Ungar – så mycket coolare än vuxna

IMG_0787.JPG

Det kan ju vara läskigt att ta nya steg i livet, det vet vi ju alla, och kanske särskilt när man är liten och ska börja på en helt nya skola, med nya människor och rutiner – i ett land som inte riktigt är hemma och där språket inte är ens förstaspråk. Därför är jag så stolt att det nästan gör mig tårögd att tänka på, över Bonnie och Rio som gjort allt detta, och varit både modiga, nyfikna och Kavata. Precis som alla vi föräldrar är över våra barn när de tar små kliv i livet och vågar ge nya och kanske lite läskiga saker en chans. Ibland kan vi vuxna ha en så tråkig grundinställning till förändringar: skepsis, misstänksamhet, gnällighet, rädsla. Vi borde inspireras lite av barnen; se det som är positivt och liksom låta oss uppslukas av det.

En annan sak: hur häftigt är det inte att ha en unge som börjat ”riktiga” skolan? Vad mycket de lär sig! Och vad mycket hon lär mig. Idag har jag till exempel fått veta att giraffer har svarta tungor, tänka sig.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för A-mamman

  Det var ny kunskap även för mig, kan jag meddela! Kommer nästa barn att bli amerikansk medborgare, jag minns inte om du skrivit om det redan?
  Även om Sverige är ett till vissa delar amerikaniserat land så är ju mycket annorlunda i vardagslivet, värderingar, idrott, kost och hälsa, synen på oliktänkande etc så jag kan föreställa mig att det är extra utmanande att bo i USA när man har småbarn. Barn som man vill lära särskilda viktiga saker och uppmuntra inom områden som ligger en själv varmt om hjärtat.
  Det är väldigt kul att läsa om ert liv over there, dina tankar och erfarenheter.

 2. Profilbild för Bea
  Bea

  Denna ”tråkiga grundinställning” bottnar ju ofta i en enorm rädsla och ångest för det nya. Jag tror det är väldigt sällan folk undviker förändringar för att de är gnälliga och lata och aldrig vill utvecklas. Det är bra mycket mer komplext än så. Jag till exempel har mycket ångest inför förändringar, inte för att jag är en bakåtsträvare och aldrig vill utvecklas – tvärtom! Jag vill utvecklas och pröva nya saker i livet och lära mig men tyvärr så tar en del förändringar lång tid pga en enorm rädsla. Jag önskar dock att jag hade en roligare grundinställning.

 3. Profilbild för Hannele
  Hannele

  Tack för en fantastisk blogg! Du inspirerar samtidigt som du bjuder på dig själv. Du har vettiga åsikter och gör fantastiska skor. Jag gillar verkligen att få följa din och din familjs vardag. Har själv två små barn. TACK!
  PS. Jag har precis lärt mig av min fyraåring att giraffen har blå tunga…Ds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *