… det tycker jag är kul!

Jag skaffade motvilligt ett gymkort i augusti förra året eftersom jag hade vansinnigt ont i nacken och axlarna och i förlängningen också i huvudet hela tiden. Dessutom ville den där limpan på magen som liksom blivit kvar där sedan andra graviditeten inte riktigt försvinna. Efter Bonnie. En liten limpa är väl i och för sig ingen fara, men när limpan är större än tuttarna som i stället blivit mikroskopiska, äsch, det var bättre förr helt enkelt. Så. Jag hade två goda skäl att börja träna. Och när jag väl satte igång också ett tredje: den där timman på gymmet utan vare sig tvättmaskin, man, barn, dator, telefon är ljuvlig egentid när man hinner tänka på… sig själv.

Jag tränade duktigt; pass, jag joggade och gick på sån där stepmaskin (stepmaskin, heter det så, ni vet när man står och trampar upp och ner till förbannelse?) men tyckte inte mycket hände förutom att värken i axlarna och nacken släppte. Det var ju i och för sig bra, men jag längtade fortfarande efter att bli av med babymagen. Andreas tipsade om sin PT Cai och jag gick dit och lärde mig en jäkla massa och fick massor av hjälp att träna rätt – resultaten lät inte vänta på sig.

Saker som fått det att funka för mig:

Små små ändringar i träning och matrutiner har gjort stora ändringar i min kropp. Det passar mig perfekt. Jag är ingen sån där allt eller inget-person, utan jag gillar när man inte behöver kompromissa bort för mycket och ändå få det man vill ha.
Jag har inga planer på att bli ett muskelmonster eller smalare (har nog inte gått ner ett kilo, däremot är jag mycket hårdare och fastare av alla nya muskler), men det känns förbaskat skönt att känna att man är i finfin form.

0 svar

 1. Härligt Cecilia!! Jag har gjort samma sak ungefär (har också två barn, snart 3 år och 10 månader) fast med hjälp av Olga Rönnberg och älskar att det händer saker bara man går in för det och tar i ordentligt och sen äter hyfsat bra. Och sötsuget försvinner verkligen om man äter ofta. Men jag unnar mig också – det som är så bra 🙂

 2. Härligt! Blir fruktansvärt avis på att du får det att fungera. Jag är en gammal träningstok men har sedan jag fick barn för tio månader sedan tränat typ två gånger. Det finns helt enkelt inte tid till det. Hur får du tiden att räcka till? Jag har ett antal limpor på magen som inte ska vara där men är nog rädd för att de får stanna kvar ett tag till. Trist. Hoppas det fortsätter gå bra för dig, man får ju så mycket energi av träning!

 3. Så inspirerande! Vilket gym i Sthlm jobbar Cai på? Bo norr om så jag kan tänka att det inte är min närmsta pt med tanke på att du bor i Farsta….

 4. Grattis till fina formen! Visst är det skönt att känna sig i form, jag tycker det behövs ännu mer nu när jag är över 30 och har barn. Hur skulle man annars orka allt kånkande på barn, kassar mm? Jag kör också mycket cirklar, gärna med kettlebells, och kort men effektivt är min melodi. Som småbarnsförälder med heltidsjobb finns det liksom ingen tid att ”lalla runt” på gymmet eller skjuta upp träningen:-)

 5. bra jobbat!! jag har också börjat hemmaträna, gått ner 14 kg sen senaste och tredje barnet. nu jäklar ska den här mamman bli stark!! heja oss!

 6. Bra jobbat!! Du har så rätt i det du skriver, just att man behöver inse att man inte kan stor-fika varje dag och så. Ville också säga att du är mitt bloggtips i min blogg.. Gillar verkligen det du skriver, och HUR du skriver!:) Kram

 7. jag gillar det! träning ska vara roligt och lustfyllt och kvinnor borde förstå att de ska träna för att bli starka och ha en bra kropp, inte enkom en smal kropp. väldigt inspirerande! tack 🙂

 8. Underbart att läsa om dina nya matvanor. Det är ju så jag äter! Och får konstiga blicka från de på kontoret som inte fattar varför jag inleder arbetsdagen med ett mellanmål. När jag äter såsom du beskriver – det är då jag mår bäst! Hurra för mycket mat på dagen.

 9. Vilken dröm att ha en Cai som man liksom måste prestera för (innan man kommit till den punkt att man inser att man gör det för sig själv). Jag har varit utan crap; snacks, snabbmat, godis, fikabröd m.m. sedan nyår. Har bara stoppat i mig bra mat. Det har gått jättebra! Men inget större har hänt förutom att suget efter crap är borta. Det i sig är ju jättebra men man vill ju liksom se resultat (typ -2 jeansstl) för att peppas vidare. Nu tränar ju inte jag så det är såklart där skon klämmer… Lyckliga du som har en Cai som sagt. Gillar det där med ett program som ej kräver redskap och som kan göras överallt. Kanske ska boka en tid med Cai om jag far till Sthlm någon gång..?

 10. Bra jobbat! Jag har också börjat träna ordentligt efter mitt tredje barn. Och jag gillar det! Jag vill bara prata om träning och hur bra man kan må av det 🙂. Så heja heja på alla oss som tycker att träning är kul!

 11. Har du tränat bröstmuskler också och har det blivit någon skillnad i utseendet av brösten? Har själv typ obefintliga bröst efter barnen och det hade inte varit fel om man kunde träna upp lite mer fyllighet (kirurgiska ingrepp är helt uteslutet!). Annars är det väl bara att gilla läget när det gäller minituttarna 🙂

 12. Vad duktig du är! Tränar oxå en hel del men med 3 barn är det svårt att få tiden till att räcka till, för mig som inte bor nära Stockholm eller någon stad, skulle inte du kunna lägga ut lite mer träningstips, hur ditt träningspogram som du gör hemma ser ut, kanske bilder! Vore kul med lite hemmatips!

 13. Kan bara instämma! Jag får ofta förklara att man ska äta, inte hoppa över måltider, när folk frågar hur jag ’fått’ mina muskler. Ät mycket bra grejor så får inte de dåliga plats 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *