Unnar mig en lugn stund

BLANKENSCOLLAGE.001

Sitter och sammanställer Blankens första fem månader  i livet – blickar parallellt framåt mot våren och funderar kring ett par sista minuten-beslut innan det är dags att stänga för fler ändringar. Även om jag hela tiden haft en otroligt tydlig magkänsla i just den här rollen att starta och driva mitt eget skoföretag – så är det ju samtidigt ett förtvivlat pendlande. Upp och ner i känslor och hur ska det gå-tankar. Men när jag sitter så här med det vi gjort och det vi ska göra framför oss så blir jag plötsligt lugn. Det känns och det är så himla bra detta och jag är så stolt över alla jag jobbar med hemma i Sverige och hur jäkla rätt jag tycker att vi fått till det. Unnar mig att landa i den känslan en stund.

På fredag är förresten äntligen ”The Gemma” – vår biker boot i giftfritt eco-läder äntligen här (ska återkomma till och beskriva detta bättre i ett eget inlägg) och kommer att finnas på Blankens och några dagar senare hos våra återförsäljare.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Caroline
  Caroline

  Det finns inget bättre än att få möjligheten att göra det man vill och brinner för. Skorna du gör är jättefina och personliga, jag har jobbat med skor i tio år och man ser mycket som är trist och dåligt. Det märks på dina modeller att du tycker det är kul, de är väldigt genomtänkta. Tyvärr tar de slut alldeles för fort men det måste vara ett angenämt problem 🙂 Lycka till med det du gör.

 2. Profilbild för Emilie a
  Emilie a

  Men hallå skon nr 2 till vä (”gympaskon”). Vad är detta för någon underbar sko? Den har du ju inte nämnt. Hittar den inte i shopen, så jag gissar att den inte kommit ännu. När kommer den?

  Sen gör du helt rätt i att unna dig känsla. Tror man är dåliga att summera vad man åstadkommer ibland. Viktigt att göra detta så att man faktiskt kan få utvärdera sig själv att fasiken detta funkar ju riktigt bra för mig el det kanske inte fungerade men vad berodde det på o vad kan jag lära mig av det. Lätt att bara köra på o tillslut vet man kanske inte varför saker blir som det blir.

 3. Profilbild för Heléne

  Åh, de där pumpsen i kola/cognacsfärgad mocka med ljus präglad tå (för visst är den det, visst ser jag rätt?)…! Jag dör en liten aning varje gång jag ser dem, tror det är andra sneakpeaken nu…
  Det är så många av dina skor som jag skulle velat investera i men inte riktigt kunnat unna mig. Men de där SKA jag ha! …så få par skor av den typen som jag köper så ska jag banne mig unna mig ett par galet snygga och riktigt bra skor!
  Och jag tycker du ska va alldeles särskilt stolt över ditt helheltstänk när det gäller kvalitet och miljö. Att det är bra, hållbara produkter som åldras vackert och håller länge, som är snälla mot människor och miljö från tillverkning till användning, som ibland tillochmed är ekologiska. Som inte är snorbilliga men ändå överkomliga för de allra flesta av oss. För det är detta som vi konsumenter också måste bli bättre på. Att vara medvetna och välja vad vi betalar för, och vad är det vi inte betalar för – vem/vad betalar istället när vi köper (fler) billigare slit-och-släng-produkter?! Och dina skor är ett sånt fint bevis för att detta funkar och dessutom att bra, miljönsnälla produkter inte behöver vara trista, klunsiga, fula utan både hålla en hög modegrad och följa trender samtidigt som de är tillräckligt klassiska för att hänga med länge.

  1. Profilbild för Cecilia Blankens

   Åh vilken härlig kommentar! Stort tack! för den och för dina fina ord

 4. Profilbild för Veronica
  Veronica

  Den svarta Palmaliknande längst upp till höger! När? Vårsko? Så fin!

  1. Profilbild för Cecilia Blankens

   Ja, det är en av vårens takes på ”Palma” lite spetsigare tå och i tunnt läder. Helt sjukt fin faktiskt.

 5. Profilbild för Elin

  Kommer The Rio och The Isabell finnas kvar framöver? Eller kommer modellerna försvinna efterhand eller när den nya våren kommer? Hoppas inte det.

 6. Profilbild för Lisa
  Lisa

  Du kan med all rätt vara väldigt stolt över ditt och teamets arbete! Så fina, användbara skor med det lilla extra och som dessutom är producerade på ett vettigt sätt – alla rätt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *