Toppdag

Nu ska det funka att kommentera igen! Hurra! Hojta till så att jag vet att ni är kvar. Är det fånigt att säga att jag saknar er?

Vi är i Newport, Rhode Island. Det var väl egentligen mest en slump att vi hamnade här. När vi ändå var i New York och Boston ville vi passa på att se lite mer av de här delarna av USA och Newport är en både vacker och historisk plats på lagom avstånd så, well, vi åkte dit helt enkelt.

På morgonen igår låg dimman tjock över den lilla staden, men jag övertalade ändå familjen att hänga med till den klippiga kustkanten där man kan promenera högt ovanför vattnet. Per älskar att mobba mig för det här (dvs livekommentera tankar och saker jag gör på kulturskånska) eftersom det finns något fruktansvärt kulturtantpretentiöst  över det faktum att jag ”älskar havet” (lätt klyschigt) – men få saker gör mig så rakt igenom välmående som att vara vid havet. Och då menar jag inte en trevlig sandstrand och puttrande vågor, utan precis så där som det var igår: Vilda rytande vågor, intensiv tångdoft, arga klippor och tung dimma. Att bara få vara i den där miljön och andas gör någonting med mig. Jag blir lugn och behagligt balanserad mellan mellankoli och ren lycka.

Sedan åkte vi vidare och kollade in the mansions – palats av obeskrivliga mått längs med kusten där USA-klaner som Vandebilt och Rockefeller hade sina sommarboenden under början av 1900-talet – nu öppna för allmänheten.

Sedan blev vi hungriga och styrde kosan mot hamnen, råkade hamna på en fantastisk lunchrestaurang som låg uppträngd bland bryggorna. Skaldjur som klättrade runt i tinor och solen som långsamt bröt igenom molnen. Hummerlunch med ett glas Chardonnay till, jo tack. Barnen fick hamburgare och åt som hästar, inget kunde visst gå fel den här dagen. Sedan gick vi in i en underbar chokladaffär och köpte lördagsgodis fast det var söndag, tog med oss kaffe och slog oss ned på en bänk i hamnen.

Vi strosade vidare mot en lekpark och jag kom ihåg att ta massor av mentala bilder av alla de här vackra träden som blommar nu. Det är så kort! Och det gör det så bitterljuvt på ett nästan plågsamt sätt.

Men dagen var inte slut här! På kvällen spontanhängde vi med en stor segelbåt som tog turister på turer för att se solnedgången från havet. Jag har aldrig seglat förut, men alltid längtat efter att prova – och även om det här bara var en kort tur tillsammans med okända människor, så åh. Så ljuvligt det var! Tyst, kraftfullt och graciöst på samma gång.

Nu fick det väl ändå räcka med ljuvliga saker på en och samma dag tänker ni? Ja, efter det här hade man ju verkligen varit nöjd. Men innan vi gick till hotellrummet och lade oss i sängen och tittade på Mad Men toppade jag med ännu mer hummer och ett glas Chardonnay på en härlig restaurang med utsikt över hamnen.

Det var liksom dagen när inget kunde gå fel, jag packar ihop den och lägger den i minnesbanken som en de bästa i mitt liv.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Eva
  Eva

  Åh det låter som en helt fantastisk dag! Blir lite avundsjuk när man sitter här på kontoret och knappar vid datorn. Men jag har bara tre veckor kvar, sen blir det föräldraledighet nummer två. Gud vad jag längtar…

 2. Profilbild för Emma
  Emma

  Låter underbart!

 3. Profilbild för Klara
  Klara

  Vilken härlig dag! 🙂

 4. Profilbild för Jennifer - forskar i psykologi
  Jennifer – forskar i psykologi

  Fantastiskt ljuvligt! Det är verkligen inspirerande att se och läsa om era upplevelser. Jag har själv en dröm att kunna göra en sådan här härlig flytt i framtiden:) alltså önskar jag mig ett ”så här gjorde vi och tänk på det här”-inlägg att lägga i minnesbanken

 5. Profilbild för Fia
  Fia

  Å vilken underbar dag! Verkar som att ni står inför ett häftigt äventyr! Ska bli spännande att följa det! Fler minnesvärda dagar och en hel minnesvärd resa står inför er, du gör mig så inspirerad som tar klivet!

  Har följt dig länge, men inte kommenterat tidigare, men viss brist på kommentarer kan säkert bero på att vi haft väldigt fint väder hemma i Sverige denna helg. Och facebook, instagram och bloggar skvallrar om att många spenderat mycket tid i solen, trädgården, naturen och på en hel del goa uteserveringar! Så tappa inte stinget!

  Jag är en läsare, några år yngre än dig, har följt dig då vi har barn i samma åldrar och du har gett mig en del inspiration på vägen. Väntar nu nummer 3 och är hemma i väntan på.. Så fortsätt fyll bloggen med härliga inlägg! 🙂

 6. Profilbild för Jossan
  Jossan

  Låter härligt!

 7. Profilbild för m47
  m47

  Ååååå. Låter helt underbart!

 8. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Nu är det ute i pressen varför ni är där! Grattis till Per!

 9. Profilbild för P
  P

  Låter härligt för er

 10. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Låter helt fantastiskt! Känner glädjen, smittar av sig ; ) Tack!

 11. Profilbild för Frida
  Frida

  Vilken härlig dag! Kul att läsa om vad ni gör.

 12. Profilbild för Viola
  Viola

  Blir så glad för din och din familjs skull när jag läser detta, ren skär lycka!

 13. Profilbild för Ulrica
  Ulrica

  Ljuvlig läsning! <3

 14. Profilbild för Jessica Ekström

  Låter helt underbart!!! Har ni fattat att ni har flyttat än?

 15. Profilbild för Marie
  Marie

  Vi kom hem från USA igår med två små tjejer. Lycka! New York, San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Grand Canyon. Allt bara bäst. Bäst tyckte tjejerna om Disneyland och ”Blingblingstaden”. Beträffande New York så gick i Fifth Avenue… Det var ju rätt körigt där, men det gick bra;)

 16. Profilbild för Louise
  Louise

  Vackert!

 17. Profilbild för Theresa
  Theresa

  Blir lipig av lycka när jag läser. Underbart att ni njuter så!

 18. Profilbild för Suz
  Suz

  Oj så vackert o modigt av er att ge er iväg på er livs resa. Imponerande coolt oxå. Läser din blogg då, nu o sen. Du är så inspirerande, rak o sann. Fortsätt så! O njut!

 19. Profilbild för Anna
  Anna

  Åå, ni verkar ha det underbart. Lever i en dröm just nu verkar det. Tänk att bara våga släppa allt å ge sig av på ett sånt äventyr, härligt. Roligt att få läsa om eran resa!!

 20. Profilbild för Helena
  Helena

  Underbar läsning, är så roligt att få följa er på den här resan! Jag blir så inspirerad att göra något liknande med min egen familj.

 21. Profilbild för Lisa B
  Lisa B

  Blev lite rörd där på slutet. Livet är bra härligt!

 22. Profilbild för Ellen
  Ellen

  Herregud så inspirerad jag blir att åka iväg med familjen på äventyr. Ni verkar ha det gudomligt!

 23. Profilbild för Jennie
  Jennie

  Åh vilket härligt inlägg och vilken underbar dag! En sån man sparar på näthinnan och längst in i hjärtat!

 24. Profilbild för Mimmi
  Mimmi

  Hojt från en tös som snackar (kultur)skånska som hemdialekt. Vilken underbar dag. Det är så fint att läsa om hur bra ni har det. Ljuvligt!

 25. Profilbild för Corinne
  Corinne

  Jag är kvar och följer ert äventyr med spänning 🙂

 26. Profilbild för Lisa
  Lisa

  Åh, du gör min drömresa… Tror jag… Jag längtar till gröna lövskogar, som i Station Agent. Fiskebåtar som i Stuck on you. Sand och hav som i eternal Sunshine of a Spotless mind. Klippiga berg och hästar som i Brokeback Mountain. Någon gång.

  Härligt att få följa din resa

 27. Profilbild för Jessica
  Jessica

  Underbart att få följa er och blir lite sentimental för att ni har det så fint! Kram på er

 28. Profilbild för MiUSA
  MiUSA

  Jag älskar Newport, det är så vackert. Brukar åka dit rätt ofta på somrarna (bor i södra MA, så det är nära och bra). 🙂

 29. Profilbild för snart-till-SF
  snart-till-SF

  Jag undrar vilken firma ni använt för att skeppa kartonger till LA?

 30. Profilbild för Annika
  Annika

  Så underbart!

 31. Profilbild för Åsa
  Åsa

  oooOOOooh så fantastiskt – jag njuter liksom med er när jag läser (inser att jag låter som en weirdo nu, men men 😉 Och jag blir så himla sugen på att flytta utomlands igen…lr iaf resa iväg med familjen.

 32. Profilbild för Caroline Nyström Avander
  Caroline Nyström Avander

  FANTASTISKT! Ska njuta lite extra av mina små idag. Tack för den!

 33. Profilbild för A-mamman
  A-mamman

  Härligt!
  Jag vet inte om jag missat info om var ni ska bo, hur länge, hur ni tog beslutet och hur ni gör med barnens dagis både här och där?

 34. Profilbild för Nathalie
  Nathalie

  Åhhh vad härligt!:))

 35. Profilbild för Josefin
  Josefin

  Vilken glädje du sprider, jag blir lycklig ända hit!

 36. Profilbild för www.Retrobohem.blogg.se
  www.Retrobohem.blogg.se

  Vilken dag! Den får du plocka fram ur banken på sämre dagar 🙂

 37. Profilbild för Ebba
  Ebba

  Puss finaste❤❤❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *