Det här med att jag blir så fruktansvärt yr av att åka karusell (eller göra minsta lilla snurr för den delen) är inte det enda som drabbat mig efter att jag fyllt trettio. Att jag blivit jordens badkruka är en annan sådan tant-sak. Man minns ju hur det var när man var liten och man stod och tjaaaaaaatade på mamma, och alla andra vuxna för den delen, att de skulle hänga med ut i vattnet. Och de vuxna tänkte så att det knakade för att hitta på ursäkter för att slippa. Eller så tvärvägrade de helt enkelt. Själv kunde man bada i timmar. Att vattnet inte var mer än sjutton grader varmt gjorde inte ett smack. Nu är jag där. Jag är den där vuxna badvägraren. Jag vet inte vad som hänt, men helt plötsligt kan jag knappt tänka mig något rysligare än att krypa ner i kallt (och här snackar vi inte kallt som i kallt på riktigt, allt under tjugoåtta grader känns fullkomligt vedervärdigt) när det är så varmt och skönt uppe på torra land.

Igår var vi på ett riktigt, riktigt trevligt bad. Black Beards beach, ett kommunalt äventursbad (det finns också ett kommunalt bad på South beach, där vi bor, i Flamingo park, men det renoveras just nu och är inte lika maffigt som det vi besökte igår. Men ändå, bra får man säga) i mindre format som var alldeles lagom i storlek och aktivitetsutbud för vår familj (fast även större barn skulle älska det här stället, jag lovar). Per fick hänga med Bonnie (han har konsekvent vägrat klippa barnens naglar. Har inte gjort det en enda gång sedan de föddes. Tycker det är obehagligt, är rädd att klippa dem i skinnet, säger han. Det kortet spelade jag nu. Tänker inte bada. Obehagligt. Vill inte.) Jag hängde i den varmaste poolen med Rio (stället lånade ut flytvästar till alla barn, himla praktiskt!) som vi så småningom började kalla ”Randomiseringsbadaren” i stället, på grund av sitt mycket oförutsägbara sätt att angripa vattnet.  När Rio till slut ville sova tuppis, knep jag åt mig en timma i solstolen. Efter ett tag kom Per och lade sig bredvid. Vi lagt oss precis bredvid en vattenrutschkana för barn i Bonnies storlek. Med lytvästen på kunde hon åka den själv, och sprang runt, runt där i säkert en timma utan att tröttna. Och vi kunde samtidigt ha full koll på henne från våra solstolar. Dessutom hade varje liten pool utrustats med säkert tre badvakter. Som sagt. Bra ställe det där, Black beards beach. Rekomenderas varmt om ni är på Miami-semester med familjen.

Bonnie - en mycket stolt vattenrutschkaneåkare.

Cecilia - en mycket grillad och varm (perfekt, precis som jag vill ha det) mamma i ny bikini från Victorias secret. Älskar deras bikinis efter som 1. De är säkra, det vill säga, men behöver inte vara rädd att de ska ramla av 2. De kommer i behåstorlekar, man behöver alltså inte bara völja mellan S, M och L 3. De har fantastiskt passform och gör kroppen en riktig tjänst.

Bonnie och Rio har också fått nya badkläder. Likadana. Gud så töntigt. Men jag kan helt enkelt inte låta bli.

0 svar

 1. Ja alltså – OMG! Wow vad snygg du är, vilken vältränad mama! Kom igen nu och ge oss ditt träningsupplägg, så vi blir flera som kan våga oss på Beach 2012! Hur många ggr per vecka, styrka, cardio eller båda och? Hemma eller på gym? Övningar? Vad är ditt framgångsrecept?
  Jag är så imponerad och blev även inspirerad så please – hjälp!

 2. Med ett sånt sexpack är man allt annat än tantig!!! Du är grymt snygg, är mycket avundsjuk!!! Kram

 3. Tänkte också berömma magrutorna, men det är redan gjort ser jag och vi kan ju inte låta det stiga dig åt huvet 😉 Fina tjejer har du i alla fall!! VS’s bikinis, finns de att köpa i Sverige/på nätet? Jag har stora bekymmer hitta nån med bra passform!

 4. Men hjälp vad snygg du är! Den där magen hade jag nästan kunnat döda för, starkt jobbat! Nu blir jag peppad på att köra igång på allvar med min träning!

 5. Du och Anine Bing här på Mama är mina vikt förebilder! Här ska bantas och hård tränas! Tack för inspirationen och snabbt gå ner graviditets kg, jag ligger på över sju kg +!

 6. Jag måste hålla md Erica. Hur gör du? Har själv en 9månader gammal son, är inte ens i närheten en slimmad mage. Bra jobbat!!!

 7. så jäkla snygg du är!
  kan inte du skriva ett separat träningsinlägg?

  jag tränar mycket och hårt (crossfit) ca fyra gånger i veckan. otroligt varierad träning med både kondition och styrka. har tränat varierat i flera år, bland annat med pt. har sprungit marathon. ja, du hör ju. har hårdsatsat på att få bort fläbbet, så att säga.

  har inga barn, men ser ändå inte ut som du gör, och när man har läst om din träning har du inte fått den att låta så hård utan mer som något du gjort hemma när barnen gått och lagt sig (kan förstås ha missuppfattat detta _helt_, och ber om ursäkt i såna fall).

  Men nu sitter du där med ditt sexpack, och jag som tränat som en galning i flera år, är 28 bast och barnlös sitter här med knappt konturer av något alls på magen. är ganska smal, men upplever inte att träningen ger mig något alls utseendemässigt.

  Hur tusan bär du dig åt, människa?

 8. Please – Anine Bing som viktförebild? Hon har ju sjukt smal. Som en pinne. Och hon tränar INTE vad jag vet. Cecilia är ju smal av sig själv, har alltid varit vad jag förstår och den lilla träning hon nu gjort får förstås större effekt än på någon som har flera överviktskilon. El hur Cissi? Kul att du visar upp dig men samtidigt kan jag inte låta bli att undra hur mkt du fiskar med håven egentligen? Du vill verkligen höra det el hur – hur smal o snygg du är. Synd bara om det skapar hets bland alla trötta mammor. Du borde skriva mer om hur du äter o tränar, för jag slår vad om att du äter ganska lite och väldigt nyttigt, så ingen tror att man ser ut så där bara hipp happ. Och en sak till – Karin Jihde skulle ju oxå köra supersnyggatränade 2 barns morsan som fixar allt men hon höll väl på att gå in i väggen?! Så kan det oxå gå. Var snälla mot er själva där ute!!! Sunda vanor, ingen hets!

 9. Grymt snygg!! Vore toppen om du kunde berätta om ditt träningsupplägg? Detta blev nu min inspirationsbild!

 10. Ingen tantvarning på den kroppen iaf! Läckert! Två barn senare förstår jag inte hur ngt ska kunna se ok ut längre…

 11. Måste instämma i hyllningskören – ligger här med jättemage och väntar på att förlossning av andra barnet ska dra igång och fantiserar om att träna. Men, precis som andra här påpekat, jag har inte lyckats hålla den där nivån på min mage (och armarna, armarna!) ens med bara ETT barn – hur ska det då gå med två? och då ska tilläggas att jag inte har svårt att hålla vikten, det är formen som är problemet…. Du verkar ju dessutom inte vara sådär ”jag-äter-bara-tonfisk-och-lättkesella-hysterisk” – Snälla skriv mer om detta! Dessutom, apsnygg bikini 😉

 12. Man måste ha i åtanke när man läser mama.nu att det är yta och flärd som är huvudtemat, barn kommer i andrahand. Mammorna lever ett liv som bara en bråkdel av Sveriges mammor lever, och det klart att dom ska få leva det livet och njuta av det. MEN, det är lite sjukt att det inte reflekteras mer över det. Det shoppas, åks på semestrar flera gånger/år, det är PTs och skönhetssalonger osv. Det är kul att få en inblick i hur de rika i Sverige har, samtidigt som det så klart sticker i folks ögon. MEN, en sak som är sjukt konstigt är att mammor med nannys blir utnämnda till Årets mama.

  Svamligt, men så tycker jag.

 13. Ja, Sandra, det är klart att mammorna som bloggar i mama lever ett något annorlunda liv från det liv som Petra, ensamstående reumatismdrabbad mamma och vårdbiträde i Mockfjärd lever. De här mammorna har ju blivit tillfrågade att skriva för mama för att de är kändisar på ett eller annat sätt. Förstår inte vart du vill komma? Är det någon som inte förstår att alla inte lever som Cecilia Blackens? Bör man reflektera mer över det faktum att alla inte lever likadant? Varför det?

  Vi är många som tycker det är roligt att läsa om vissa människors liv plus ytan. Jag gillar Blankens blogg för att hon har ett roligt tilltal och för att hon faktiskt kan skriva. Gillar modeinslagen också. Jag tycker att det är lite spännande att få inblick i hennes medialiv och det sticker mig inte det minsta i ögonen. Det är jättekul att läsa om shopping och semestrar och hur man får ihop det med barnen.

  Blir så trött på alla som skriver in till bloggar och poängterar att alla minsann inte har det så bra. Gör något mer och bättre av ditt eget liv i stället eller läs någon annan blogg med högre igenkänningsfaktor om du inte vill att något ska sticka i ögonen.

  Slutligen, vilka mammor har nannies?

 14. EmmaPemma, menar du verkligen att vi inte behöver reflektera över att vi lever i ett klass-samhälle där klyftorna bara blir tydligare och tydligare?!

  Jag menar inte att de här mammorna inte ska få blogga, för jag tycker också att det är skoj att läsa om deras glammiga liv. MEN, det blir samtidigt lite väl ”perfekt” och tillrättalagt med alla dessa mammor som visar upp sina flotta hem, perfekta makar osv utan att verka reflektera över det. Eller?

  Katrin Zytomierska har vunnit årets Mama och hon har nanny. Likadant med Anitha Schulman som vann årets raketmamma. Det tycker jag är oerhört löjligt och provocerande. Jag skulle vilja veta hur tidningen Mama
  tänkte där…

 15. Nä, jag tycker inte att denna blogg är rätt forum för en sådan diskussion. Tycker du?

  Och vaddå perfekt och tillrättalagt, nä det stör mig inte det minsta. Alla mogna människor med någon som helst livserfarenhet kan väl räkna ut att det finns saker i bloggarens liv som inte avhandlas i denna blogg. Det är väl klart som fanken att alla har konflikter och problem i sina liv, vissa mer, andra mindre. Men jag vill inte läsa om att ”i morse var jag fortfarande sur för att igår kväll ville jag ligga och men det ville inte Per och det slutade med att vi bråkade framför barnen vid frukosten” (förlåt Cecilia). Läs andra bloggar om du vill ha diskbänksrealism.

  När det gäller nannies… varken Katrin eller Anitha är mina favoriter direkt, men det bekommer mig inte det minsta om Katrin och Bingo har någon som passar deras barn ibland när de jobbar. Samma sak för Anitha och Calle. Andra, som inte kan/vill vara helt föräldralediga, har sina föräldrar som kan hjälpa till. Jag vet inte hur mama tänker, men menar du att man inte får jobba alls under sin föräldraledighet? Och är det bara ok om det är farmor/morfar som passar, inte om det är en barnflicka/nanny?

 16. EmmaPemma, jag föredrar diskbänksrealism alla dagar i veckan men hade jag ifrågasatt glamour- och konsumtionslevernet där hade jag så att säga ”preaching for the choir”…

  Och nej, det bekommer mig inte heller det minsta att folk har nannies (men jag själv kommer aldrig, hur rik jag än må bli, skaffa en eftersom jag skulle känna mig grymt obekväm med att sätta mig i en sån ”överlägsen” position. Likadant med städhjälp) men det är jättekonstigt, enligt mig, att utses till årets Mama när man har en nannie, punkt.

  Vid närmare eftertanke måste ordet Mama stå för nåt helt annat än ordet Mamma.

 17. Det är sant att detta visar hur cissi kan leva lyxliv, det är ju det hon vill visa upp! Vilken vanlig familj har råd och kan bara åka till Miami så där bara i några veckor? Plus dricker bonnie cola? Fy vilken vidrig dricka för en 3 åring.

 18. Tycker tyvärr att även denna blogg blivt en visa-upp-sig-och sitt perfekta jag-blogg… Jag förstår inte syftet med bilden på dig i bikini? Att få stående ovationer?
  (Och så fort man tycker att något känns lite sådär betyder det inte att man är avundsjuk..snark…)

 19. Sandra; Skulle du känna dig överlägsen en städerska och en nanny, är det nog lika bra att du inte skaffar sådan hjälp. Känner du att du har en överlägsen position gentemot förskolepersonal också?
  Fattar fortfarande inte att det är konstigt att man utses till årets Mama (i Katrins fall var det väl ändå Årets Provokatör) om man anlitar en nanny från tid till annan för att man ska jobba? Själv har jag aldrig gjort det, men jag har å andra sidan inte jobbat under mina föräldraledigheter. Skulle nog inte tveka om jag hade behövt jobba, våra föräldrar kan nämligen inte hjälpa oss, annat än någon enstaka gång, då de inte bor på samma ort,

  Ja, Eva tänk vad HEMSKT! Visa upp sitt lyxliv så där! Jag ska berätta något som kanske kommer som en chock: Det finns MASSOR av familjer som har ekonomi för att åka till Miami i några veckor. Cecilia och Per bor i Farsta, i ett fint hus. Det finns MASSOR av familjer som bor i ÄNNU DYRARE OCH STÖRRE HUS. Och har ÄNNU dyrare vanor. Och det läskiga är att många, säkert de flesta, av de här familjerna har tjänat ihop ALLA pengarna HELT SJÄLVA. Precis som Cecilia och Per. Orättvist vad en del kan åstadkomma alldeles själva va?

 20. Emmapemma, orättvisan ligger väl i att folk tjänar stora summor pengar på att skriva om hur mkt dom shoppar eller på att producera ungdoms-tv som förnedrar unga människor medan hårt jobbade vårdpersonal etc sliter häckarna av sig för en bråkdel av den lön dessa mediafolk tjänar. Men det är väl en helt annan diskussion.

 21. Men valet att bli skribent/producent eller att bli vårdbiträde är väl ändå fritt? Och så länge det inte är du som betalar Per och Cecilia spelar väl deras (höga) löner ingen roll för dig, vad du än tycker om deras yrkesval.

 22. Jag tycker att det är jättekul att få läsa om resan till Miami. Får en chans att drömma sig bort till sol och värme nu när våren inte riktigt gjort entré i Sverige. Förstod direkt att det skulle komma kommentarer om att Cecilia visar en vältränad kropp i bikini. Mycket provocerande verkar det som… Jag håller inte med om att bloggen blivit skrytig, tycker som vanligt att det är en bra blandning av mode, vardagsfunderingar, lite damm i hörnen och familjeliv. Jag tycker det är så tråkigt med kommentarer om att alla faktiskt inte kan åka iväg på semester i tre veckor. Kan man inte vara glad att denna familjen har denna möjlighet istället för att lämna negativa kommentarer? Alla väljer väl själva vad de vill lägga pengar på…

 23. EmmaPemma, ja valet är fritt. Det jag menar är att det är hemskt och orättvist att det ska vara på det viset. Att bara för att man har ett intresse att vårda och ta hand om M Ä N N I S K O R, inte skor, tjäna betydligt mindre än skoälskarna. Nu hårdrar jag detta resonemang..

  Slutligen vill jag säga att jag håller fast vid det jag sa i mitt första inlägg: att det är kul att läsa om dessa flådiga människor men att man samtidigt måste ha i åtanke att Mama representerar en glittrig och perfekt värld som enligt mig går ut på att vara snyggast, smalast och att ha finast hem, typ. Kul!, men vidrigt på samma gång…

 24. Varför togs min förra kommentar bort?! Känsligt tydligen men då undrar jag varför du Cicci ändå visar din kropp som du gör?!! Ja, du är supersmal. Ja, det syns inte att du fött 2 barn. Nöjd?! Bara så trist med ännu en felfri superlyckad Mama-mamma. Slutar nog läsa bloggen nu.

 25. Hej på er! Jag ska inte lägga mig i någon diskussion här men vill bara säga ett par snabba saker. Sandra, ja, du hårddrar, men du är också ganska orättvis. Världen är inte svart eller vit. Det är inte vi eller dom. Det finns gråzoner och mellanlägen. Jag skriver mycket om skor som är ett stort intresse, men också om en hel del annat. På kvällarna här i Miami sitter jag till exempel och arbetar med med boken om Andreas Lundstedt och hans liv som hiv-smittad som jag skrivit och som kommer ut i höst.
  Till er andra: tack för snälla komplimanger! Och till er som undrar; nej, jag är inte ute med håven. Jag driver gärna med mig själv och mina mentala och fysiska tilllkortakommanden, men jag ser ingen anledning att skämmas för eller inte vara stolt över det hos mig både fysiskt ( och det här har jag ju kämpat för!) och personlighetsmässigt. Som sagt. Man kan vara både ful och snygg, bra och dålig – i samma människorkropp. Är vi inte alla det?

 26. Nej, nu skrev jag slarvigt. Så här menade jag: Jag driver gärna med mig själv och mina mentala och fysiska tillkortakommanden, men jag ser ingen anledning att skämmas för eller inte vara stolt över det hos mig mig som faktiskt är bra, oavsett om det är fysiskt eller personlighetsmässigt. Kort sagt: jag accepterar det som inte är bra, men är stolt över det som är det!

  Och vad gäller jobb och sådant där, för att visa min poäng i det där att det saker och ting inte är svarta eller vita. Jag har jobbat som städerska, och i många år, medan jag pluggade, också i hemtjänsten. Jag älskade båda jobben, men har hela tiden drömt om att kunna livnära mig på att skriva, och det kan jag nu! Jag håller med dig fullkomligt Sandra om att det är vidrigtoch sjukt, jag hittar inget ord som passar bättre, att vården och vårdyrken är så illa betalda. Det är fullkomligt orimligt och groteskt att det är så.

 27. Åh så härligt ni verkar ha det! Känner igen det där med badkruka. Jag som alltid älskat att bada petar nu tårna i vattnet och vägrar gå i. Nu förstår jag vad som händ. Fyller 30 i vår… Måste också säga att du är grymt vältränad. Snyggt!

 28. Men jösses vilken trist diskussion här i kommentarsfältet. Jävla jantelagsmänniskor ni är! Tror att det stavas AVUNDSJUKA.
  Den som följt Cecilias blogg vet att både hon och hennes make jobbar som demoner periodvis och allt det de har idag har de skapat själva och slitit för. Vad gäller formen, beach 2012-formen som redan är kirrad, Grattis!!! Även den har Cecilia jobbat för medan många av oss (mig själv inräknad) är för lat för att orka. Cecilia Du inspirerar mig och många andra. Våga inte skämmas över saker eller låta dig tryckas ner. Kram

 29. Du älskade jobbet som städerska?!?
  Jaha?
  Plus du tar alltid upp det med HIV positiva Andreas
  skriver du den boken grattis och ger alla intäkter till hiv forskining eller ska pengarna gå till mer shopping & resor?
  Samt när gör du narr av dig själv? Du fiskar alltid efter komplimanger för ditt yttre. Om du nu driver med dig själv så känns det påtvingat och pinsamt från ditt håll.

 30. Fia: Ja, jag älskade jobbet som städerska eftersom det gav mig möjligheter att till exempel resa mycket, fastän jag pluggade och inte hade så mycket pengar. Och du, Fia. Läs inte. Jag menar allvar. Läs inte. Kom inte hit. Om du har den uppfattningen om mig förstår jag ärligt talat inte vad du gör här. Man behöver inte tycka som jag, eller leva som jag. Man behöver inte gilla mig. Men det finns absolut ingen vits med att hänga runt här och vara dryg och otrevlig. Och det gäller alla er andra som inte kan uppföra och föra en vettig diskussion här och på andra bloggar också. Och ja, jag tar ofta upp boken jag skriver med Andreas, eftersom den och det – skrivandet – är delar av MITT JOBB! Och ja, jag är SVINSTOLT över att skriva den. Okej?

 31. Men jisses amalia.

  Sandra: Du kanske kan starta en mammatidning med fula och dåliga saker. Försök att sälja in den hos något förlag, kanske skulle den sälja riktigt bra?

  Och du – man kan skriva hårdra på olika sätt, själv skulle jag också skriva hårddra.
  http://www.spraknamnden.se/sprakladan/ShowSearch.aspx?id=id=46525;objekttyp=lan

  a: Ja sluta läsa du.
  Nu är jag kanske några år äldre än de flesta här inne, men jag måste säga att ni som störs av Cecilias snygga kropp – hur hanterar ni motgångar i verkliga livet? Är allt orättvist och någon annans fel? Är det så jobbigt att se att någon annan har det bra? Störs man så av en snygg kropp att man inte bara måste sluta läsa en blogg utan också lite surt deklarera att DET HÄR VAR BARA FÖR MYCKET, nu slutar JAG läsa den här bloggen. Ungefär som att det är någon annans fel, dvs den som prackar på andra sin till synes perfekta livsstil.

  Varken Mama eller den här bloggen är någon slags svensk myndighet finansierad av oss alla och där alla sidor måste komma fram och alla göras nöjda. Javisst, sluta läs om bloggen och köp inte tidningen om den inte ger er något eller får er att må dåligt. Men bespara oss andra er sorti tack!

  /hälsningar från fyrabarnsmamman – en uppenbarligen rätt nöjd sådan inser jag

 32. Blir löjligt trött på alla negativa kommentarer. Du skriver tveklöst en av de mest underhållande bloggarna i Sverige.
  Och appropå bikinibilden, vilken inspiration! Har faktiskt precis slängt på mig träningskläderna innan jag satte mig här en snabbis, och kan ju bara säga att jag kommer springa lite snabbare och lite längre tack vare den där bilden!

 33. Fia: det kan ju vara så att Cecilia tog upp att hon arbetar med boken om Andreas för att visa på att allt inte syns i bloggen.
  Förstår inte heller grejen med att läsa en blogg om det stör en så mycket som läsare… Finns ju mycket annat att välja på om det känns jobbigt att Cecilia har ett jobb, går på en skönhetsbehandling, åker på semester, har jobbat som städare osv.

 34. Cecilia, jag ber om ursäkt om jag varit taskig. Min kritik var egentligen inte riktad mot just dig, utan hela Mama. Jag hade önskat att se lite mer fult och dåligt, mer variation, aoch det är ju inte ditt fel att Mama ser ut som det gör.

 35. Kan inte alla ni bittra människor som avundas Cecilias grymma kropp försöka att istället inspireras av den istället för att lämna en massa onödiga och tråkiga kommentarer här.
  Det är iaf vad jag tänker göra. Inspireras av denna snygga tvåbarnsmammas grymma kropp. Jag är just nu gravid med mitt första barn och magrutor känns ganska långt borta. Men när jag väl kommer kunna träna på riktigt igen kommer jag defintivt sporras utav det Cecilia lyckats med.

 36. Hej Cecilia!
  Härligt att ni har det bra på er semester. Jag gillar att ni verkar trivas så bra tillsammans ni fyra! ♥ Kör hårt och krama familjen. kram

 37. Snygg-Cecilia! Det är ju redan bevisat men säger det igen: du inspirerar mig! //Kopian i Karlstad som behöver komma igång med träningen nu!

 38. Usch, ni som klagar på C:s blogg och allt den innebär använder ord som vidrigt. Hur sjutton kan ni slösa er tid på att gå in på en blogg som ni tycker är vidrig? Känns ju helt sjukt måste jag säga. Skaffa er nåt annat att göra så kanske ni också har råd att åka på lyxresor (som ni uttrycker det) eftersom det uppenbarligen handlar om avundsjuka. Vet att det ordet överanvänds en hel del i de här kommentarsfälten, men i det här fallet träffar det rätt. Cecilia, du är grym!.

 39. Jesus Christ Super Star! Vad är det frågan om?! Denna eviga avundsjuka…så vidrig den är! Det är ju för fan grymt att ha den kroppen efter 2 barn och vad är det som är så fel med att visa upp den?? Var är peppen tjejer?!!! Stärk varandra istället för att slå ner!

 40. Älskar din blogg!! Fortsätt att skriva precis som du gör. Du är grymt inspirerande, snygg och verkar vara en supermamma o fru. #skadrapåträningsklädernaimorgon

 41. Holy moly! Vilken kropp! Nu måste du väl ändå berätta hur du fick till dig magrutorna 🙂 vilken inspirationsbild alltså!

 42. Tack för att du fick mig att skratta högt över att Bonnie och Rio har likadana baddräkter!
  Och tack för en jätterolig blogg 🙂

 43. Herregud vad tröttsamt med negativa kommentarer. Lägg eran energi på annat! Sticker väldigt i ögonen på folk med snygga framgångsrika, duktiga, kreativa mammor.Och vad jag kommer ihåg har Cecilia visat sig i bikini förrut, även utan magrutor(tex varit med i baddräktsmode i mama) så jag tror inte hon är ute efter att ”håva in bekräftelse”, hon verkar liksom smartare än så. Verkar inte finnas några begränsningar nuförtiden over hur vissa personer tar sig rätten att kritisera. Visst lever många av de kändis mammor vi läser om i bloggar ett helt annat liv än oss ”vanliga” mammor i en småstad, men så ser ju samhället ut. Vill man inte ta del av deras liv är det helt frivilligt att sluta läsa! Kram till dig Cecilia, tycker du är för härlig och en toppen kvinna på alla sätt:)

 44. Det är väldigt intressant det där med kommentarer om kroppar – jag tycker C:s kropp är alldeles för tunn och vidrig. Finner inte det vackert för fem öre och har svårt att förstå hur hennes vackra (!) Per går i gång på hennes kropp – det är ju bara ben. Lägger man upp sådana bilder på sig själv får man ta att folk reagerar och folk har ALL RÄTT att reagera. Ger man sig in i leken får man leken tåla. Jag blir less på att folk alltid ger motargument i att det handlar om avundsjuka – varför måste det jämt handla om avundsjuka? Jag tycker verkligen inte att kroppar som hennes är snygga och framförallt hemskt opeppande för mammor – snacka om att väcka prestationsångest bland mammor. Extremt få ser ut som C gör. Typiskt att kvinnor anklagar varandra för avundsjuka för det minsta lilla – väldigt okreativt och typiskt svenskt.

 45. Tänk om vi kvinnor för en gångs skull kunde sluta att jämföra oss med varandra, då tror jag vi skulle må mycket bättre. Vill du ha rutor på magen, då får du för fasen se till att jobba för det eller se till att ha rätt arvsanlag. Vill du inte jobba för det, skit i det istället och var glad ändå (även om magen är lite mjukare och kanske hänger lite över byxlinningen). Jag tycker det är skrämmande att Cecilia ”inte får” vara den hon är i sin egen blogg utan att folk ska klaga hit och dit på att hon är en sådan perfekt och glammig mamma. Skulle jag själv ha barn skulle jag nog snarare se bloggare som Cecilia som en inspirationskälla och en frisk fläkt i vardagen.

  Tack för en underhållande blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *