B90A3228 B90A3229Det finns ju dagar – som ni vet – när man behöver hitta en lösning för sitt hår. När man inte orkar fixa det eller när en tofs (om man nu har långt hår) känns för tråkig. Som korthårig är de här dagarna väldigt vanliga. Jag älskar turban eftersom jag tycker att det ser lite lyxigt ut – men har VÄLDIGT svårt att hitta rätt sätt att göra det på. Eller – snarare har jag haft svårt med materialet. Det blir lätt för tjockt, för tunt, för långt, för svårt att knyta, för platt osv. Men idag, idag sprang jag på det perfekta materialet och den perfekta storleken.

Det var i en provhytt och där hängde en liten trasa som var en ”sminkduk” – alltså något man skulle ha över ansiktet när man provade kläder för att skydda dem från sminkkladd. Jag gillade färgen på den och testade av oklar anledning att vira den runt huvudet. Det var då jag märkte hur spänstig den var. Hur lätt den var att forma efter behag, hur smidigt det gick att knyta den. Så jag kutade till en tygaffär och köpte EXAKT samma sak. En 1,5 meter långt och 1 meter brett tunt polyestertyg. Börja med att lägga mitten mot nacken, dra den upp mot toppen av huvudet där ändarna får ”gå runt varandra” nästan som en knut. Låt sedan varje ände gå tillbaka mot nacken samma håll de kom i från – gör en knut och stoppa in ändarna. Tada! En snygg liten turban och rätt så lyxig lösning de hopplösaste hårdagarna.

 

0 svar

 1. Bra tips! Synd att jag har ett huvud där liksom inget ”fäster”, allt bara trillar av.. Hur jag än försöker 🙁

 2. Hej Cecilia, du har verkligen lyckats m skorna!!
  Förut hade ni längdtabell på storlekarna men nu ser det ut som det är borta. Det står bara hur dem är t ex true to size. Om man är 37,5 i sko storlek ska man ta 37 eller 38 vill veta om Isabell sko är stor i storlek.
  Kommer dem komma in igen i höst?

  Med vänlig hälsning,
  Lina

  1. Hej! Det blev så förvirrande och en hel del missförstånd kring hur mätningen skulle göras och vad som gällde – så vi valde att ta bort mottabellen. Har du 37,5 skulle jag då ta stl 38 – och lägga i en sula om det behövs. Hellre det än en sko som blir en halv storlek för liten. The Isabell kommer att vara ett ständigt inslag och skon kommer komma i fler färger och material. Vänligen, Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *