I förmiddags stack jag och min mamma som varit här och hälsat på till närmsta shoppingcentrum. Utan kids alltså. Jag skulle handla en eller två amningsbehåar, det behövdes märkte jag. I butiken frågar jag kvinnan som jobbade där efter behåarna och hon var genast tjänstvillig med att hjälpa mig att hitta rätt storlek.

Eh? Hur… långt har du kvar?, undrade hon.

Och jag ba tänkte tyst för mig själv men utan att komma på något vettigt att säga – nej, nej, NEJ – don’t go there.

Och sen hennes gissning.

Tre? Fyra veckor?

Gah! Man ser alltså fortfarande höggravid ut. Sabla Triumph-tant.

0 svar

 1. nä fy så elakt! ok att hon inte visste bättre men sjukt jobbigt att höra. förlåt jag står ändå och skrattar liite.

 2. Jag fick precis samma bemötande när jag köpte amningsbh efter min förlossning. Expediten tyckte att det var bättre att vänta tills barnet kommit ut. Tror inte hon hade några egna.

 3. Nej va hemskt! Folk och deras förbaskade gravidkommentarer… Jag har smal midja och går jag upp i vikt så sätter sig allt på magen, men midjan förblir liten. Jag har fått frågan om jag är gravid sedan jag var 17, rätt ofta… Så jag lider med dig, och hoppas att du inte blev alltför sårad. Såna där påhopp är ju det sista man behöver under den känsliga nyförlösta perioden. Kram på dig!

 4. Konstigt att ens säga något sådant när man inte har en aning. Gillar inte människor som tar sig friheter till att kommentera mitt utseende gällande vikt och sådant. Tänker alltid sköt dig själv istället.

  Jag har en Phil&Ted Vibe och är jätte nöjd med den syskonvagnen. Kommer lätt fram på dom flesta platserna utan att irritera andra människor allt för mycket, typ på tunnelbanan och så.

 5. Att få sådana kommentarer är aldrig kul. Gillar inte människor som tar sig friheten till att kommentera andras utseende typ vikt och liknande. Tänker alltid, sköt dig själv istället.

  Jag har syskonvagnen Phil&Teds Vibe och är jätte nöjd över den. Kommer lätt fram på dom flesta platserna utan att irritera andra människor allt för mycket, typ tunnelbanan och så.

 6. Jag har gjort samma tabbe själv när jag arbetade på Twilfit och för min del var det på inget sätt meningen att göra kunden upprörd eller hacka på hennes vikt. Förklaringen var så enkel att det kan vara en enorm skillnad på brösten före och efter förlossning och kvinnan jag hade som kund hade fött barn 2 dagar innan.
  Alla är ju olika, men 2 dagar efter mina förlossningar hade iaf jag bebismage kvar 😉 Ser man ingen bebis i närheten är det ju lätt att ta fel 😉

 7. oj!
  på de bilderna du publicerat de senast dagarna tycker jag du är ursnygg!
  Bry dig inte om henne..

  Du är grym och en otrolig inspirationskälla. själv börjar jag få starten till putmage och tar tacksamt emot klädtips.

  //Emma

 8. Äsch då, hon kan ju aldrig ha sett en mage med en bebis i. Stor stor skillnad mot den där degiga varianten man har efteråt…

 9. Jag tror det var en surpuppa bara, eftersom hon var tvungen att dra till med en gissning på 3-4 veckor också…. Hon var bara spydig. Tyvärr finns det såna människor. Ta inte åt dig av sånt.

 10. Vet inte hur det ar i Sverige men har i UK brukar man kopa amnings bh typ 2/3 veckor innan. Kanske var det hon syftade pa, plus att du inte hade bebben med dig. Antar att dom flesta tar med dom, och det ar ingen kritik mot dig. Oroa dig inte du sag skit fin ut pa korten och slappna av lat det ta lite tid…ta det lugnt ta en kopp the!

 11. haha! men fattar inte när alla bh-tanter blev barnmorskor också. när jag va å skulle köpa nån amningsbehå kanske tre dagar innan beräknad bf fick jag höra att ”nej, nej, nej då kommer du INTE få. magen sitter ALLDELES för högt”. dan efter låg jag lik förbannat där på bb.

 12. För två veckor sedan trodde en tant att jag skulle ha i dagarna, eh det är 3 månader kvar svarade jag, ”Hur ska det gå till”. Endel tycks ha glömt bort hur en fullgravidmage ser ut och tror de ser ut som på bilderna i pressen tagna i månad 7.

  Tycker det är lustigt hur folk tycks tro sig ha rätt att ha åsikter och magar och dess storlekar bara för att man är gravid. När jag var gravid med Gos i v. 25 sa en fet tant ”Är du inte lite väl stor för v.25?”, jag blev så förbannad att jag svarade ” är inte du lite väl tjock för att inte vara gravid?”. End of discussion.

 13. Grrrr! Sååå irriterande, precis det var jag med om. När min första son var 10 dagar passade min svärmor honom ett litet tag så jag hann dra iväg till närmaste underklädesaffär. Fick precis samma fråga. När jag sa att jag hade fått för 10 dagar sedan blev expediten nästan irriterad och sa att de flesta faktiskt köper sina amningsbh:ar innan de får barn. Med facit i hand kan jag faktiskt inte förstå att man säljer amningsbh:ar innan barnet har kommit – det händer ju en del med brösten efter att mjölken ”runnit till”. Min kompis som har små bröst gick från a-kupa till d-kupa… Lycka till med dina söta flickor och din goa man! Kram

 14. När jag var inne på apoteket för att köpa nån navelrengöring till min son när han var en vecka, så frågade jag personalen, och fick till svar: Det kan du väl fråga på bb när barnet är fött?!? jag svarade att barnet var fött och att det tar mer än en vecka för magen att försvinna. Det var nog apotekstanten som tyckte det var värst… Jag som nästan kände mig smal igen haha 🙂

 15. Men om man inte har fått några barn själv eller har träffat någon nyförlöst kvinna vet man kanske inte att det faktiskt kan ta ett tag för magen att försvinna. På tv och i filmer säger det bara poff! så är magen borta när bebisen kommit. Det var först när jag själv blev gravid och började läsa på som jag insåg att det kunde ta ett tag innan magen försvann. Och det gjorde det ju. Min ”snälla” bror skämtade glatt ”glömde de en där inne?”. Inte ett dugg kul att höra.

 16. Det konstiga är ju att man själv känner sig hur smal som helst efter förlossningen. Men i efterhand när man tittar på foton på hur man såg ut ser man den där magen och undrar hur man tänkte.

  ps. Du är jättesnygg, och det har bara gått en vecka sedan lilla Rio kom. Avis!

 17. Åh naj, haha.
  Men du, du kommer i de där byxorna utan mudd, det är ju helt fantastico efter så kort tid. Själv har jag gått i mjukisbyx-byxor sedan vecka 7 för jag tyckte det var så obekvämt med allt som klämde mot magen redan tidigt och nu börjar jag bli tokig på den här zombie-pyamas-känslan. Och sist hängde min mage med i flera månader efter förlossningen = det kommer bli ett helt år i trikå! Ha det gött!

 18. Nu kommer jag inte riktigt ihåg hur stor min mage var när jag födde min son, det var för ca tre år sen snart, men jag kommer ihåg besvikelsen över att magen fortfarande fanns kvar där.
  Som man hade gått och längtat efter att få tillbaka sin egen figur, det var nästan så att jag hade lust att fråga en av barnmorskerna när magen skulle ”försvinna” egentligen, men då visste man inte så mycket.
  Men det värsta var nog ändå när en bekants bekant sa till mig när jag var i sjunde månaden att ” det där var ju ingen stor mage direkt”, då var det som att luften gick ur en när hon kritiserade mig för att ha en för liten gravidmage.
  Annars har jag hört att man ser ut ungefär som när man är i femte månaden efter en förlossning.

 19. Skriv din kommentar här! Fuck them! Jag mötte en granne i tvättstugan två veckor efter födseln o han undrade typ när det var dags. ORKA. Jag kände mig fan smal vid det laget. Heja dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *