Hörni! Tack för alla lämningstips, några har vi redan hunnit prova. Bekräftelse och pepp, sedan gick Per med Bonnie sista biten till dagmamman i stället för att bära henne och vips – inte en tår! Bara kul hela dagen. Hoppas att det inte bara var en tillfällighet utan att vi kan fortsätta så här.

Nu något helt annat. Mikael Rickfors och hans supertrevliga fru EvaLotta har tagit ett udda steg. Från rockstomp till barnpyjamasar i bambutyg. Härom dagen kom en variant med posten till Bonnie. Det lite ovanliga materialet; bambutyg, är ekologiskt ( i alla fall det som RickforsRickfors använder) och fantastiskt mjukt. Det ska dessutom värma när det är kallt och svalka när det är varmt. Barnmodellerna är heldräkter där dragkedjan går nerifrån och upp (så att man kan dra upp den utan att behöva ta av hela konkarongen om man till exempel bara behöver byta blöja) och så har den små tossor som antingen kan sitta på fötterna, eller så fälls de bak och fästs på benen.

Fast det där med att det är en pyjamas är ju förstås en definitionsfråga. Det kan ju lika gärna vara en Superflickan-dräkt. Det har det till exempel varit i kväll hemma hos oss. Herregud vilken energi den där Superflickan har. Vad hon har för superkraft? Eh. Att springa mycket och ”junt, junt, junt” tror jag.

0 svar

 1. Hejsan! Jag och mannen fick av hans jobb förra året ett julpaket med bla två rejäla frottehaddukar gjort av just Organiskt Bambu 🙂 tjocka, tunga och grymt fina är dom, dock tar de en väldans tid innan dom torkar.. Kram

 2. Tack för min favoritblogg! Vill tipsa om en annons jag har på Tradera. Superduper snygga stövlar, såna där i snyggaste lädret. Men tragiskt nog helt för stora för mina fötter…Sök på: Bruna stövlar / skinnstövlar / ridstövlar strl 38.5 / 39

 3. Hej, skrev inget vid inlagget dar du fragade om rad. Men tycker du har fatt manga bra rad. JAg ar sjalv forskollarare och tycker oftast att korta lamningar/hamtningar funkar bast. Speciellt i borjan av forskoletiden. Tydligt och kort hej da, men givetvist ocksa bekrafta barnens kanslor absolut.
  Nat som man ocksa kan tanka pa ar ovriga tiden. Som nar man hamtar, hur man fokuserar da. Det kan latt bli om man har varit orolig hela dagen att man kommer in och sager hej pa ett sant satt som signalerar till barnen att forskolan/dagmamman kanske inte ar sa bra anda. Fokusera pa vad barnet leker med/ gor nar du hamtar etc pa ett ”kul” satt. Sen ocksa gor det mycket hur man pratar om forskolan/dagmamman pa fritiden med barnen, foraldrar emellan. Barn snappar upp mycket mer an man tror.
  Sen tycker jag att det kan vara bra for ”gamla” barnet att fortsatta ga pa forskolan nar nya syskonet kommer. Ett litet barn tar ju ganska mycket tid och kraft i borjan och da kan det val vara skont for aldre barnet att fa ha kvar sina gamla trygga rutiner och kompisar. Och att nar barnet val ar hemma fa lite mer uppmarksamhet for att man som foraldrar har kunnat fokusera pa det yngre syskonet under dagen.
  Det var nagra av mina funderingar/forslag:-)

  Tack for en bra blogg och hoppas att din forlossning gar bra!

 4. Varför gå när man kan springa? 🙂

  Jag blev uppringd av en telefonförsäljare häromkvällen som erbjöd underkläder i just bambu. Känns ju lite knasigt med kläder av bambu, men då ska jag lägga ner tvivlet med andra ord…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *