Svettmorsan på museum

Min treåring påminner ganska ofta om mig själv som tonåring. Hon kan stampa med foten i golvet, ryta ett frustrerat ”Gahhhhhhh!” och lämna rummet när jag och Per retas med henne. Och igår natt dissade hon mig på ett sätt som fick mig att fnissa och skamset lyda hennes order på samma gång. Bonnie gör alltid en väldigt stor sak av lukter. Hur saker luktar. Vad de luktar som. Om det luktar äckligt. Och om Rio så bara börjat överväga att bajsa i blöjan larmar Bonnie direkt. När jag har varit och tränat får jag alltid höra att jag luktar äckligt och hon säger till mig att gå och duscha. Direkt. Snälla? 

Hon brukar tassa över till vår säng på nätterna, och det är alltid till mig hon kommer. På natten har Per liksom ingen chans, då är det bara jag som gäller. Det är en stor grej det där. Att komma till mamma på natten och gosa. Och det gjorde hon igår också. Men jag märkte hur hon snurrade och inte kunde somna om. Sedan viskade hon försiktigt ”Mamma, du kan gå och lägga dig bredvid Rio istället”. Jag blev förvånad, eftersom detta i vanliga fall är något hon aldrig skulle säga, inte nattetid åtminstone. ”Va?” Ska jag? Ja, det kan jag vill? Varför vill du det?”. Tystnad. Sedan: ”Jo. Mamma, du…. du luktar… svett.” Jag var liksom helt sömndrucken och vimmelkantig och utan att tänka närmre på om det var rätt sak att göra, lydde jag och bytte säng. Man vill ju liksom inte traumatisera sin dotter och ge henne eviga barndomsminnen av den svettstinkande modern. Ja ja. Sprang hur som helst och köpte en en ny deo dagen efter.

Igår var vi förresten på Miami Childrens museum, vilket jag verkigen kan rekommendera er att besöka om ni är i Miami med familjen. Massor att pyssla med och lära för alla åldrar!

Pysselverkstaden på muséet var helt fantastisk!

Jag invigde mina nya födelsedagssneakers. Nike Air Max (Air Max finns i massor av olika modeller, men jag gillar de här som har supertjock sula).

Bonnie är hamnarbetare i den uppbygda barnversionen av Miamis hamn och lyfter stora boxar fram och tillbaka med lyftkranen. Bygghjälm är förstås på!

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Sara
  Sara

  haha, känner igen det där! Tonårsfasonerna hos treåringarna alltså, vår är också precis där. ”Men LÄS då mamma! LÄS!!” vid godnattsagan… och högljudda suckar ”ahmen vilken toookig mamma jag har…” och domderar och KRÄVER att jag ska hämta dockan. ”ahmen åååh, hämta Astrid, gördetnudåmamma!!” Och jag bara säger, jaja, kommer, visst! Det är liksom så SJÄLVKLART att dansa efter hennes pipa i dessa lägen… man bara gör det liksom?! : ) Förresten, bara ääälskar att läsa om er semester – det är min dröm att göra samma sak, fast i ”mitt” CA istället! Tack för en superrolig blogg!!

 2. Profilbild för Beckis
  Beckis

  Ha,ha,ha.. skrattar så jag kiknar! Det är ju otroligt hur barn kan fastna vid olika saker, spännande att se hur egna personligheter dyker upp utan att man har lett dom i någon riktning. Våran treåring har då aldrig brytt sig om lukter fast det där med att påminna oss om att byta blöja på lillasyster känner jag iofs igen 🙂 Älskar förövrigt att läsa om dina barn, alltid lika charmigt och kärleksfullt skrivet!

 3. Profilbild för Sofia

  Snygga skor!! Är helt galen i Nike air
  Max 90 just nu, men hittar inga snygga i min storlek på nätet, verkar bara finnas i strl. 40 och uppåt. Vet du var man kan hitta i butik i Stockholm måntro? Köpte mig ett par blå i Miami förra året jättebilligt.

 4. Profilbild för Nina
  Nina

  Min sambos systerson är likadan, väldigt väldigt känslig för lukter, han är 4 nu. I somras när dom var på typ husvagnssemester (alltså inte så att man nödvändigtvis duschar varje dag…) och Theo som han heter låg med huvudet i sin mammas knä, varpå han säger att ”mamma, du luktar snippa”. Jag dog när jag hörde det, och är lite lite nojig varje gång jag träffar ungen haha 🙂

 5. Profilbild för Karro
  Karro

  Haha jag dör av skratt när jag läser om dina döttrar…måste alltid återberätta hela historien för min stackars man som inte alls vill lyssna egentligen…du och dina bloggar säger han jämt 🙂 längtar till att min lilla son kommer upp i den där roliga åldern då dom säger allt som poppar upp i huvudet, det måste vara fantastisk 🙂

 6. Profilbild för Klara

  Gu så casual-tjusig du är! Var kommer hoodien ifrån? och nya nikesarna är jättesnygga 🙂

 7. Profilbild för Linda
  Linda

  Skriv din kommentar här!
  Känner igen det där! Har en 5 årig son som i somras klart och tydligt talade om att ”mamma du luktar sopor under axlarna”. Härliga ungar!

 8. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Hooden kommer från American apparel, finns i massor av härliga färger, långa ärmar har den också – alldeles underbar med andra ord.

 9. Profilbild för MiUSA
  MiUSA

  Fråga ang dina sneakers; Är de från barnkollektionen? Jag verkar inte kunna hitta den färgkombinationen på dammodellen. Jag bor i USA, så det är inte frågan om att jag inte kan hitta dem i Sverige. ;o)

 10. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  MiUSA; bra fråga, det vet jag faktiskt inte. Jag har storlek 38,5 på mina, och det skulle väl kanske, kanske kunna vara en större barnmodell i sådana fall? Vet faktiskt inte.

 11. Profilbild för MiUSA
  MiUSA

  Tack så jättemycket för svaret. Jag skall leta vidare. :o)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *