Tänk vilken tur ditt barn hade

Hanna gästbloggar gripande om organisationen BRIS som hon jobbar för, här kan du läsa hennes blogg! Men först som sagt, gästinlägget nedan.
Hanna och hennes 14 månader gamla son Jack.

”Tänk vilken tur ditt barn hade! Det föddes in i din familj. En familj fylld av kärlek. Det blir omhändertaget och ompysslat och överöst med kärlek. Det får uppskattning för alla sina framsteg och kärleksfulla ögon följer det vart det kryper och sen går. Tänk vilken otur ett annat barn kan ha! Det har samma behov av kärlek och omtanke, det gör samma framsteg. Men ingen bryr sig. Ingen visar
vägen. Ingen klappar förtjust händerna när det tar sina första steg. Ditt barn drog vinstlotten och ett annat barn nitlotten. Vart då? I turpåsen? Båda dessa barn växer så småningom upp. Förhoppningsvis kanske det finns bra förebilder ändå, i det andra barnets närhet. Som kan ge kärlek och vägledning. Men ofta inte. Vad händer då?
Det finns en organisation i Sverige; BRIS – barnens rätt i samhället, som bara bryr sig om barnen. ALLA barn! Både ditt barn och de andra barnen, som inte hade samma tur som ditt barn. Till BRIS kan alla barn ringa, maila eller chatta. Givetvis kan BRIS inte ersätta de föräldrar som inte var närvarande, men BRIS kan lyssna på, stötta, vägleda, och peppa. Nästan alla känner ju till BRIS. Men få
känner till att BRIS är helt beroende av sina medlemmar och av donationer. Det är en organisation som inte får något statligt bidrag. Därför behövs DU! För ynka 30 kr i månaden kan du hjälpa BRIS i sin strävan efter att ha öppet jourlinjen alla dagar i veckan, dygnet runt. I fredags var det midsommarafton. Säkert lekte ditt barn, skrattade, åt glass och jordgubbar. Vad gjorde det andra barnet? Och
de andra barnen som också drog nitlotten? Kanske torkade mammas spya, eller hoppades på att slippa spö, bara en endaste dag. Eller satt det ensamt framför datorn?
Som mamma känner i alla fall jag ett visst ansvar för alla våra barn. Därför jobbar jag som volontär på BRIS. Jag säger verkligen inte att alla ska göra det. Men 30 kr i månaden funkar lika bra det. Varje gång ett barn ringer till BRIS jourlinje får vi höra otroliga historier, både jobbiga och roliga. Alla lika viktiga. Och varje historia ger så otroligt mycket. Alla barn är små hjältar. Bli en hjälte du också! Gå
in på www.bris.se. Och ha sen en UNDERBAR sommar, och glöm inte att pussa en extra gång på ditt barn!
Hanna i Umeå”
http://chula-jack.blogspot.com/

Tänk vilken tur ditt barn har!
Tänk vilken tur ditt barn hade! Det föddes in i din familj. En familj fylld avkärlek. Det blir omhändertaget och ompysslat och överöst med kärlek. Det fåruppskattning för alla sina framsteg och kärleksfulla ögon följer det vart detkryper och sen går. Tänk vilken otur ett annat barn kan ha! Det har samma behovav kärlek och omtanke, det gör samma framsteg. Men ingen bryr sig. Ingen visarvägen. Ingen klappar förtjust händerna när det tar sina första steg. Ditt barn drogvinstlotten och ett annat barn nitlotten. Vart då? I turpåsen? Båda dessa barnväxer så småningom upp. Förhoppningsvis kanske det finns bra förebilder ändå,i det andra barnets närhet. Som kan ge kärlek och vägledning. Men ofta inte. Vadhänder då?
Det finns en organisation i Sverige; BRIS – barnens rätt i samhället, som barabryr sig om barnen. ALLA barn! Både ditt barn och de andra barnen, som intehade samma tur som ditt barn. Till BRIS kan alla barn ringa, maila eller chatta.Givetvis kan BRIS inte ersätta de föräldrar som inte var närvarande, men BRISkan lyssna på, stötta, vägleda, och peppa. Nästan alla känner ju till BRIS. Men fåkänner till att BRIS är helt beroende av sina medlemmar och av donationer. Detär en organisation som inte får något statligt bidrag. Därför behövs DU! För ynka30 kr i månaden kan du hjälpa BRIS i sin strävan efter att ha öppet jourlinjenalla dagar i veckan, dygnet runt. I fredags var det midsommarafton. Säkert lekteditt barn, skrattade, åt glass och jordgubbar. Vad gjorde det andra barnet? Ochde andra barnen också drog nitlotten? Kanske torkade mammas spya, ellerhoppades på att slippa spö, bara en endaste dag.. Eller satt det ensamt framfördatorn?
Som mamma känner i alla fall jag ett visst ansvar för alla våra barn. Därför jobbarjag som volontär på BRIS. Jag säger verkligen inte att alla ska göra det. Men 30kr i månaden funkar lika bra det. Varje gång ett barn ringer till BRIS jourlinjefår vi höra otroliga historier, både jobbiga och roliga. Alla lika viktiga. Och varjehistoria ger så otroligt mycket. Alla barn är små hjältar. Bli en hjälte du också! Gåin på www.bris.se.
Och ha sen en UNDERBAR sommar, och glöm inte att pussa en extra gång på dittbarn!
Hanna i Umeå


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Ella
  Ella

  Sant. Bris är jätteviktigt.
  Alla kan göra lite.
  Som Förälder uppmärksamma ett tyst, osynligt barn vid hämntning på Dagis eller fritids. Det räcker att säga HEJ ANNA vad fint du bygger… Du kanske gjorde barnets dag. Någon såg MIG och pratade med mig. Jätteviktigt att fler vuxna ser barnen.

 2. Profilbild för rosita

  Superviktigt. Bara tanken på vad dessa barn tvingas utstå för sin oturslott i livet ger kalla kårar … Och bara 30 kr/månaden för något så stort och viktigt! Det måste jag naturligtvis stödja.

 3. Profilbild för Johanna
  Johanna

  Väldigt, väldigt viktigt gästinlägg!!! Mer sånt!

 4. Profilbild för Wilma
  Wilma

  Tack för att du uppmärksammar oss på detta viktiga ämne. Bra skrivet!

 5. Profilbild för Therese
  Therese

  Va bra att du uppmärksammar detta.Så lätt att man ”glömmer bort” barnen i vårt eget land, och bara tänker på och skänker pengar till barn i andra länder. Å med det menar jag inte att värdera vem som har sämst utan att man ska tänka på alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *