När Bonnie var tre månader ungefär åkte vi till Los Angeles och var borta i nästan två månader. Per jobbade och jag var mammaledig. Det var en alldeles fantastiskt tid. I vinter hade vi tänkt göra samma sak, fast vi ska vara föräldralediga båda två och inte vara borta lika länge. Men så under helgen har vi börjat snacka om att åka någon annanstans i stället. Till Thailand kanske? Varken jag eller Per har varit där, och det är ju vi typ ensamma om, så därför tänkte jag höra med er om lite tips?

Är det en dum idé att åka till Thailand med två så små barn som våra? Om inte, vart ska man åka? Jag skulle vilja bo i en bungalow eller liknande, gärna ha halvpension så att man slipper städa men kan få frukost och lite krubb om man vill. Nära vattnet. Det ska vara vackert. Inte allt för mycket folk, men ändå lagom turistigt så att Bonnie kan hitta kompisar att leka med på stranden. Helst inte charter utan något som känns lite mer… eget. Hajar ni vad jag är ute efter? Tryggt, snyggt och safe, men ändå inte direkt Bamse-klubben.

Har ni några tips? Vi tar i såna fall tacksamt emot dem!

0 svar

 1. Vi var i Thailand en månad i somras, jag har jämt varit lite anti svennebanan Thailand men jag tyckte att det var grymt bra. Planen är nu att åka 3 månader när Berra i magen tittar ut… Vi var på Kamala, Phuket. Ganska lugnt men nära till shopping. Alldeles lagom!

 2. Skulle inte rekommendera Koh Samui. Var där för några år sedan och det var väldigt mycket turister och inte så mysigt. Har för mig att några vänner var i västra delen av Thailand och tyckte det var mer genuint och fint.

  Tack för en bra blogg!

 3. Hej och grattis igen till lilla Rio! Min man och jag har båda varit i Thailand flera gånger, men nu när vi skulle iväg några veckor på vår gemensamma ”föräldraledighetsresa” fick det bli Californien istället. Inte för att vi ogillar Thailand, tvärtom älskar det, men det kändes bättre med något svalare väder och dessutom känns det som mindre risk att snappa upp någon knasig bakterie eller liknande i USA än i tropiskt klimat. Det var så vi tänkte denna första resa med vår 6 månaders, däremot kommer det garanterat bli Thailand fram igenom! Har kompisar som varit i Thailand med sina små och varit nöjda och sagt att det mesta finns att köpa om man skulle behöva och något som ofta påpekas är hur fantastiskt barnkära thailändarna är. Kanske bara vi som var onödigt fega…

 4. Flygstol till Phuket, sova en natt där (typ i Phuket stad eller Bangtao Beach som är hyfsat nära flygplatsen) och morgonen efter ta färjan till Koh Lanta, där finns turisttäta stränder med alla faciliteter med trevliga bungalower som till exempel Noble House, Laguna Beach Club eller Royal Lanta Resort & Spa, men även mer avskilda bungalowrresorter som till exempel Narima Resort Bungalows eller Relax Beach Resort. Fina bungalower, lite ”eco”-stylish. Det är lätt att resa i Thaliand, man behöver inte så mycket med sig, en ryggsäck räcker. Alla resorter hjälper en med transfer och många erbjuder barnpassning.

 5. Jag har läst en massa om att Koh Lanta är stället som gäller om man ska åka på föräldraledighetsresa till Thailand. Man lär då inte vara ensam men det är ändå inte överexploaterat enligt vad jag läst. Vi kommer dock troligtvis att satsa på Phu Quoc i Vietnam istället men då har vi inget barn med kompisbehov med oss (och så har vi båda varit i Thailand).

 6. Hej och Grattis! Mitt tips är att hyra ett hus i Hua Hin. Där kan man välja mellan öde stränder och sällskap i massor. Allt finns att handla, dock är bil ett stort plus!Städerska å annat brukar ingå. Skönt att kunna laga eget och hänga hemma vid poolen ibland med, om man ska vara en längre tid. Kolla Blocket!
  Tycker Thailand låter enklare än L.A! Ha det toppen, härlig blogg tycker jag som ny mamma och ny bloggläsare

 7. LA i tre månader, jag blir såå avis. Thailand låter som ett jättebra alternativ. Vi åker dit med bebis i januari (när precis har blivit tre månader). Vi reser dock charter och jag har på rak arm inga tips enl dina önskemål.

  MEN jag har ett annat tips istället. Kanske resa till ARUBA i Västindien! Helt fantastiskt klimat – bättre än Thailand anser jag, framförallt med bebis (men vi har inte råd att åka till Västindien två år i rad). Dessutom är stränderna praktiskt taget folktomma och jag har aldrig sett maken till kritvit sand (som potatismjöl) och kristallblått hav. Oerhört lätt att semestra där, alla pratar ”perfekt” engelska och det är bra kvalitet på allt. Inklusive suverän shopping (ALLA märkeskläder. Enorma lyxfartyg med rika krösusar från USA lägger till i hamnen). Den låga dollarn nu gör shopping extra förmånligt! Det finns flera hotellalternativ med All Inclusive-alternativ och – som tidigare sagt – det är kvalitet på allt (oxfilé fanns att välja på barnmenyn där vi bodde!).

  Till Aruba reser ni bekväm nonstop charter (10-12 timmar. Kortare flygtid dit, längre hem). Men det KÄNNS INTE charter (jag lovar!). Du kan absolut inte jämföra charter till Aruba med charter till Thailand. Volymen av chartergäster är enormt mycket mindre och det märks. Här kan Bonnie finna svenska lekkompisar utan att det blir ”barnklubbs-känsla”.
  http://www.ving.se/aruba/aruba

  Om du känner EVA RÖSE, fråga henne om Aruba. Hon semestrade på systerhotell till där vi bodde i januari i år
  http://www.ving.se/aruba/aruba/divi-aruba-all-inclusive
  Och just ja. Din bloggkollega LAILA BAGGE var ju på smekmånad på Aruba
  🙂

  Det är klart att ARUBA är väldigt speciellt för mig. Det är på ”One Happy Island” som vår bebis blev till i januari i år … Se här:
  http://blogg.mama.nu/rosita/2010/09/21/one-happy-baby/

  Kramar, Rosita – Globetrotter Mama
  http://blogg.mama.nu/rosita

 8. Thailand är underbart med barn!
  Skulle rekommendera khao lak , det är inte för turistigt, pga att det är så stort område, stora stränder, så turisterna blir mer utspridda men man träffar ändå folk! 🙂 finns ett centrum med en liten marknad, massor fina stränder, en timme till Phuket, fina hotell med bungalower vid stranden, väldig bra, koh lanta som andra skrivit om är jätte bra det med, men mindre yta och mer folk men det är lugnt och fint det oxå !!! 🙂

 9. Hade valt LA framför Thailand any day, Cecilia!! Jag har varit längre perioder i både Californien och Thailand och hade ju bra mycket hellre hängt några veckor i Californien, speciellt med småbarn/bebis, än i Thailand. No question!

 10. Ser att flera rekommenderar Koh Lanta, vi var där när min son var strax under året. Tyvärr blev han sjuk och vi var tvungna att uppsöka sjukhus. Normalt har Thailand bättre sjukvård än Sverige, men tyvärr var det inte så här. Sjukhuset var en liten barack med två golvbrunnar och två stålbritsar… Mitt råd är, då ni reser med så små barn, kolla upp så att det finns bra läkarvård inom räckhåll.

 11. Vi planerar också en resa till Thailand i vinter (2 månader) med vår snart 6 månaders dotter. Vi kommer nog först att åka till Koh Lanta, där vi tidigare varit och känner till stället.

 12. Jag håller med tidigare inlägg om Koh Lanta. Vi var där med vår son som var drygt ett år och han blev sjuk vilket blev en mardröm för att det inte fanns tillgång till ordentlig sjukvård. Om jag skulle åkt till Thailand med liten igen skulle jag välja utifrån tillgång till sjukhus, då internationella sådana, Tyvärr har jag blivit anti Thailand efter den händelsen så jag skulle rek er att åka till LA istället. Känns mer safe ur ett barnperspektiv.

 13. Spana in Isabell Hallings blogg pa family. Hon +man + barn drog i vag forra vintern till thailand! Verkade super! Go go go! Du kommer alska landet & folket!

 14. Skulle rekommendera er att åka till Koh Chang i Thailand. Flera fina stränder både med fler eller färre turister beroende på vilken man väljer! Om vi ska prata sjukvård så har Koh Chang jättefint sjukhus tio minuter från största stranden White sand beach. Min sambo ”provade” det när vi var där senast och blev väl omhändertagen. Vi åker dit med vår lilla tjej i vinter! Hoppas ni får en trevlig semester!

 15. Hmmm, jag är ett stort thaifan. Men Thailand en vinter med en så pass liten bebis känns lite för varmt för mig, då hade den här tiden passat bättre – i januari nån månad framöver är det så nedrans hett! LA känns isf mer lagom… Plus att om ni ska spendera en längre tid borta så känns USA tryggare, t ex i händelse av sjukdom… Men framförallt ur klimatsynpunkt!

 16. Har rest runt mkt i världen och semestrat i Thailand på olika orter vid flera tillfällen. Tycker att Thailand idag är överskattat. Visst är det vackert på sina ställen, hyfsat billigt och thailändarna är glada människor men turismen är så utbredd på de allra flesta ställen att det blir osmakligt. Det har gått till den gräns att kypare pratar svenska, prostitutionen inte går att missa, man får trängas med andra turister överallt. Sedan bör man ha i åtanke att förekomsten av resistenta bakterier i Thailand (även Indien, Bulgarien och Turkiet) är mycket hög. Om man drar på sig resistenta bakterier blir man aldrig av med dem. De innebär att om man får en infektion i framtiden så biter inte den antibiotika vi har att tillgå idag. Värt att tänka på. Jag skulle ha valt USA igen. CA eller FL om man är ute efter sol & bad. Där finns allt man kan önska sig. Better safe than sorry.

 17. Thailand är grymt, Khao Lak skulle nog passa er. Därifråm kan man åka på många utflykter också. Så typiskt svenskt att säga att det är ”för varmt för en bebis”;-) Herregud thailändarna har väl också bebisar, och förmodligen ingen ac som ni kommer att ha tillgång till!

 18. Hejsan, jag bor i Thailand tillsammans med min sambo och min son som är 1 år och 6 månader. Vi bor i ett område som heter Ao Nang som ligger i Krabi provinsen. Det är en prefekt plats om man har barn. Många barn familjer kommer hit varje år. Från Ao Nang kan du också lätt ta dig med båt till en del underbara öar som inte ligger alls långt från den stora straden på fastlandet. Här finns flera fina hotell, bungalow men även hus som man kan hyra under en längre period.

 19. Thailand fungerar jättebra med småbarn! Jag och min familj bor här sen två år tillbaka. Just nu är det riktig behaglig temperatur här och det är väl egentligen inte förrän framåt mars det börjar bli f ö r varmt (upp emot 40 grader). Mina döttrar är drygt 2 1/2 år och knappt 1 1/2 år. De har båda klarat värmen och bakteriefloran utmärkt. Grattis till lilla Rio!

 20. Nu kommer jag här och förstör men åk inte till Thailand utan till Vietnam!!! Vi var där med två små och det var h e l t fantastiskt. Lagom turistmängd och fantastiska människor- maten skall vi inte ens prata om! The best of the best.

 21. Är det inte bara charter som gäller på ett ställe som Thailand??? Resebolagen hyr väl upp alla boenden det är nåt med?

  Åk till Florida istället. Där har ni både ett behagligare klimat och bra trygga boenden och välja på.

 22. Hej Cecilia! Grattis familjen Blankens till tillskottet. Jag har bott i Thailand en längre tid och det finns inget som jag skulle avråda dig ifrån. Nu är jag och min familj tillbaka i Sverige igen, men längtar redan tills nästa gång vi ska ut och resa. Kom förresten precis hem från en vecka i Turkiet med man och 1 åring, min dotter åt allt i den 35 gradiga värmen, inga konstigheter alls, så varför tveka på Thailand?? Ao Nang i Krabi är ljuvligt, finns inget som slår naturen där. Det jag kan rekomendera är att inte åka till stora turistorter, utan lite mindre ställen samt att inte äta på vanliga restauranger. Thailändska köket ska upplevas på halvtaskiga plaststolar på gatan. Om ni kommer till Bangkok, smaka på den underbara maten på Sukhumvit Soi 14, ett litet hak med plaststolar och mat som man skulle kunna leva på resten av livet. Underbart, tveka inte ÅK!!

 23. Resemagasinet Vagabond har ett specialnummer som handlar just om att resa med barn till Malaysia och Thailand. Vi sitter och planerar en resa till Malaysia med vår ettåriga son och vi har fått mycket hjälp av den.
  Passa även på att köpa deras reseguide som heter Thailands övärld, eller något liknande. I den står det jättebra om olika öar och boenden i Thailand.
  Lycka till och dela gärna med dig av tips som du får på annat håll.

 24. Hade tänkt skriva KOH LANTA! Eftersom vi varit på flera ställen i Thailand, men älskar denna ö. Många barn men inte för turistigt. MEN det där med sjukvård innom räckhåll lät ju rätt viktigt. Så kanske Hua Hin istället? Har vi funderat på iallafall, men ännu inte varit där…

 25. Vi åkte till Khao Lak, fast bodde strax utanför själva staden (som ifos är mer som en litet samhälle). Det var med Ving och hette Emerald Beach & Spa Resort. Det var helt perfekt, superlugnt, en lång fin strand som var nästan folktom om man bara gick några minuter bort från själva hotellstranden. Fina pooler som låg precis vid stranden, perfekt när man har små barn som är lite skraja för havsvågorna. Vi hade frukost, ingen idé med mer mat tyckte vi, dels kunde man äta på hotellet, men bäst var små restauranger precis utanför hotellområdet, vid stranden el nära annars. taxi till själva khao lak, med massor av hotell, restauranger o affärer tog max 5-10 min, toppen för korta utflykter om man tröttnade på stranden el restaurangerna vid hotellet. Jättebarnvänligt o fina stora rum. En STOR fördel är att det endast tar ca 45 min från Phuket flygplats till hotellet (& Khao Lak), man vill ju knappast sitta på buss i flera timmar efter en superlång flygning m 2 små barn. Tänk på det, vissa öar mm är ganska opraktiska att ta sig till. Som sagt.
  Man måste nog inte åka med Ving till Emerald men tror inte det blir billigare att åka på egen hand dit. Vi tyckte det var en bra blandning av barnfamiljer o andra.
  Stranden på kvällen var magisk, mysiga ställen att ta en drink på under stjärnhimlen.

  Det enda är väl det här med sjukdomar o vaccin mm för en så lite bebis, men kolla med BVC o se vad de säger. Men om du helammar så är det kanske lugnt o malaria finns inte där tror jag.

 26. Hej Cecilia!
  Älskar din blogg, är inte typen som läser loggar men din är så fantastisk på alla sätt att jag blivit fast! Tack för alla klädtips och för att du berättar så personligt utan att bli långdragen och insnöad liksom.

  VIETNAM! Det är mitt tips till er och jag kommer alrig glömma vår resa genom detta underbart vackra land och alla vänliga människor.
  Fantastisk mat (barnvänlig) , vackra stränder som inte är fulla av turister och massor av spännande att se.

  Mui Ne beach är ett ställe att bara vara…

 27. Thailand är ett helt fantastiskt land! Vi reste runt i drygt två månader. Koh Lanta kan jag tänka mig är väldigt bra om man har barn, vi bodde på Good Days och Relax Bay Resort. På Good Days var det mycket barn och det fanns en även pool och barnpool ifall man inte vill vara på stranden. Relax Bay är fantastiskt fint, vi gifte oss där och bodde i en bungalow ca 20 m från standen. På Relax Bay fanns det en europeisk kock och en thailändsk vilket säkert är bra om man har barn.

  Även Koh Chang är fint och runt Koh Chang finns det mindre öar som tex Koh Mak. När vi va i thailand var det väldigt många som åkte runt med småbarn och speciellt väldigt många svenskar.

 28. Mitt tips är Playa del Carmen eller Tulum i Mexico! Varmt, vackert och fantastiska stränder med turkost hav. God mat och barnkärt folk. Kul shopping. Jag har inte heller varit i Thailand och ska jag vara ärlig lockar det inte heller. Jag skulle i sådana fall betydligt hellre åka till Bali, Malaysia eller Vietnam.

 29. Jag har sett att några tipsar om Vietnam, vilket jag inte kan förstå. Vi var i Nha Trang det var lortigt, grumligt vatten och grovkornig sand, inte något ”paradis” över huvudtaget. Thailand däremot, där kan man hitta ”paradis stränder” vart som helst, underbar mat och trevligt folk. Dock har jag ingen erfarenhet av att resa med barn, så det får du ta hjälp av någon av dem andra tipsen med!:) Lycka till!

 30. Kaoh Lak och Emerald Beach Resort ska vi oxå åka till nu i januari! Det bådar gott.

  Dock bör du inte åka fören Rio har vaccinerats. De första vaccinatiosnsprutorna är ett måste när man åker till ett sådant land.
  Skulle aldrig åka innan jag vaccinerat mina små.
  Jobbar som sjuksköterska.

 31. Hej där och grattis till det nya livet!

  Blir bara så förvånad, är det ingen som bryr sig om miljön av alla småbarnsföräldrar. Det är ju trots dessa små liv som ska växa upp på det här klotet. En resa till Thailand ger lika mycket koldioxidutsläpp som en normal svensk ”släpper ut” under ett helt år. Lite eftertanke över allt resande kanske?

  Annars en härlig blogg.

 32. Hej.

  Jag har varit i thailand flera gånger och på många öar. I Mars var vi bla på ön Koh Lipe, det var den finaste och bästa ön jag varit på. Lugnt och skönt och då det finns få ”riktiga” vägar är det inte mycket bil trafik. Det var många barnfamiljer med små barn på denna ö när vi var där. Min dotter är snart 4 månader och om vi inte hade åkt till Thailand i år redan hade inte hon varit något hinder för en resa. Thailand är ett jätte bra land att resa i med barn, bra sjukvård trevliga människor och bra standard på boende. Så ett tips att kolla upp!

 33. åk till koh chang och white sand…hade en bungalow vid vattnet.jättefin.fick frukost där oxå.tdom även har byggt ett helt nytt hotell en bit ifrån bungalowsen om man nu vill bo så.finns även en fin pool med utsikt över havet.finns mycket resturanger längs hela stranden.på kvällen dukar dom upp vid vattnet.jättemysigt.vi flög till bangkok o sen vidare med buss innan vi fick ta båten över till ön.bussen va kanske inte det roligaste att ta sig dit men det kanske finns nåt annat sätt.ön är lagom turistig tyckte vi.

 34. Hyr ett eget hus i Thailand! Det finns gott om svenskar som ager nybyggda hus och hyr ut under tiden de sjalva inte ar dar. Kolla pa Blocket!

 35. Vi har en 2 månaders liten tjej som ska med oss till Thailand i mars. Har varit i Thailand många gånger och har alltid rest på egen hand, aldrig charter. Det är ett jättebra land att resa med barn och thailändarna är oerhört barnvänliga.

  Vi flyger alltid med thai airways som är riktigt bra och flyger direkt mellan stockholm och bangkok (ingen mallanlandning) och det är ju skönt att slippa. Sen bokar vi hotell via hotels.com, finns jättemånga bra att välja på. Jag skulle inte rekommendera att åka till små öar (tex koh lipe) med små barn, det blir långa buss och båtresor och säkerheten i Thailand är inte den bästa. Det bästa är nog att åka till ett ställe som har en flygplats i närheten som Koh Samet, Krabi eller Phuket. Det finns jättefina stränder i Phuket där det inte är så turistigt (Kata Noi, Kamala beach, paradise beach mfl.).

 36. Klart ni ska åka till Thailand! Vi var där i 2½ månad som en del av vår föräldraledighet med Lillan då hon var kring 1 år (hon fyllde år därnere). Hyrde ett eget jättefint stort hus i ett område nära stranden tillsammans med andra hus i ett område, man delar på poolen som heter Ban Phe. Det är definitivt inget charterställe utan bebos av svenskar/skandinaver (mest panchisar & barnfamiljer) under vinterhalvåret. Underbart vackert!

  Det finns flera restauranger och man säger bara till i ”receptionen” då man vill ha städning av huset, tvätten lämnas in. Man kan åka över med båt till Koh Samet som ligger mittemot och en liten större stad Rayong ligger ca 1 timmes bilresa bort. Där finns också ett jättebra sjukhus med förstklassig vård, vi var dessvärre tvungna att besöka det ett par gånger då jag lyckades dra på mig bröstinflammation pga AC:n och Lillan fick svinkoppor. Detta med att ha nära till sjukhus var ett av våra måsten, känns tryggt när man har småbarn. Det som också är bra med Ban Phe, förutom att det inte är ett charterställe och följaktligen ännu billigare är att det ligger ca 2-3 timmars bilresa från Bangkok. Så när man vill åka ett par dagar dit för att shoppa (you’re gonna love it there!!) är det enkelt gjort. Vill du att jag förmedlar kontakt till några som hyr ut hus är det bara att maila mig på adressen jag lämnat i samband med kommentaren. Du kan även gå in på denna länk för att få ett hum om hur husen och området ser ut: http://www.thaihem.se

 37. Ser att du har fått många härliga svar och jag kan bara hålla med 🙂

  Vi har en inbokad resa till Thailand i februari. Vi har aldrig varit där men eftersom min man är egen företagarare så är vi är det vintertid som gäller för oss. Då blev Thailand resmålet denna gång. Vi har bokat själva. Först bokade vi flygbiljetterna (Turkish airways) och nu när det närmar sig har vi bokat boendet ( Hu Cha resort).

  Vi ska till Koh Samui. Kommer att flyga till Bangkok. Där tar vi ett inrikes flyg ner till ön. Hotellet är superfint. Vi har bokat en egen bungalow, villa på 35kvm. För oss och vår Elliot på 3år slutar resa och boende inkl frukost på ca 20.000:-

  Tänk på att det är olika delar av Thailand som gäller beroende på årstid. Inte vill man vara där under regnperioden, eller hur!

  Lycka till och boka. Det är hur härligt som helst att se fram emot. Förresten, Isabelle Halling Mcalister på Familyliving var ju där för ett tag sen med hela lilla familjen. Visst går det!

 38. Hej,
  Bra tips från Mia, kolla in Isabelle´s blogg! Jag kommer ihåg bilder från ett ställe som verkade så bra när man åker m barn. Det var kanske runt 4 bungalows som delade på en pool så lillen kunde ligga o sova på rummet, o från terassen kunde man ha koll på stora barnet som ville bada i poolen. Suveränt!

 39. Ett jättebra val!!! Thailändarna är väldigt barnkära! Vi var också där under föräldraledighet med våra barn och det gick hur bra som helst!!! har bara 16 månader mellan våra guldklimpar så de va inte stora alls, men som sagt det var en underbar tid! tack för en superbra blogg och lycka till med resandet!!! / Lilli

 40. oj vad många kommentarer, orkar du läsa detta?
  Har varit i thailand 3 gånger med små barn och skall dit i vinter oxå. ´Var på koh lanta förra omgången-jätte besviken (tråkig hård packad sandstrand+ äckliga restauranger)
  skulle hellre rekomendera att åka till phuket, kanske lite utanför eller kao lak (som vi valt till kommande resa). Våra barn har dock blivit magsjuka vid alla thailandsresor. Så detta känns mer som en regel än ett undantag. Det är inte roligt alls. Då längtar man bara hem till tryggheten i sverige. men det positiva överväger. det är trots allt underbart i thailand! kram och lycka till i valet av resmål

 41. ÅK INTE TILL PHUKET! eller någon av småstäderna eller öarna runt omkring. Knark/hor/fest är det enda som finns på kvällarna. Jag skulle ALDRIG ta med mina barn till ett sådant ställe. I butikerna kan man köpa aftonbladet och gott&blandat, och i restaurangerna kan man köpa stuvade makaroner med korv. Väldigt väldigt exploaterat!
  Åkt istället till norra thailand, koh chang koh samet, ban phe! lagom mycket folk, väldigt vackert, billigt att bo och äta. Ett annat plus är att man är på ”rätt sida” landet ifall det kommer en tsunami,..
  Jag var själv på phiphiöarna i våras när det blev tsunamivarning. Ett ”larm” gick som ingen hörde. Thailändarna skrek till varandra, men sa inget till turisterna,dom bara sprang iväg. till slut fattade vi när några turister sprang förbi oss och skrek tsunami. Som tur var kom ingen våg, men den rädslan och det kaoset vill jag ALDRIG vara med om igen!

 42. Ao Nang som ligger i Krabi provinsen kan jag också tipsa om, har aldrig varit där själv men mina föräldrar var där förra vintern och tyckte det var helt underbart och barnvänligt fast de inte hade några barn med sig.

 43. På din förra arbetsplats expressen jobbar Fredrik, en före detta Mariestadsbo även han. Han och hans fru åkte till Thailand med sina två döttrar i några månader när den yngsta bara var någon månad.

 44. Ja, vad är det med svenskar o Thailand egentligen! Min man har bott 3 år i Bangkok men det under slutet av 80, början av 90-talet o vi har varit där på semester vid 3 tillfällen mellan 92-94. Då var Thailand genuint o ett fint land. Fint land är det fortfarande men turismen har satt sina spår överallt i det landet! Personligen skulle jag inte tveka en dag på att åka till Sri Lanka med små barn, kanske för att jag bott där i 3 år som liten o varit där varje jul/nyår mellan 97-02 då mina föräldrar bodde där igen. Eller varför inte som någon annan nedan gett förslag på, Vietnam, lite eget land men med en helt fantastisk natur. Även där finns ju resorter som är barnvänliga! Kör på nåt eget, gör inte som alla andra svenskar! Hoppas ni hittar något bra så ni får en riktig semester tillsammans!

 45. Koh Lanta. Åk dit. Mycket svenskar men barnvänligt och fint. Vi var där förra vintern när jag var gravid. I år ska vi åka till Vietnam med vår lilla Ture som då kommer vara 6 månader.

 46. Hej Cecilia och GRATTIS till Rio!
  Jag skriver som många före mig: Koh Lanta. Vi har visserligen bara varit där och semestrat under kortare tid, men sedan dess är min stora dröm att vi ska kunna ta ledigt ett par månader och åka dit hela familjen. Vår minsting var drygt ett år när vi var där och han var helt klart en väldigt lycklig bebis under vår tid där. Helt perfekt ställe om du frågar mig. För övrigt kommer jag precis hem från en vecka i LA och fick jag välja mellan att återvända dit eller åka till Koh Lanta väljer jag Lanta any day! LA stressar mig och Lanta lugnar. Lycka till och hoppas det blir bra vad ni nu än väljer. Kram

 47. Mysigt att ni funderar på nått sådant! Tycker inte att det verkar som någon dum ide att dra iväg, njut av era små och av varandra i något varmt land och slipp den trista vintern. Önskar att jag och min man hade den ekonomin att göra det samma! Lycka till med letandet av bostad!

 48. Rekommenderar Salad Hut (www.saladhut.com) på Koh Phangan! långgrund barnvänlig men oexploaterad strand, superfina bungar med ljuvliga terasser där man kan ligga i en hängmatta och se över havet, bra mat, skön stämning.

  Vi hängde på Samui i en vecka med en vän som bor där och åkte sen över till phangan. Stranden rekommenderades av tv4/idol-kollegan fotografdaniel(doff), Per kan säkert få ur honom än mer färska tips. Han hade verkliigen rätt den gången…

  Vi ska åka med Stella (nu 6 mån) i vår och planerar samma rutt då. så bra var det.
  Rio, för övrigt fantastiskt namn, grattis!

 49. Oj, vad många som kommenterat, men jag lägger till en liten kommentar här… vi är just nu på Koh Lanta, närmare bestämt på Klong Dao Beach. Vi hyr ett hus i 7 v via Lantahideayaws.com (Villa A6) och trivs förträffligt! Jack är 10 mån och Vincent 3 år. Kolla in vår resdagbok.se som vi skriver i varje dag! Sök på The Lundgrens och ni får se huset, färd på tuk-tuk, strandliv och lite annat. Här är underbart!
  Hör av dig om du vill ha tips om resan. Det är fler svenska familjer här som vi får tips av varje dag! Som tex att ha med sig mkt svenska blöjor (västerländska saker är svindyrt! Inte alls thai-priser), till vad vi ska ha med nästa gång vi flyger med små barn…
  Gillar din blogg skarpt och kollar in både dig och Jihde varje dag 😉 Grattis till lilla tjejen – vilket coolt namn!
  Kram

 50. Skriv din kommentar här!
  Hej Blankens!!!

  Hon är verkligen fin den där Rio. Stort grattis. Vi var på Koh Lanta förra vintern en månad med Lennox. Det är perfekt. Lugnt, skönt. Barnvänligt och långt från läskiga Phuket. Kolla in lanta.se eller maila maj-britt på lanta divers och berätta vad ni vill ha för typ av boende så fixar hon det. Jag har en massa bilder på bloggen. Sök på lanta bara Höra dig till mig annars. Ses på söndag

  Kram Lotta Gray AkA Vimmelmamman

 51. Hej från en Rio-mamma till en annan!

  Vi var iväg med vår Rio när han var ca 16 månader. Vi luffade runt i Thailand och våra favoritöar är Koh Muk och Koh Lipe. Lipe har lite fler turister men blandat (dvs inte bara svenskar) och god latte och nybakat bröd. Klart soft ställe och väldigt badvänligt för din lite äldre tjej. Om ni besöker Koh Muk rekommenderar jag en bungalow på Charlie´s. Skön personal och middagar på stranden i solnedgången. Man kan typ göra ingenting. Ha det så skönt och det ska bli kul att se vart ni tar vägen.

  Tjing!

 52. Hej,

  jag har varit i thailand flera gånger. Men skulle rekommendera att kolla hur varmt det är när ni tänkt åka. Vi har varit där i mars alla gånger utan barn och det är F R U K T A N S V Ä R T varmt! Jag skulle inte åka dit med min dotter på 20 månader i den värmen… Men jädrar vad härligt det är!!

 53. Helt klart Salad hut på Koh Pangan. Lugnt, avslappnat, mysigt, rent, lagom stort (litet). Stället drevs tidigare av en svensk tjej och hennes thailändske man men de bor numera i Sverige med sina små barn. Fantastiskt god mat på restaurangen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *