Eller ja. Nästan i alla fall. Nya Gravidbibelns omslag + jag – kläder = sant. Herregud. Jag kan inte vara klok.

Men faktum är att när vi började diskutera det här omslaget och idén att kanske göra en Demi Moore (inga jämförelser i övrigt) dök upp kände jag direkt och till min stora förvåning att ja, banne mig, det vill jag gärna. Oklart varför egentligen. Klart var i alla fall att jag inte ville göra någon helig-morsa-grej. Ingen svartvit bild med blid moder som kärleksfullt stryker sin mage. Inget fel med det, men sånt kan jag pyssla med hemma. Ska jag vara naken på ett tidningsomslag ska jag banne mig vara stolt och… läcker (så gott det nu går).

Nej, inte trots att jag är gravid. För att jag är gravid.

Hajar ni vad jag menar? För trots foglossningar, slemproppar, vattenavgång, maratonkissnödighet, flebbmage och alla dessa övriga miljontals osmickrande ord som kan sägas om graviditeten, så är ju detta tillstånd i grund och botten oerhört sensuellt. Sexigt till och med. Fruktansvärt kvinnligt. Hade det varit män som burit barn och varit gravida är jag säker på att de haft en helt annan status som havande än vad vi kvinnor har. De där listorna över världens sexigaste män hade toppats av snubbar med magarna i vädret. Vi kvinnor ses däremot (åtminstone av en viss typ av män) som fullkomligt förbrukade så fort magen växer. Huruvida främmande män ser mig som ”förbrukad” eller inte skiter jag förvisso fullkomligt i. Men för min egen och alla andra snygga mammors skull är det hög tid att börja älska och vara löjligt stolta över våra kroppar och dessa mirakel de kan utföra. Det gör och är jag. Inte varje dag kanske, det ska villigt erkännas. Men oftast.

0 svar

 1. Du peppar mig så mycket varje dag! Du har tillochmed fått mig att börja gilla mina små bristningar på magen från graviditeten. Jag kan sitta och känna på dom och klappa mig på magen och bara vara så stolt och förundrad och älska mig själv och min kropp för att den har burit och fått fram en liten liten minimänniska! Det är så magiskt! så magiskt att jag kan sitta här i soffan och älska mina bristningar för dom påminner mig om hur underbart det var att ha min lilla bebis i magen. Och älska mitt ärr från kejsarsnittet för det var där min bebis kom ut! ååååååå våra kroppar är så underbara!

 2. ATTANS VAD SNYGG DU ÄR!!!! jag är 22 år har inga barn eller pojkvän eller nått men du inspirerar och din blogg är underbar!!! ville bara säga det.

  å det snyggaste tidningsomslaget i år!!!!

 3. vad fantastiskt vacker du är!
  och fin, snygg, sensuell, inspirerande, ljuvlig och alla andra positiva adjektiv på en och samma gång. gravida kvinnor är bland det vackraste jag vet, och du är helt strålande!

 4. Hej Cecilia! Jag bor inte i Sverige sa kommer inte kunna lasa artikeln bakom den fina bilden!! Sa en liten fraga – varfor tycker du det ar trakigt att foda? Blev sa nyfiken!

 5. My good! Gud va vacker bild! Det är Så fint att den inte är en dån där super retuchetad bild utan den ser väldigt naturlig ut och du är verkligen skitsnygg! Du inspirerar och jag tycker du skulle hs varit nominerad i bloggawards i år, kommer du förresten?

 6. Kan bara hålla med övriga kommentarer: Skitsnygg bild! Själv ÄLSKADE jag min gravida kropp, vilket var första gången för en föredetta anorektiker som mig. Försöker hålla kvar denna känsla även nu, nästan ett år efter barnet fötts, men vissa dagar är klart svårare än andra. Tycker din bild är underbar jämfört med alla ”heliga mödrar”-bilder. Klart man är sexig, snygg och stark som gravid! Vi skapar ju faktiskt en liten människa inne i våra kroppar!

 7. Såå läcker! Bra gjort Blankens, tummen upp för dig! När finns den ute i butik eller är det kanske så att vi som är prenumeranter får den med posten?? kram

 8. Supersnyggt omslag. Hade jag fått chansen att pryda ett omslag när jag var gravid hade jag gjort det utan att tveka. Jag kände mig supersnygg när jag var gravid och trivdes väldigt bra med min kropp. Mkt bra beslut!

 9. Härlig bild & kul att nån i Sverige ”gör en Demi”. 😀 Jag kände mig också jättefin och sexig när jag var gravid, vi tog litet privata Demi-bilder som jag niú fick lust att titta på igen för att komma ihåg den där känslan. Det ÄR nåt speciellt med att vara preggers.

 10. Jag skulle så oerhört gärna vara sådär stolt och stark och härlig som du verkar vara MEN när jag tittar mig i spegeln så är det enda jag känner en stor tung suck. Jag har läst Självkänsla nu och mer självkänsla och allt vad du nu kan tänka dig i självkänsleväg och försöker verkligen dagligen att se på mig själv med de ögon som du beskriver i din text. Men tyvärr. En lös sladdrig mage med ett kejsarsnittärr som liksom överlappas av en hudläpp, bröst som är så tomma och trötta att de nästan suckar av sig själv och lår lösare än vetebullsdeg. Jag vill men kan inte vara stolt och nöjd.

 11. Friskt vågat – allt vunnet! Du ser verkligen jättefin ut. Tack för en välskriven blogg utan en massa elakheter och provokationer. En blogg som man mår bra av.

 12. Självklart ska vi vara stolta över våra gravida kroppar! Konstigt att det är så svårt att vara det samtidigt som man är så stolt och glad över det där lilla underverket som växer där innne. Tur att det finns mammor som du som vågar visa hur vacker en gravid kvinna är! Bra gjort!

 13. Kalasläcker bild ju!
  Nu till en modefråga. Är på jakt efter gravidstrumpbyxor i FÄRG (svart o grått har jag hittat). Här nere på slätten lyser de med sin frånvaro men nu ska jag ju snart upp till storstan. Så vart går jag?

 14. Men vilken fantastisk bild! Du är jättefin! 🙂
  Jag önskar att jag hade gjort något liknande, okej, kanske inte ett tidningsomslag, men åtminstone gått till en fotograf, när jag var gravid. Jag hade svår separtionsångest från min mage när den var väck, även fast jag var hur lycklig som helst över att ha fått en frisk och helt underbar liten son.
  Nu har den fina magen tagit annan form, den har blivit en deg.. och det enda positiva med att den är just en deg är väl att den går att forma efter i princip vad som helst, haha. Men återigen, jag saknar verkligen min mage och längtar redan tills jag får uppleva dendär fantastiska känslan av att ha en levande liten krabat i magen igen.
  Lycka till med din lilla tjej, eller jag kanske bör säga, dina två små tjejer 🙂

 15. Du är en förebild! Härligt att se en mamma visa upp sin härliga, fina gravidmage. Förresten, du får gärna berätta vad Bonnie säger när hon ser tidningen. Min lilla dotter blir alldeles galen när hon ser bebisar eller andra fina bilder i mina Mamatidningar. Tänk då Bonnie som lugnt går och storhandlar med mamma och pappa och så ”vips” vem är där bland Bamse och Nalle Puh och Amellia tidningar, jo ”min coola morsa” tänker Bonnie. KUL!
  Trevlig helg!

 16. WOHOOO!! Du är så cool. Detta känns så jävla osvenskt och du gör det med bravur! Snygg som tusan dessutom. Din blogg är en av mina topp-5 som jag MÅSTE läsa varje dag. Keep it up!

 17. Vad snygg du är!

  Detta var modigt, men jag måste säga att det som verkligen hade varit ascoolt är om man låter en nyförlöst mamma stå på omslaget o se glad och nöjd o het ut! För är det inte verkligen då man skäms för sin kropp. Säger omgivningen fortfarande då att man är vacker??

 18. Gud vad snyggt!! En riktig smakfull och elegant bild – du är verkligen ursnygg och ska absolut bära din gravidkropp med stolthet!
  Kram och keep up the good work- du inspirerar! 🙂

 19. Jävla vilken bra bild, du är super snyggn Cecilia! Hade själv velat ha en liknande bild på mig själv när jag var gravid..var lite för blyg 😉! Dumt!

 20. Bilden är verkligen jättefin 🙂
  men jag fastnade för en sak till än din fina mage! jag gillar tatueringen, men den syns lite dåligt.. vad är det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *