När man råkar springa på en maträtt som 1. Alla i familjen ÄLSKAR 2. Är superlätt att fixa 3. Man nästan alltid har alla ingredienser hemma till – så vore det väl snålt att inte sprida den vidare?
Hamburgersoppa; så mycket godare än det låter. Hacka lök och vitlök (och selleri om du vill), stek med köttfärs (jag hade lite gammal tacofärs kvar plus några härliga italienska korvar vars innehåll stektes ihop med övriga färsen). Skär morötter i slantar och paprika och potatis i bitar och lägg ner med köttfärsen. På med buljong, kryddor, krossade tomater och tomatpure. Låt koka till potatisen blir mjuk (jag hade också en skål med gårdagens ris kvar som jag slängde i på slutet också) – servera med crème fraîche. MYCKET gott. Här är receptet jag inspirerades av om ni vill ha lite mer utförlig info om hur detta ska göras.
Soppan låter fantastisk, något som definitivt skall testas!
Passar på att bjuda tillbaka på en världsgod vegetarisk lasange som tack för en fantastisk blogg
http://www.ica.se/recept/kesolasagne-med-spenat-689702/
Mmmmmm… låter SVINGOTT!
Köttfärssoppa kallade jag den när jag var liten, min favvorätt!
Addera 1-2 cm riven färsk ingeföra nån gång i början och en burk tärnad fetaost på slutet, blir supergott (oklart om barnen kommer gillat lika mkt dock).
Som en minestrone utan pasta. Eller som en gulasch utan nötkött. Typ! Gott!
Alltså det här inlägget kunde inte vare mer passande. Jag hade en skål med leftover tacoköttfärs och tänkte att jag får väl göra makaroner eller nåt till… Men så läste jag detta och då fick det bli hamburger soup och herregud så lätt och gott det var! Har ätit det både till lunch och middag idag 🙂
Så tack för tipset och en ny favorit i det här huset.
Kram på dig!