilmässigt. Det är så fruktansvärt kul det här – inte minst att få träffa de här modiga, coola, skitsnygga kvinnorna och mammorna som slängs rakt in framför kamerablixtar, sminköser och stylister. Och vet ni? Ingen av dem har varit ett smack dåliga på att klä sig snyggt. Det är bara den där stilvilsenheten som drabbar alla – jag lovar – som får barn. I större eller mindre utsträckning. Man förändras. Kommer ut på andra sidan som en utvecklad version av sig själv men har inte en susning om hur den här nya människan ska se ut. Så man tar det säkra före det osäkra och sejfar. Blir tråkigare. Åtminstone stilmässigt.
Mina bästa tips är: 1. Var tråkig! Jeans och T-shirt är det inget fel på – du behöver inte börja klä dig i strorblommig färgprakt för att hitta till din nya stil. Istället är accessoarerna nyckeln. Matcha dina tråkiga jeans och dina vita T-shirt med orange läppstift, en knallgul väska, cerise sneakers och grå naglar – hepp! Inte tråkig längre. Tips nummer 2. Sluta fega! Börja prova dig fram i garderoben. Testa nya kombinationer och färger. Och upptäcker du efter halva dan att du ser mer crazy catlady-ish än stylish ut – so what? Det dör du inte av. Om nu självstylingen gick över styr. Man måste chansa lite vilt i bland för att utvecklas. Detta gäller även i jakten på en personlig klädstil.
3. Sluta stirra er blinda på storlekar. Köp inte Large ”för att jag alltid varit en large”. Hitta plaggen som sitter bra. Och sitter det inte bra har du fel storlek eller så är plagget inte för dig och då ska du inte köpa. Punkt slut.

20130811-215032.jpg

20130811-215201.jpg

20130811-215503.jpg
Jag har sportiga lädershorts från Designers remix , collegetröja från H&M och leomönstrade sneakers från Skopunkten.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Doktor Cecilia
  Doktor Cecilia

  Passar på att säga hur bra jag tycker du är. Den första ”gör om mig” jag någonsin sett där deltagarna är snyggare efter coachning. Kanske för att de inte görs om utan just får stilcoachning. Heja!

 2. Profilbild för Frida Eklund
  Frida Eklund

  Åh vad du passar bra i den där luggen.

 3. Profilbild för Sandra
  Sandra

  ÅÅÅH! Tack för tipsen. Har verkligen känt mig vilse sen min dotter föddes för 1,5 år sen. Så supertack å gud så snygg du är i luggen da 🙂

 4. Profilbild för Linn
  Linn

  Hallåå!

  Vart hittar jag de toksnygga leopardtajtsen på den översta bilden? Dör snyggdöden!

 5. Profilbild för emmelou
  emmelou

  Alltså jag är inte mycket för att kommentera, men jag bara måste. Jag tillhör kanske inte målgruppen för denna bloggen, inga tankar på barn än på många år, men jag dras liksom hit varje dag. Du är otroligt inspirerande och dina outfits, om än enkla (på det mest positiva sättet något kan vara enkelt) så är de så satans snygga. Genomtänkta och med någon detaljs som sticker ut, som skorna med annat mönster och annan färg än kläderna. Jag har försökt med just vad du skriver här, att fokusera på detaljer, och det är förvånandsvärt lätt. Vill bara säga tack för att du inspirerar varje dag och bjuder på många skratt.

 6. Profilbild för Fru Karp Gidlöf » 130810

  […] typisk Petra outfit, men som kära Blankens nyss skrev i sin blogg, jeans och tshirt är det minsann absolut inget fel […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *