Svar på frågor

Tack! Herregud vad ni läsare har räddat mig många gånger. I stället för konkreta ämnesförslag dök det upp ett gäng frågor. Svaren på de… fem, sex första av dem får bli dagens bloggprestation.

Hej du gillar ju precis som jag MBMJ handags, vilken ska du köpa denna säsongen? Eller va ska du köps för handbag i vår?

Hej! Ja visst gillar jag Marc by Marc Jacobs. Men inte principiellt. Inte allt. Men ibland dyker det upp guldkorn. Jag ser sällan ut en väska i förväg, utan spar ibland undan till en liten väskbudget också slår jag till när jag hittar någon som känns bra. Har inga särskilda väskplaner för våren. Hoppas snarare kunna köpa ett hus, så det får nog bli där mina pengar hamnar.

 

Berätta om dina planer det närmaste halvåret, jobbprojekt och i vilka sammanhang vi kommer att se dig! Gärna några privata planer också, typ härliga semersterplaner eller hemmafixarprojekt. en fräck fråga också: kommer söta Bonnie få syskon inom en inte alltför avlägsen framtid? Lekte lite med tanken att du kommer att säga att ni väntar, och så blir du på smällen ikväll, lika oplanerat som med Bonnie. Har följt dig ett tag och tycker att din och pers kärlekshistoria och tillkomsten av kärleksbarnet är alldeles underbar.

Jag frilansar just nu och jobbar en hel del för bland annat Expressen. Det trivs jag väldigt bra med! Jag har alltid varit anställd så den här friheten att kunna arbeta när och hur man väl känns oerhört lyxig, särskilt när man har barn. Längre fram ska jag jobba några veckor på Mix Megapol igen också. Jag och Per är tyvärr inte typerna som är så där jättebra på att planera semestrar i god tid, någon längre resa finns inte på agendan just nu. Däremot hoppas vi sagt på att kanske kunna få flytta till hus så småningom, så det får nog bli nästa stora projekt. Projekt syskon-till-Bonnie tar vi väl också tag i vad det lider. Visst hoppas vi ha turen att kunna få fler barn, men om det blir två, tre eller fyra år mellandem spelar ingen större roll.

Vem/vilka ser du upp till, har du som förebilder?

Det där tycker jag är svår fråga faktiskt. Jag har lite problem med att se upp till någon som jag inte känner. För visst kan en person vara skitduktig på sitt jobb, men tänk om den är ett rövhål privat? Det kan ju jag inte veta. Så jag säger mina vänner och systrar i första hand. Och Per. Som är både rolig, klok och trygg. Och Jenny Östergren. Henne känner jag inte. Hon kanske är ett rövhål. Men det har jag mycket, mycket svårt att tro. Hon är så makalöst begåvad – en sån journalist vill jag också bli. Och säkert alldeles, alldeles underbar på alla andra sätt också. Något annat kan helt enkelt inte vara möjligt. 

Vad har du för mål arbetsmässigt? Drömjobb?

Oj. Det där varierar. Jag har en skitbra bokidé som vore kul att göra verklighet av någon gång. Om jag vågar försöka. Och så tycker jag att Lennart Modig i Nyhetsmorgon verkar ha ett hemskt kul jobb. Flygande reporter. Alltid till tjänst gällande allt från julgransrapportering till Blåbärslopp. Som ni märker gillar jag Nyhetsmorgon. Konstigt mycket. Och efter alla dessa bekännelser är väl alla tankar på att kanske på jobba där någon gång helt stekta. Vem vill liksom ha ett fan som kollega. Inte helt avslappnat.

 

Vad gör du när man ibland helt tappar sugen? När man minst anar det dyker de upp – nägra dagar när allt går åt helvete… Man irriterar sig på allt och alla, är trött på jobbet, trött på sina kläder, trött på allt! Man vet ju att det vänder, men in the meantime?
 
Jag tycker att det hjälper att påminna sig om att det ofta finns en anledning bakom dessa lows. En anledning – pms, trötthet, hunger, stress – och därmed ofta också en åtgärd – vänta ut, sova, äta, varva ner. Att hitta den verkliga anledningen och lösa den, brukar göra det enklare att se problemen klarögt.

Berätta om du tränar 🙂

Nja. Jag ska springa två lopp i vår. Mer om detta senare. Och jag ska faktiskt börja ladda inför detta med ett färskt kort på SATS redan nu i veckan. Så jag är på gång! Springet med flyttkartonger upp och ner i källaren får ses som dagens pass.
 

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *