Sunt förnuft

Ja det är klart att jag visste att någon skulle börja komma med snusförnuftiga kommentarer när jag skriver att det är för jäkla gott med ett eller ett par glas vin tillsammans med kompisar så där ett litet lagomt tag efter att man fått sin bebis. Men jag måste upprepa för mig själv – att de allra, allra flesta som läser är alldeles underbara människor som inte älskar att förutsätta att jag är en idiot. Och jag vill passa på att tacka er för det – för att ni fortsätter att inte förutsätta att jag är en ansvarslös idiot. Det vore omöjligt att skriva för den andra kategorin som förutsätter precis tvärtom – de kan nämligen aldrig bli nöjda och hur man än gör går det att hitta fel. Men ni andra – tack för att jag får skriva och vara som jag vill utan att ni dömer!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för extAnnten
  extAnnten

  Har varit tyst länge,
  men en sak är säker:
  TACK för att du åtminstone FÖRSÖKER se vad som ligger bakom en del av kommentarerna, nämligen ohälsa.
  TACK för att du fortsätter berika oss med dina kloka, roliga och oförutsägbara betraktelser.
  <3 U

 2. Profilbild för Anna
  Anna

  Cissi, det kommer alltid att finnas idioter runt om kring oss, vare sig vi vill eller inte! Tyvärr! Våra barn kommer, precis som vi, växa upp bland ett fåtal människor som råkar veta bäst, triggas av att klanka ner på andra och njuter av missunnsamheten. Det är inget vi kan göra något åt. Det bästa är att fortsätta göra som man själv känner är bäst/rätt för sig själv och sina nära och kära samt inte bry sig om vad andra tycker! ”You know when you know” Alla har vi olika referenser av vad som är rätt eller fel, och det är bara upp till sig själv att göra handlingar där efter. Fortsätt med det du gör, du är fantastisk på det!

 3. Profilbild för Nina
  Nina

  Hej! Kan försöka muntra upp dig genom att berätta att
  1, jag ÄLSKAR podden! Ser fram emot den hela veckan
  2, köpte ett par Ygritte för ett tag sedan och är supernöjd, och jag har aldrig fått så mycket komplimanger för ett par skor tidigare. Främlingar har kommit fram o kommenterat, så heja dig!

 4. Profilbild för nathalie
  nathalie

  Här! en steg-för-steg guide till er som inte kan låta bli att misstolka bloggtexter och ”bara måste” framföra era åsikter (gärna med lite personangrepp mellan raderna) oavsett hur relevanta de är: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/linathomsgard/article20187041.ab

 5. Profilbild för Holland Laura
  Holland Laura

  Amen – love it det du skrev!!

 6. Profilbild för Madeleine
  Madeleine

  Varför är det så att vissa kvinnor tar varje chans att ge andra ett tjuvnyp, en spark på benet eller ge en syrlig kommentar?
  Att bli mamma är underbart, fantastiskt och ganska kvävande i perioder. Att då få sippa på ett glas vin eller två tillsammans med vänner kan vara just den lilla pausen man behöver för att orka.
  Att bebisen inte tar skada av det är ju bevisat så var tjänar surkvinnorna på att påpeka motsatsen?
  Tack Cecilia för att du orkar. Och ta ett glas vin för mig också när det passar.

 7. Profilbild för H
  H

  Jag bara älskar att du är dig själv! och är precis som alla oss andra som fixar och trixar med vardag, barn, jobb, man och vänner. Och kan bjuda på dig själv och låta oss ta del av det. Nu är vår trea bara ett litet frö i min mage, men när hen är ute, då ska jag minsann ta ett (eller fler 🙂 ) glas vin! kram på dig

 8. Profilbild för K
  K

  Kärlek och pepp till dig, sån himla superkvinna!

 9. Profilbild för Maria
  Maria

  Alkohol och graviditet: svårt att forska på. Alkohol och amning: lätt att forska på. Forskare låter mamma dricka alkohol. Mamma pumpar ut mjölk. Forskare mäter mängd alkohol i utpumpad mjölk. Forskare konstaterar att mängd alkohol som passerar över i bröstmjölk är försvinnande liten. Forskare meddelar omvärlden. Omvärlden slutar att döma mamman som dricker vin och ammar (det där sista är ett önsketänkande).

  1. Profilbild för Iris

   Haha! va bra!! I second that 😀
   …vem blir redlöst berusad på ett glas vin och tappar bebis? Då har man nog andra problem.
   Säkert större risk att snubbla över leksaker som bebis äldre syskon har lämnat framme.

 10. Profilbild för Lotta
  Lotta

  Härligt att du inte låter dem trycka ner dig! Jag orkar inte ens läsa moraltanternas kommentarer. Du ligger i framkant när det gäller medvetenhet av vad som inte är bra för dig och dina barn och är en jättebra förebild! Heja heja och tack för att du skriver så fint!

  Sen måste jag be dig om att inte lansera så många fina skor i fortsättningen.. Jag har redan fyra par och min man tycker at det räcker med Blankens-skor för mig nu. 😉

 11. Profilbild för Malin
  Malin

  Sunt förnuft måste väl betyda att man fattar att alkohol inte är hälsosamt för någon, allra minst för små barn? Jag är gammal nog att veta att forskning kan vända otroligt fort. Att forskarna idag säger att det är okej med två glas vin och amning, kan imorgon vara helt omkullkastat. Om inte annat så finns det ju en anledning till att man inte får köra bil efter ett glas vin, men spädbarn får man ta hand om….. Är det verkligen så viktigt med alkohol så man inte kan avstå under den korta period i livet som man är gravid och ammar?

  1. Profilbild för lizzy
   lizzy

   i så fall får jag väl bara tillägga att exakt samma gäller de som lever tillsammans med någon som ammar. eller har en bebis. eller ett större barn för den delen. kanske ska vi bara förbjuda alla föräldrar att dricka alkohol? nej vi förbjuder precis alla att göra det. ja så gör vi.

  2. Profilbild för A-K

   Men är det nåt fel på dig? Det här handlar inte om forskning, det är ren matematik. Alltså, det som kommer ut i promillehalt efter ett par glas vin är samma nu som om 10 såväl som 100 år. Gå och g dig under en sten.

  3. Profilbild för Malin
   Malin

   Men oj vad känsligt/provocerande det blev för A-K alias ”Fyllemorsan” att höra att det är olämpligt att dricka alkohol när man ammar/handhar spädbarn!. Tragisk. Var du full när du skrev detta också? Fattas en hel del bokstäver iaf… Kanske dags för dig att gömma dig under en sten så dina barn slipper dig!?!

 12. Profilbild för Elna
  Elna

  There’s a special place in hell for women that judge other women!
  Just sayin’!

  1. Profilbild för Malin
   Malin

   …och du dömer inte dem som tycker annorlunda än dig nu då? Det där ordspråket (Madeleine Albright) är för övrigt hur dumt som helst. Hur vore man funtad om man höll med och samtyckte med ALLA miljarder kvinnor på denna jord? Nu kanske det finns människor som tycker att det är lika orimligt att sköta spädbarn som att köra bil efter man druckit vin, och det måste man ju få uttrycka. Tror nog Madeleine Albright ville bestämma allt själv, och att alla andra skulle hålla käften. Därav uttrycket. Låt oss inse hur befängt det är och lämna det till historien nu

  2. Profilbild för Karin
   Karin

   “There is a special place in hell for women who don’t help other women.” Malin, do your homework. Ska du kritisera Madeleine Albright får du citera rätt. Det är en stor skillnad mellan ”judge” och ”help”…

 13. Profilbild för Madde
  Madde

  Här är en till som inte dömer dig! Skrev inget i vin-inlägget för jag hade inget att säga. Skriver här istället för att väga upp det negativa du fick. Heja dig!

 14. Profilbild för /nina
  /nina

  Med tanke på att bröstmjölken får samma promillehalt som mamman, dvs man administrerar en dryck med samma alkoholhalt som filmjölk, så är alkohol under amning ett ickeproblem. Sen är det ju bra om man håller sig så nykter att man inte tappar ungen… men en dryck med promillehalt 0,3 (vilket förmodligen inte ens är aktuellt) , ger ju en betydligt lägre halt i vilket barn som helst, oavsett storlek.

  End of story.

 15. Profilbild för Caroline
  Caroline

  Ett tag skrev jag en blogg om bloggkommentarer. Jag gick in på valfritt inlägg, företrädesvis skrivet av en kvinna och sedan gissade jag kommentarer. Helt jäkla sjukt hur förutsägbara (jobbiga) människor är, tråkigt nog. Även om jag fattar att det suger energi så blir det efter hundra inlägg med hundra likadana kommentarer ganska komiskt hur folk tror att de är så unika i att VETA hur saker EGENTLIGEN ligger till att de bara måste dela med sig av denna VISDOM. kliar över hela kroppen när jag tänker på det. Kram!

 16. Profilbild för Anna
  Anna

  Alltså vad är grejen med oss kvinnor….Varför kan vi inte bara sluta döma varandra och börja ”hejja på” varandra istället. Grr och morr.
  Hejja dig Cecilia!

 17. Profilbild för Ylva
  Ylva

  Heja dig! <3

 18. Profilbild för Sofie
  Sofie

  Har nyss hittat till din blogg och vill bara säga heja dej!! Njut av livet med dina fina familj.

 19. Profilbild för Karin
  Karin

  Skojar du (föreställ dig den göteborgska dialekten

 20. Profilbild för Karin Aldin
  Karin Aldin

  Äsch du vuxna kvinna som dessutom är trebarnsmor. Du har nog bra koll på allt. Ditt liv- du bestämmer. Trist med allas ”rätt” att ha så jäkla mkt åsikter om allt!
  Du vet. Du kan. Kör bara kvinna! Du är bäst.

 21. Profilbild för Loppan
  Loppan

  PK – karringar ar for sjutton varsta sorten.. och framforallt den trakigaste! Rock on..

 22. Profilbild för Elin
  Elin

  SJÄLVKLART ska du kunna dricka något glas vin med dina vänner!!!

 23. Profilbild för Tessan
  Tessan

  Jag tänker alltid att det måste vara så otroligt tröttsamt för de där självutnämnda levnadsexperterna som vet preciiis hur andra ska leva sina liv. Undrar om de har tid att leva lite själva eller om de har fullt upp med att leta efter detaljer hos andra att haka upp sig på.

  Alla mammor är värda ett par glas vin med sina vänner. Tänk vilket jobb vi gör! (Stod förresten och stekte pannkakor till mina tre barn igår samtidigt som jag smuttade på ett halvt glas vin. Tänkte att det är tur att jag inte är en offentlig person för då hade jag väl blivit anmäld någonstans.)

 24. Profilbild för Johanna
  Johanna

  TACK du för att du skriver och delar med dig!!

 25. Profilbild för Em
  Em

  En kompis pappa forskar inom detta och värdena de mätte i bröstmjölken hos en vinna efter att denna fått dricka, inte ett glas vin, utan flera glas 40% sprit, var desamma som de kunde mäta upp i en yoghurt.
  Bröstmjölk innehåller nämligen exakt samma mängd alkohol som blodet hos kvinnan som ammar. Ponera att kvinnan skulle ha 2–3 promille alkohol i blodet och därmed ha livshotande alkoholförgiftning; bröstmjölken hos den farligt berusade kvinnan skulle innehålla ungefär samma mängd alkohol som exempelvis yoghurt eller juice.

  Jag drack vin med gott samvete när jag ammade.

 26. Profilbild för Malin
  Malin

  Jag blir så trött på att folk tycker att de har rött att påpeka hur man är som mamma. Det börjar redan när man är gravid. Då är det lixom ok att börja kommentera magstorlek, känna på magen, påpeka vad man bör el inte bör göra/äta som gravid… Å detta fortsätter sen när bebisen kommit. Fokusera du på dem som låter dig leva ditt eget liv. Och tack för att du är uppriktig och skriver så ärligt om vad du gör och vad du tycker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *