B90A4197B90A4199När man råkar springa på en maträtt som 1. Alla i familjen ÄLSKAR 2. Är superlätt att fixa 3. Man nästan alltid har alla ingredienser hemma till – så vore det väl snålt att inte sprida den vidare?

Hamburgersoppa; så mycket godare än det låter. Hacka lök och vitlök (och selleri om du vill), stek med köttfärs (jag hade lite gammal tacofärs kvar plus några härliga italienska korvar vars innehåll stektes ihop med övriga färsen). Skär morötter i slantar och paprika och potatis i bitar och  lägg ner med köttfärsen. På med buljong, kryddor, krossade tomater och tomatpure. Låt koka till potatisen blir mjuk (jag hade också en skål med  gårdagens ris kvar som jag slängde i på slutet också) – servera med crème fraîche. MYCKET gott. Här är receptet jag inspirerades av om ni vill ha lite mer utförlig info om hur detta ska göras.

 

0 svar

  1. Addera 1-2 cm riven färsk ingeföra nån gång i början och en burk tärnad fetaost på slutet, blir supergott (oklart om barnen kommer gillat lika mkt dock).

  2. Alltså det här inlägget kunde inte vare mer passande. Jag hade en skål med leftover tacoköttfärs och tänkte att jag får väl göra makaroner eller nåt till… Men så läste jag detta och då fick det bli hamburger soup och herregud så lätt och gott det var! Har ätit det både till lunch och middag idag 🙂
    Så tack för tipset och en ny favorit i det här huset.
    Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *