(null)Jag kan faktiskt inte riktigt beskriva (i alla fall inte utan att låta som att jag är frälst eller bara en lögnare) – hur mycket jag njuter av att kunna träna ordentligt igen. Det är som att min kropp sakta rätar ut sig, stramar upp sig, spänstar till sig efter graviditeten – som att jag är en ihopknölad pappersboll som sakta blir slät (ja, slätare gör ju inte träningen mig direkt, men känslan är sådan).

Jag bestämde för ett tag sedan att jag skulle sätta upp ett tydligt mål för det här året. Och eftersom jag verkligen, verkligen avskyr att bryta löften – stora eller små, till mig själv eller någon annan – så har jag stora förhoppningar om att lyckas. Det första löftet är lite luddigare men handlar om att helt enkelt komma tillbaka till en hållbar träningsrutin med tre pass i veckan. Hur de kommer utveckla sig för bero på hur kroppen känns och mår efter graviditeten – det är svårt att vara konkret här. Men jag vet i alla fall att jag inte har någon brådska utan hellre vill gå skadefri och stark igenom det första året som nyförlöst.

Mål nummer två är mycket tydligare: jag ska bli vigare. Nej, jag har inga gymnastambitioner, inte alls. Utan vill bara kunna nudda mina tår typ. Jag har fruktansvärt tighta hamstrings, har alltid haft, och nu lockas jag väldigt av tanken att ändra på detta. Tänk om jag också en dag kan sitta i nittio graders vinkel utan att pinas? Eller lägga mina händer på fötterna? Med pilates, mjuk stretching och ett långt perspektiv – (det behöver alltså inte hända NU! – men i alla fall påbörjas) tror jag att jag ska lyckas.

0 svar

  1. Hej! Random fråga som jag nog inte kommer få svar på. Känner du till några goa hotell i LA? Eller åtminstone vilka områden som är ok? Med min budget kommer jag bara över hotell i tveksamma områden. Jag och min pojkvän ska nämligen kanske åka längs västkusten i höst!

  2. Härlig inställning!! Fick själv barn för 8 veckor sedan med snitt. Så jag längtar också efter att kunna använda min kropp igen fullt ut. Å känna sig stark!

  3. Låter som en riktigt smart plan. Ta det i lugn takt så slipper du skador som ju annars kommer som ett brev på posten om man kör för hårt (och har passerat 30 strecket;) Ha en go helg!

  4. Även om jag har för mig att du inte diggar yoga, så ger ju yogan precis det du beskriver att du vill ha. Känslan, och möjligheten, att efter några yogapass, kunna böja sig framåt med rak rygg, händerna i golvet, ja den känslan är precis så amazing som du uttrycker. Varje pass ger en skön massagekänsla i kroppen, stretcha gör ju sååå mycket gott i kroppen! Gäller bara att hitta en yoga instruktör som du gillar och det är nog rätt lätt i L.A! Ha en skön helg!!

  5. Håller med om yogan, eller balett! Så mycket mer hardcore än det verkar, om man går till rätt ställe. Förutom vigheten är jag sjukt imponerad av hur mycket man kan träna sig till balans. Trodde att jag var ett hopplöst fall!

  6. Spännande mål! Jag är också galet ovig, frågade dansande systerdotter en gång om inte jag också skulle kunna bli vig som en vi såg på TV. Om jag typ tränade varje dag. Hon bara: Nej, faktiskt inte.
    Men lite vigare kan väl alla bli!

  7. Lite sen, men har upptäckt din blogg nu och är ett pånyttfött träningsfreak sedan min sons förlossning för 4,5 mån sen. Mina mål är, förutom att träna regelbundet, att kunna göra chins, plocka fram magrutor och lite luddigt – bli riktigt, riktigt stark. Gör inget om jag får synliga muskler, gärna det, har aldrig haft det liksom. Har förut (innan mina två graviditeter) tränat löpning och pilates, nu blir det mycket mer tunga lyft och jag är så förväntansfull! Gött att höra hur träningsfrälst du är! Jag behöver mer sån inspo i mitt liv 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *