Okej. Fler svar på era frågor. Så här skriver Andrea:

Jag vet inte om det är jag som är trög, men jag har aldrig riktigt hajat det där med att klä sig ”passande för sin ålder”. Jag tror snarare att konsten är att klä sig passande för den man är. Inte bry sig så mycket om vad man förväntas ha på sig, utan vad man själv tycker är snyggt och ”jag”. Visst, jag har också sett 50-åringar i för korta kjolar och med lite väl majig urringning, och det kanske inte är superclassy direkt, men jag tycker ändå att det är bättre, roligare och mer personligt än alla dem som klär sig fullkomligt fegt. Att man inte är intresserad av kläder kan jag förstå, men att man liksom medvetet vill skala bort allt vad personlighet är har jag svårare att acceptera.

Så. Andrea. Gör så här. Tänk igenom vilka personer du tycker klär sig snyggt. Det kan vara kändisar, kompisar, karaktärer i filmer eller kanske ett visst modedecennium eller vad som helst egentligen som du uppfattar som inspirerande. Riv ut bilder, skriv upp ord, färger, material, dofter, vissa plagg, känslor, årstider – allt som identifierar dig och hur du skulle vilja vara klädd. Vad du tycker känns fint och mysigt. Vackert eller snyggt. Det skadar faktiskt inte att lägga någon halvtimme på det här, jag lovar. Jag tror att du hittar en röd tråd, ett mönster och en känsla att ha i bakhuvudet nästa gång du shoppar. Och jag lovar, du kommer varken bli för tantig, för ungdomlig eller för ”osmåstadig”. Du kommer bara bli du och det är alltid snyggt! Även om inte exakt alla tycker det.

0 svar

 1. … och förresten… din mops-kollektion är såå söt och cool. Jag är gravid med mitt och min mans första barn och kommer garanterat köpa något från den när det börjar närma sig ankomst 🙂
  Lycka till när bebben kommer!

 2. ….men hur gör man om man är lite smårund och ganska så kort (typ 155 cm som mig) – och ÄNDÅ vill klä sig lite roligt och inte för tantigt bara för att man råkat fylla 38 🙂? Tycker inte att NÅT passar mig…..

 3. Din blogg är jättebra!
  Tack för bilder och inspiration….jag beställde skor från Carin Wester men dom i pyton och dom är ursnygga och ursköna och jag är såå glad och tacksam för din blogg!!!
  Lyckalycka med din andra lilla flicka som snart kommer!

 4. Håller fullständigt med! Alla i Sverige verkar vilja ”smälta in” i den grå massan så mycket som möjligt, både kläd- och åsiktsmässigt. FARLIGT att sticka ut… På Elle-galan t ex hade ju tydligen nästan alla valt svart av nån märklig anledning… Visst, man ser smalare ut men man kan ju åtminstone ha lite färg också! Alla passar ju i NÅN färg!
  SVART = TRIST

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *