Jag har en känsla av att jag skrivit om den här jackan både en och fyra gånger, men så har jag ju bloggat i stort sett varje dag i fem år och då får man kanske stå ut med någon repris då och då. Hur som helst, den här parkasen från DKNY (fortfarande den snyggaste jag sett, i all sin enkelhet – eller kanske just därför) köpte jag för, få se nu – sju år sedan. Den kostade 4000 spänn. Jag jobbade som reporter på ett uselt avlönat ställe och fick väl ut knappt  tio papp i månaden trots att jag och alla mina kollegor jobbade 12-timmarspass sju dagar i veckan. När hyran och CSN var betald hade man ganska exakt 2000 spänn kvar att lägga på nudlar och sunkhaks-bärs. Att sprätta iväg 4000 spänn på en jacka var alltså egentligen rätt orimligt. Men jag gjorde det ändå. Tack och lov. För gud vad jag har använt den här saken. Och vad hag har varit kär i den. Vissa vintrar mer än andra i och för sig, men med har den alltid varit. Så om man ser till APK (användning per krona) så blev den inte så dyr ändå. Avsevärt mycket billigare än alla idiotiska H&M-plagg i 300-kronorsklassen som bara åkt på en, max två gånger. Även om jag är den förste att erkänna tjusningen i den typen av shopping ibland också.

Retas inte för då biter jag till.

0 svar

  1. Jag kör med PPA = Pris Per Användning. Fick höra om PPA första gången på P3 för många, många år sedan. Tack säger jag till den som myntade detta fenomenalt smarta tankesätt! PPA-tänket har rättfärdigat många dyra köp, köp som faktiskt används dagligen. Tänker främst på skor och jackor, där handlar jag som dyrast.

  2. Har en bra tumregel – 10 kr per användning är ett bra köp, oavsett investeringskostnad. Billig tröja som används två gånger – dåligt köp, jacka för 4000 som används 1000 gånger, bra köp. Funkar även för smycken och väskor tycker jag.

  3. Har faktiskt en nästan likadan från just HM (dock från herravdelningen) som använts varje vinter i 6-7 år. Ibland har man riktig tur med det billiga också! 😉

  4. Jättesnygg jacka ju! Hatar alla min hm jackor. knappor som försvinner, trasiga och ser skitiga och slitna ut efter en säsong.. isch! Nästa köp av jacka tänker jag minsann inte hålla igen på! =)

    Skitsnygg väska du har där på bilden!
    Vad kommer den ifrån??

    /Lina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *