Styrelsemöte och kompismöte

20140206-231705.jpg
Efter tre och ett halvt dygn av minst sagt intensivt jobbschema i kombination med rätt svår jetlag och sömnbrist är jag nu så trött att jag liksom känner mig utomkroppslig, om ni kan relatera till den trötthetskänslan?
Men idag har varit en av de mest intressanta dagarna i mitt yrkesmässiga liv på länge: mitt första styrelsemöte med Kavat. Att kastas in i något alldeles nytt men där man ändå känner att man har en naturlig plats och rätt typ av kunskap, är ju den ultimata utmaningen. Stimulerande, krävande, utvecklande och bekräftande på ett mycket bra sätt. Och vad mycket jag lärde mig! Det måste vara flera år sedan jag kände mig så stimulerad och taggad som jag gör nu när det snart är dags att runda av dagen och få sova.
Avslutade med middag med Kristin, Theresa och kompis Per på fantastiska Gropen (hette det så? På bilden ovan. Den är alltså inte tagen på styrelsemötet, kul hade vi inte då) i Göteborg.
Imorgon bitti går planet från Landvetter klockan sex och sedan är det jag som piskar på de där vingarna så att resan går snabbt snabbt och jag kan hämta ungarna på preschool som jag lovat. Längtar dit!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Petra
  Petra

  Anser du att dina jobb är så viktiga att du flyger så långt? För så kort tid.
  Jag vet att alla kommer säga att jag är avundsjuk. Men nej det är jag inte.
  Men vem flyger över för att göra vad du har gjort.
  Du skulle kunna ha haft möte över Skype. Betalar tidningen mama dessa ”uppdrag”? Det är inte precis som att du jobbar för att få world peace! 3 dagar i Sverige. Tänk vad du förstör miljön.

  1. Profilbild för Ylva
   Ylva

   Och tänk vad du förstör folks humör med din griniga kommentar.

  2. Profilbild för Cecilia Blankens
   Cecilia Blankens

   Menar du att du tycker att jag ska offra min karriär och saker jag vill och mår bra av att göra för att inte åka med ett flyg som liksom ändå hade gått, oavsett om jag eller någon annan suttit på platsen? Mycket kan skötas på Skype, men inte allt!

  3. Profilbild för Tanja
   Tanja

   Oj, vilken missunnsamhet. Och förstör man miljön mindre om man stannar på stället i två veckor? Det är ju fortfarande två flygresor det handlar om.

   Cecilia, så kul att du hittat ett sammanhang där du känner dig hemma och behövs! Ser fram emot att följa ditt jobbliv ytterligare!

  4. Profilbild för Karin
   Karin

   Jag tycker mest synd om barnen. Det är så många stora förändringar för dem ändå nu. Jobba lång borta och flyga runt kan mamma satsa mer på när barnen är äldre.

  5. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag tror nog att om mamma mår bra så mår barnen bra. Man är ju dessutom två i ett förhållande, är ju samma sak om Per skulle åka bort. Och hur ofta verkar Cecilia vara borta annars? Hennes barn har det nog bättre än de flesta andra. Ta tag i era egna liv istället för att gnäll på någon annans! Och hurra för en superhärlig blogg!

  6. Profilbild för Karin
   Karin

   @ Anna

   Är du Cecilias självutnämnda kompis? Du nämner hennes man vid namn och får ett väldigt personligt och försvarsinriktat beteende. Undrar vem som borde skaffa sig ett liv (och riktiga kompisar)…..

  7. Profilbild för lizzy
   lizzy

   men herregud människa. skulle det vara jämförbart att ha Skype-möte med att ses på plats?! det var det dummaste jag har hört. har du någon gång haft ett riktigt jobb i, förslagsvis, en internationell koncern, så borde du vara bekant med att resor, det måste man ibland göra. om så en resa över atlanten för bara tre dagar. eller ännu kortare till och med!

  8. Profilbild för Sophie
   Sophie

   Ska ni höra pa nagot riktigt hemskt da, Karin och Petra? Jag bor utomlands med min son och man. Min son ar 4 ar. Forra veckan fick jag san hemlängtan att min man sa att jag skulle FLYGA hem till Sverige i EN VECKA HELT SJALV BARA FOR ATT TRAFFA FAMILJ OCH VANNER. OBS! Inte ens jobba!! Min son har haft det sa jobbigt att vara sjalv med min man, och jag har matt sa daligt over att ha varit ifrån min son som uppenbarligen inte klarar av att vara ifrån sin mamma. NOT!! Har haft skitkul, atit middagar med kompisar, sovit lange och min son och pappa har det hur bra som helst! Ha ett bra liv bittra trolls som domer andra mammor! Och fy skams pa er!

  9. Profilbild för Ulrika
   Ulrika

   Jag håller med Petra. Att försvara sig med ett argument som att ”planet skulle gått ändå” tar ju priset. Den miljöångest du påstår dig ha i andra inlägg Cecilia verkar ju inte sitta så särskilt djupt. Tur för planeten att inte alla har råd med den livsstilen, (flygandet och konsumerandet i övrigt).

 2. Profilbild för Emelie
  Emelie

  Vad perfekt att du kan klämma in allt på så kort tid. Men jag förstår att du känner dig minst sagt mör efter de här dagarna. Jag skulle lätt ha gjort som du, maximera och vara så absolut effektiv som det bara går och sen rusa hem för att hänga med kidzen igen!

 3. Profilbild för Elin
  Elin

  Jag tycker mest synd om Petra och Karin. Vad trist det måste vara att vara ni.

 4. Profilbild för KM
  KM

  Håller med dig Elin, blir nästan full i skratt. Cecilia vars vardag vi fått följa, där hon övervägande del av tiden (säkert alltid, men framförallt sedan flytten till USA pga hennes makes arbete) umgås med sina döttrar. Cecilia gör en resa till VEGAS med tjejkompisarna och sedan hem till Sverige för att hälsa på sin familj samt passar på att TRÄFFA sina kollegor och ha spännande jobbmöten (låter helt fantastiskt enligt mig) och det ska börja muttras om huruvida det är ”värt” eller inte, huruvida Cecilia egentligen är ”en bra mamma” eller inte.

  Jag är 24 år och blir förbannad när jag läser kommentarer som Petras och Karins. ÄR att skaffa barn lika med att släcka sitt eget liv? För det känns som att man som mamma ALDRIG kommer kunna göra rätt.

  Jag tänker dock inte låta mig avskräckas av negativism och trötta morsor som levererar ogenomtänkta kommentarer på bloggforum dagarna i ända. Jag ska ha barn i framtiden och jag kommer bli en grym mamma. Men jag kommer aldrig förlora mig SJÄLV i mammarollen och enbart vara mamma.

  Cecilia Blankens jag älskar din blogg och du verkar vara en fantastisk person, mamma och yrkesmänniska. Du är en förebild för en ung tjej som jag!

  Stora kramar till dig!

  1. Profilbild för Sofie
   Sofie

   Håller med dig helt!! Cecilia verkar vara en fantastisk mamma och har så mycket kvalitetstid med sina barn. En annan jobbar heltid (oftast mer..) och jag ser Cecilias tillvaro som en dröm.

 5. Profilbild för sofia
  sofia

  Jag brukar inte kommentera men var är det för jäkla barnsliga fasoner vissa håller på med här. Cecilia Blankens väljer att blogga om sitt liv och blotta det på ett ärligt och härligt sätt. Bloggen är till för oss läsare, jag går åtminstone in hit varje dag för att få lite härlig läsning och energi som jag så ofta får när jag går in och läser. Men det vissa väljer att göra istället då är att attackera hennes sätt att leva på för vilken anledning ingen anning? för jag trodde i alla fall att kommentarsfältet i bloggen handlade om positiv feedback eller att man åtminstone kom med konstruktiv kritik på vad man kanske saknade i bloggen. Att hålla på att ha åsikter och lägga sig i andras liv som ni inte ens känner är bara så onödigt och skapar bara en massa dålig och negativ energi. Och jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt att det ofta är kvinnor som ska hacka ner på varandra. Jag får i alla fall ofta ett leende på läpparna när jag läser din blogg cecilia och jag tycker det är så skönt att du ena dagen inte vet vad du vill, och andra dagen vet du. Och att ena dagen flyger du till sverige och jobbar och andra dagen är du hemma i L.A jag blir trygg och inspirerad av att veta hur min framtid som mamma kan se ut på en massa olika sätt. Jag vet med erfarenhet av min egen mamma att jag mådde som absolut bäst när hon var lycklig och jobbade än när hon inte gjorde det.

  1. Profilbild för Malin C
   Malin C

   Verkligen! Håller med dig.
   Och vilken inspiration för barnen med en stark mamma som visar att man kan!
   Att vara borta från sina föräldrar ibland (så klart när barnen är redo) är nog bara bra, lära sig att börja bli självständiga och få en tillit till att man vet att det är ok för att föräldern faktiskt kommer tillbaka igen. DET skapar trygghet.
   Ja om Cecilia varit narkoman, lämnat sina barn hos en tveksam barnpassare och dragit på spritfest DÅ hade kritiken varit befogad. Men att jobba, eller åka väg på en weekend med tjejerna medan barnen har en trygg och till synes väldigt, väldigt bra vardag? Det är klart man ska göra det!!
   Jag hoppas innerligen att Cecilia inte slutar dela med sig för vi är många som älskar bloggen och inspirationen.

   (BTW jag ser mig som feminist och är för både striptease och fri (läs kontrollerad) prostitution.)

 6. Profilbild för lizzy
  lizzy

  @karin och jag tycker sjukt synd om dig, som måste kritisera andra mammor och deras relation till sina kids. om du är en lika missunnsam och kritisk person även utanför den anonyma webben, är det troligtvis dina barn som kommer att fara mest illa här.

  1. Profilbild för Karin
   Karin

   Äh skruva på korken nu din grälsjuka fyllkärring.

 7. Profilbild för Petra
  Petra

  Aha, så din miljö vänliga folosofi är att om alla andra gör det så kan du lika gärna göra det?
  Det är klart att dina stil åsikter i mama tidningen och din uppmuntran till konsumtion är viktigare än att bry sig om utsläpp från flyg. Men det underliga är att du alltid vill framstå som att du verkligen engagerar dig för miljön. Plus att många små turer är givetvis värre än att göra en trip och stanna längre.

 8. Profilbild för Karin
  Karin

  Jag vill ta tillbaka det jag sa tidigare eller åtminstone ändra lite på det. Det var såhär jag menade:

  Jag tycker synd om barnen. Det är så många stora förändringar för dem ändå. Jobba lång borta och flyga runt kan mamma satsa mer på när barnen är äldre.

  1. Profilbild för anna
   anna

   Vad anser du då om pappan i sammanhanget som flyger runt i sitt arbete? Eller är det bara mammor som inte får avlägsna sig från sina barn?

 9. Profilbild för Lovisa
  Lovisa

  Hoppas också planet flyger fort, så du får hämta dina kids! Grattis till styrelsejobbet på Kavat! Vilket toppen-skomärke! Och jag är stor nog att erkänna att jag är lite avundsjuk på ditt liv, men blir inte missunnsam för det 😉 Fortsätt med denna intressanta blogg lääänge till, är du snäll!

 10. Profilbild för Scottish Moments

  kan absolut relatera till den trötthetskänslan om jag säger så… 😉
  Håller på att jobba på massor av olika projekt samtidigt och alltid så ska det vara så att ALLT ska hända på en gång. Först är det huuur trögt som helst och sen ska allt hända på en gång. Jaja.. Bättre det än att inget händer nångång antar jag.
  Gästbloggar på Resia idag iallafall, det var kul.

 11. Profilbild för J
  J

  Ja, du Cecilia. Vilket nät-troll det finns!! Hoppas att du inte tar år dig eller att dessa sinnessjuka kommentarer fastnar som taggar i ditt inre. Jag blir uppriktigt ledsen för att kvinnor gör så här mot varandra. Inte alla kvinnor så klart, men dom kvinnor som ploppar upp här och i andra bloggar. Dom som bara vill hitta något att klaga på, eller peta lite där dom vet att det göt ont. Dom måste ju vara så himla missnöjda med sina liv, varför skulle dom annars bli så lättprovocerade? Ja ja….Ville bara skicka lite pepp! Stor kram, du är en inspirationskälla för mig!

  1. Profilbild för j
   j

   Oj, många stavfel, skriver med småbarn i knät. Dålig mor? 😉

 12. Profilbild för Caroline
  Caroline

  Man måste få tycka och tänka olika. Vissa blir ledsna å barnens vägnar för de tycker de är för små att vara ifrån mamma och att mamman kan lösa saker på ett annat sätt. Andra tycker att mammor har sin fulla rätt att resa över Atlanten och bejaka sig själv och sin karriär. Kvinnor ska självklart stötta varandra, men man måste få välja själv vilka kvinnor och vilka beteenden man vill stötta. Vissa kanske här väljer att lägga sitt stöd på barnen istället som inte har någon talan?

  1. Profilbild för Cecilia Blankens
   Cecilia Blankens

   Fast… jag vet inte hur det är din familj, men i vår familj har barnen talan. De säger precis vad de tycker och tänker och hur de känner, och tänka sig – ingen av dem hade det minsta emot att jag var borta ett par dagar. De vet att både och jag och Per är det ibland, men större delen av tiden är vi tillsammans. Varför du tror att mina barn behöver ”stöttas” kan jag verkligen inte förstå. De har två föräldrar som älskar dem högt och ger dem massor av tid och uppmärksamhet, de lever ett privilegierat liv och får sova i ett fint hus och mat varje dag. Det finns massor av barn i världen som behöver stöd och hjälp. Men mina barn vore det rent av höjden av västerländsk bortskämdhet att tycka synd om.

  2. Profilbild för Caroline
   Caroline

   Hur hade du gjort om barnen inte ville att du skulle åka? Host host:)

  3. Profilbild för Cecilia Blankens
   Cecilia Blankens

   Ja, det är väl inget att hosta för? Hade jag bedömt att de inte var redo för det, hade jag förstås inte åkt just då. Sådana avvägningar måste man väl som familj göra hela tiden? Vad VILL vi göra, och vad finns tid/ork för att göra. Jag är faktiskt kapabel att ta hand om mina egna barn och familj, precis som jag är säker på att du är!

 13. Profilbild för Anna
  Anna

  Men HUR kan det vara synd om barnen?!? Cecilia är ju nästan JÄMT med dem och dom har ju en PAPPA…. Herregud! Och hur mkt har inte Per varit borta och barnen då varit ensamma m Cecilia? Är Per en dålig förälder då?! Cheesus … Slappna av och tyck synd om barn som VERKLIGEN lider, förslagsvis i blir dödade el utsvultna i Syrien alt hemlösa & föräldrarlösa på olika håll i världen.

 14. Profilbild för Anna
  Anna

  Oj, suck. Vilka neggo-typer det finns. Men vi är ju faktiskt många fler glada och positiva så de där andra kan väl få sitta i sina grottor och muttra. Alla har olika jobb. En del kommer hem klockan fem, andra kommer hem efter en vecka eller en månad. Andra jobbar natt och behöver sova en stor del av dagen. Så är det bara. Annars skulle vi få stänga butiker, färjor, sjukhus…o.s.v. Jag tycker att miljövännen Petra, istället för att klaga, kunde ge sina allra bästa tips om hur man kan semestra med sin cykel/till fots i det vackra Sverige. Tycker lite synd om dig som aldrig kommer få se andra delar av världen (ja du KAN ju cykla förstås. Det finns ju de som gör det!) men inget fel på Sverige heller!

  1. Profilbild för Petra
   Petra

   Oj vad bra att du förklarar att det finns olika jobb och deras olika arbetstider. Men jag visste det redan, jag är inte 5 år. Samt jag behöver inte berätta var du ska ha semester. Var har semester med det hela att göra? Hade Cecilia semester? Plus för att informera dig. Jag bor inte ens i Sverige, har inte bott där på över 15 år. Jag visste inte att man inte måste fjäska för Cecilia på denna blog. Hon påstår ofta att hon är väldigt mån om miljön. Om hon då gör motsäger sig själv, vilket hon gör ofta. Tex se på stripor ena dagen och vara rå feminist nästa!

  2. Profilbild för Rebecca
   Rebecca

   Petra, jag undrar varför du läser den här bloggen överhuvudtaget? Vad får du ut av det? Du verkar ju mest störa dig på alla saker Cecilia motsäger sig om hela tiden. Gör oss alla (speciellt blogginnehavaren!) en tjänst och sluta läs och sluta sprid negativa obefogade kommentarer.

 15. Profilbild för Karin
  Karin

  Men det är väl fan att folk inte får uttrycka en åsikt (yttrandefrihet råder) utan att få Cecilia Blankens självutnämnda kompisar=efterblivna och grälsjuka kärringar efter sig!?

  1. Profilbild för En (enligt dig) "efterbliven och grälsjuk kärring"/"självutnämnd kompis"
   En (enligt dig) ”efterbliven och grälsjuk kärring”/”självutnämnd kompis”

   PMS? För vad jag kan se bland kommentarerna har ingen varit lika grälsjuk som du. (Efterbliven eller inte har jag ingen åsikt om.) Och självklart råder yttrandefrihet!

  2. Profilbild för Frida
   Frida

   Men herregud nu får folk sluta tjata om yttrandefrihet så fort de får kritik. Yttrandefrihet betyder INTE att man får säga vad man vill oemotsagd.

 16. Profilbild för Lisa
  Lisa

  @ Sophie
  Haha. Din sätt att skriva på är ju skit kul. NOT. Men det var ju väldigt snällt att din man sa till dig att du får åka till Sverige.
  Bestämmer du inte själv över vad du vill göra?
  Håller med att på denna blog måste man ’kiss C.B ass’ för frågar man henne eller frågasätter något i denna blog. Så måste alla komma till hennes räddning. Hon skriver ju en blog som vem som helst kan läsa. Hon hänger ut sitt och sina barns liv.
  Vad tror ni det kommer ha för innebörd?

  1. Profilbild för Sophie
   Sophie

   Hahaha Lisa, lev ditt singelliv och fundera pa den!

 17. Profilbild för Karin
  Karin

  Fast jag tycker ärligt det tyder på anknytningsproblem att vilja/känna behov av att åka ifrån sina barn när de är små (vet även att jag har stöd från teorier inom barnpsykologi för det). BVC ska vara uppmärksamma på mammor som ofta beskriver att mammalivet känns jobbigt och vill ha avlastning och resa bort. Då ska psykologkontakt erbjudas.

  Det är inte riktigt NORMALT så länge barnen är små att behovet av att göra saker på egen hand överväger behovet/bandet av att vara med sitt barn. Mor och barn ska liksom sitta ihop då och kämpa i ”vått och torrt”. Izabella Scorupco har alltid haft sina barn med när hon rest till Sverige på jobb….

  1. Profilbild för Sophie
   Sophie

   Ja ta till det tunga artilleriet med psykologi och vad som ar normalt eller inte. Brukar skrämma ganska manga kvinnor och de blir osakra och borjar tveka.
   1. hur gammal ar du?
   2. slang dig inte med ”teorier inom barnpsykologi” utan att kunna hänvisa till kallan.
   3. Mor och barn ska sitta ihop – det finns oftast en pappa också, det vet du va? Eller en annan mamma. Oj, vad hander da?? Ar barnet knutet till bada mammorna? Eller tva pappor? Ar det kort for barnet da kanske…

  2. Profilbild för Karin
   Karin

   1: 43 år
   2: Barnpsykologen på TV4 jag hörde det ifrån nu senast (Tilde såg helt paff ut när hon sa det). Någon psykolog här som kan leta skriftliga källor?
   3: Tycker inte pappan har samma roll för barnen när de är små. Mamma är mamma…. (sen finns det säkert teorier inom barnpsykologin som motsäger det också, men min erfarenhet är att barn ska vara med mamma och att det är värt att prova med psykoterapi om mamman är öppen för det).
   4: Funkar inte terapi på mamman och anknytningen förblir bräcklig så är det ju naturligtvis ett annat läge. Då får ju pappa och andra anhöriga en större roll, men hur påverkar det barnet?

   Antar att du inte ville höra på det här örat nu heller Sofie?

  3. Profilbild för Karin
   Karin

   @ Sophie

   Låtsas du sitta utomlands?!? Nedanstående rad skrev du.
   ”slang dig inte med ”teorier inom barnpsykologi” utan att kunna hänvisa till kallan”

   När du skrev ”hänvisa” fanns helt plötsligt ä, men aldrig annars!? 🙂

  4. Profilbild för Sophie

   Vad rolig du ar med att jag skulle latsas vara utomlands. Tro vad du vill!
   Du tycker. Det ar just det som ar problemet. DU tycker. Du kan tycka vad du vill, och leva ditt liv hur du vill sa lange inte dina barn far illa, jag bryr mig inte. Men du anklagar och skuldbelagger andra mammor som inte gor samma val som du eller lever det liv du tycker passar. Kanns som att problemet ligger hos dig – att du vill att dina barn ska knyta an till dig mer an pappan. Du far bekraftelse genom det. Lagg inte det pa andra mammor. I mitt liv har det funkat att min man och jag delar 50/50 pa ansvaret av var son, vi har sadana jobb som gor det mojligt, och anknytningen ar lika stark till bada oss och sa har det varit anda sedan han foddes.

  5. Profilbild för Nathalie
   Nathalie

   Det går utan problem att fixa fram äö på utländska tangentbord, å går det också och om inte annat kan man klistra och klippa in det.
   Undrar vad du sagt/säger till dina barn om nätmobbing? Är det lätt att lära ut en sak när man gör en helt annan själv?
   Att diskutera i all ära men att kalla främmande människor för kärringar och allt vad du nu skrivit, det är inte så snällt…

  6. Profilbild för Bea
   Bea

   Ja psykologer kan verkligen få till det och studer/forskning visar ofta det man vill. Nu är det här verkliga livet och du kan slänga dig med fina teser och uttryck så mycket du vill men det är i slutändan hur älskad och sedd man blir som barn som betyder något och det framgår med all önskvärd tydlighet att dessa barn är det så vad är ditt problem!? Har du ens barn själv? Hur curlade är de? Bestämmer nog allt skulle jag tro så de inte får några ”men” i framtiden.. Eller vänta, det är ju just det de får av överdriven uppmärksamhet och fokusering, så är inte livet och ju tidigare man lär dig det desto bättre klarar man sig! Har inga psykologreferenser här, bara sunt jävla bondförnuft ! Förstår ni inte att ni kväver era barn med er jäkla anknytning!! Lär dem att de är del av ett sammanhang från början!

  7. Profilbild för Anette
   Anette

   Jag blir lite nyfiken till hur du ställer dig till min situation.

   Jag och barnets pappa separerade när barnet var 9 månader och i samma veva började jag jobba 3 dagar/vecka medan pappan gick ner till 2 dagar/vecka och vi delade på barnets boende så att den som var ledig från jobbet hade barnet hos sig och helgerna hade vi varannan. När vi båda började arbeta heltid (när barnet var 13 månader) och sen dess har vi haft ett rullande 2+2+3 schema och detta kom i fram till i samråd med både BVC och personal på barnets förskola.

   Vårt barn är en trygg liten individ med nära relation till mig, pappan, far- och morföräldrar. Vi föräldrar låter barnet vara hos farförldrarna en hel dag i veckan istället för på förskolan och morföräldrarna hämtar tidigt på förskolan två eller tre dagar i veckan.

   Det finns inget som säger att bara för att man är mamma (kvinna) så behöver man sitta ihop med sitt barn. Vi föräldrar är båda måna om vårt barns bästa och har helt lagt våra egon åt sidan för att tillvaron ska fungera så bra som möjligt för vårt barn.

 18. Profilbild för Carolina
  Carolina

  @karin Hur ska vi någonsin komma någonstans med jämställdheten när det finns sådana som du. Skulle vara intressant och veta vad du arbetar med?

 19. Profilbild för R
  R

  Jag undrar, ni som anser att mor och barn ska sitta ihop under de första åren, gäller det allt eller bara när mamman har en karriär som tar lite tid? Alla måste ju lära sig att klara sig utan mamma och pappa så småningom och om flickorna inte säger ifrån finns det ingen anledning att försöka lägga någon skuld på Cecilia. Min mamma var borta från mig och min syster i flera månader när jag inte ens var ett år, min syster var knappt tre, och vi har inte mått sämre för det, pappa var ju där och tog hand om oss. Mamma behövde opereras flera gånger för att må bra, precis som Cecilia antagligen behöver sysselsätta sig med något eget för att må bra. Den mentala hälsan är minst lika viktig och en glad, frisk mamma (och pappa, eller två mammor eller pappor) tror jag är det absolut bästa för barn.
  Vad det gäller miljön är ju flygtrafiken inte ens i närheten av den största boven och att gnälla på EN returresa är bara fjantigt. Ge er på allt businessfolk som flyger hit och dit inom sverige och europa när det finns utmärkta alternativ istället.

  1. Profilbild för Petra
   Petra

   For anyone concerned about their contribution to global warming, cutting back on air travel is an obvious goal. This might mean giving up flying altogether or it might mean taking fewer flights and picking destinations that are closer to home. It’s true that short flights tend to be more harmful to the climate per mile travelled than long-haul flights are (because they have more empty seats, and because taking off and landing burns more fuel than cruising) but this doesn’t change the fact that the further you travel, the greater the emissions that will result.

  2. Profilbild för Petra
   Petra

   Vad pratar du om? Flygning är en av de största miljö bovarna. Om man verkligen bryr sig så ska flygning vara minimalt och bara när det är sista utvägen. Inte en resa på 3 dagar från LA -Sverige bara för att ha det trevligt för att Cecilia ska må bra. Det är ju jävligt själviskt. Varför jag anser att Cecilia har en stor dubbel moral är hon i andra inlägg skriver om hennes ångest för miljöns framtid. Så hon borde få ångest för hennes eget beteende.

 20. Profilbild för Malin
  Malin

  Alltså, vill bara säga en sak och det är att jag blir så less på sånna här diskussioner. Att klaga på Cecilia, som tillbringar mer tid än vad jag tror många andra gör tillsammans med sina barn, är bara idiotiskt i min värld. Själv jobbar jag med barn som är utsatta PÅ RIKTIGT av sina föräldrar och andra närstående. Och oj, vad jag önskar att alla ni som orkar sitta här och engagera er i Bonnies och Rios förmodligen obefintliga problem, kunde engagera er lika mkt för barnen som far återigen far illa PÅ RIKTIGT! Där skulle ni kunna göra en insats som gör skillnad, inte hålla på att fjanta kring en helt till synes välfungerande familj! Att folk har åsikter kring miljöfrågan kan jag köpa i större utsträckning samtidigt som jag tänker att det finns betydligt större miljöbovar än Cecilia. Hon gör ju aktiva val som hon gärna skriver och tipsar om, men det kan ju inte innebära att hon är en hycklare för att hon flyger några gånger om året. Jag är gift med en man som flyger flera gånger i veckan, inrikes. Och det är han inte ensam om kan jag lova! Återigen, lägg er energi där den gör nytta om ni vill gnälla!

  1. Profilbild för Sofie
   Sofie

   @ Caroline
   Hur kan du veta vilken relation Cecilia har till sina barn?? Va?? Hur kan egentligen någon här inne tro sig veta det?? Och hur kan du bara uttala dig om ett barn på det sättet?? Barn är barn, de är blyga, pratglada, busiga, lugna, ja, de har olika personligheter precis som oss vuxna. Säg vad du vill om Cecilia, men att skriva något så nedsättande om hennes barn är bara kränkande och hör inte hemma på ett forum.

 21. Profilbild för Karin J
  Karin J

  Från en annan Karin….
  Visst är det väl så att folk som måste klaga på allt och alla ofta är missnöjda med sig själva och måste trampa på andra för att komma högre upp själv

  1. Profilbild för Karin
   Karin

   Tala för dig själv du som försöker förminska andra med härskartekniker. Vad har du för diagnos på folk som lämnar ut sina barn på bloggar då?

  2. Profilbild för Nathalie
   Nathalie

   Hur många är det inte som lägger ut bilder och texter om sina barn på instagram och facebook för allmän beskådan utan att göra dem privata?
   Klagar du på vänner och bekanta som gör det också?

 22. Profilbild för Karin J
  Karin J

  …lyckades visst skicka iväg kommentaren lite tidigt.
  Missunnsamhet var det ja, diskuterade detta med en av förskollärarna att man ibland får tona ner att allt är bra, för folk blir sååå provocerade av det, särskilt om man vill resa (har gjort en längre utlandsresa i höstas, & nu på väg till fjällen för andra gången i vinter) kör både biogasbil & handlar kläder på loppis så jag är ganska miljövänlig osså;)
  Det handlar mkt om var man vill lägga sin fokus & energi & vill säga till dig Cecilia Blankens är: you go girl!
  Lät visst lamare än vad som var avsett, men försök att inte bry dig om vad folk tycker, en del av de vi möter gillar oss inte helt enkelt.
  För att återkoppla till debatten om att ”sitta ihop mor & barn” barnen har ju en pappa. Just detta var väldigt bra för mitt äldsta barn då jag fick ligga stilla på sjukhus i många lååånga veckor för att inte lillasyskonet skulle komma alldeles för tidigt, fick träffa mitt barn några ggr i veckan, mitt stora barn är en trygg smart & cool individ trots detta. Cecilia är borta några dagar, tror ni inte mer om Per.
  Nae nu lämnar jag denna larviga diskussion. Kram till er alla därute

 23. Profilbild för Malin
  Malin

  Jösses vad det spårat ur här då. Fölk asså… Orka. KBK Cissan!

  1. Profilbild för Karin
   Karin

   Blir lätt så när man ska försöka argumentera med efterblivna kärringar som låtsas sitta utomlands och skriva och utropar ”GO GIRL” med jämna mellanrum. Haha 🙂 Är inte ett dugg förvånad över att den typen av kärringar tycker det är helt i sin ordning att åka ifrån små barn…

  2. Profilbild för Sophie
   Sophie

   …och där tog argumenten slut för Karin. Stäng ner datorn nu och umgås med dina barn, Karin. Puss och kram!!!

  3. Profilbild för Karin
   Karin

   Vad är det för tid i landet ”dar” du befinner dig ”da” Sophie??!! Hahaha 🙂 🙂.

 24. Profilbild för Carolina
  Carolina

  @Karin Har jag rätt i att du undviker frågan om vad du själv arbetar med?

  1. Profilbild för Karin
   Karin

   Kan åtminstone tala om att jag är akademiker inom offentlig förvaltning. Du själv då?

  2. Profilbild för Carolina
   Carolina

   Disputerad apotekare som jobbar med forskning inom läkemedelsindustrin

 25. Profilbild för Tanja
  Tanja

  Kommenterade bland de första och nu när jag går in här har ju helvetet barkat lös fullständigt. Skäms otroligt mycket för vissa av personerna som kommenterat. Vad sägs om mind your own business?! Anknytning hit och anknytning dit. Min mamma började jobba när jag var 40 dagar gammal. Och vi har alltid haft världens bästa relation. Eat that!

  1. Profilbild för Caroline
   Caroline

   @ Ce och Tanja

   Ni sitter och skriver förvirrade, långa och meningslösa kommentarer på en blogg!! Roligt att ni själva anser att ni klarat er bra fast mamma var borta….

  2. Profilbild för Tanja
   Tanja

   Förvirrade, långa och meningslösa? Klirr! Glashuset godmiddag?

  3. Profilbild för Karin
   Karin

   @ Caroline: Sån jävla humor. Jag antar att du inte klarat dig så bra och nu beskyller din arbetande mamma för det.

 26. Profilbild för Ce
  Ce

  Om det finns något jag är riktigt stolt över när det kommer till min mamma så är det att hon aldrig gav upp sig själv för att hon fick ett barn. Hon visade för sin dotter att man kan driva eget, jobba hårt, åka på mässor och möten och vara hemma sent utan att det betydde att man negligerade sin familj. Båda mina föräldrar har rest mycket i jobbet och varit hemma sent, jobbat helger, varit enormt upptagna under perioder och fan vad jag är imponerad av dem och deras hårda arbete! De har kämpat för OSS, för vår familj, inte för sig själva och sin karriär. De har en enorm kreativitet och driv och varför skulle de hämma sig själva? Vi har ett nära band och de har alltid stöttat mig och jag har hundratals fina familjeminnen. Min barndom var en dröm tack vare mina föräldrar och nu är jag en stark självständig person som jobbat hårt och uppfyllt många drömmar. Jag vill kunna se upp till min mamma som egen person och som mamma. Både som affärskvinnan som åker till Malaysia och drar hem ett stort jobb och knyter kontakter över hela världen och som hon som följde med mig ut i spöregnet när jag var liten för jag bestämt skulle hoppa i vattenpölarna. Att vara mamma, människa, fru, styrelsemedlem – inget behöver väl ta ut det andra! Lika lite som pappor slutar syssla med sin hobby eller gå till jobbet för att de fått barn? Tid, pengar och förutsättningarna är olika och vi får väl alla helt enkelt skapa våra liv på vårt sätt. Cecilias barn verkar ha en fantastisk familj som tar med dem på äventyr och samtidigt ger dem trygghet! De ska nog klara sig 😉

 27. Profilbild för Petronella
  Petronella

  Hej!
  Cecilia delar med sig om sitt liv här på bloggen, det är valfritt att gå in och läsa!!! Ni som stör er på att hon åker på en jobbresa till Sverige i några dagar och lämnar sina barn med deras pappa, vad ger er rätten att attackera henne på detta vis??? Sluta klicka in här istället då! Jag läser en hel del bloggar för att jag gillar att få en inblick i andras liv, men jag blir mörkrädd när jag läser vissa kommentarer på dessa bloggar, folk är inte kloka!! Vad ger andra människor rätten att kritisera någon som dom inte ens känner?? Detta är första gången som jag någonsin har kommenterat ett inlägg men många här går för långt! Jag skulle aldrig någonsin skriva nåt elakt eller kritiserande på någon blogg som jag läser, varför gör folk det? Jag har aldrig förstått detta…. Gillar du inte personen eller vad den står för, sluta läs bloggen istället!!?!! Vill bara tillägga att jag tycker att DU, Cecilia Blankens verkar vara en helt underbar person, mamma och fru! Jag hoppas att du inte tar åt dig, du är mycket bättre än så!! Tack för mig, hej!

 28. Profilbild för Susanna
  Susanna

  Hej Cecilia!

  Stort grattis till styrelsejobbet! Jag har följt din blogg i ganska många år nu och blir så glad för din framgång i jobbet! Kavat var smarta som valde att erbjuda dig en plats i styrelsen och jag ser fram emot att höra mer om vad exakt din tjänst kommer att innebära.

  Allt gott!
  Susanna från London

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *