Med en nos under kjolen

Alltså hundar. Borde inte evolutionen och förtamandet av dem gjort dem mer finkänsliga vid det här laget?
Varför kan de inte bara lära sig att hålla sin nos i styr?
Vi övernattade hemma hos svärfar som jag träffat sammanlagt totalt kanske… fem gånger. De har en hund. En enorm svart Labrador. Väldigt snäll och rar. Men. Man står och småpratar med svärfar, med en välkomstsdrink i nypan och på sitt artigaste och mest väluppfostrade humör. Månar lite om svärfars gillande. Det är då hundrackarn smyger sig på bakifrån och plötsligt och ogenerat kör upp sin blöta nos under min kjol och liksom börjar böka runt där under. Kraftfullt. Jag vågar inte fundera över varför han väljer just mig och exakt vad det är han letar efter. Jag fortsätter istället lyssna intresserat på svärfars berättelse och gör mitt bästa för att låtsas som ingenting.
För vad skulle man annars göra? Att säga; ”Du, Kenneth, ursäkta mig ett ögonblick men jag har en hund i muffen”, känns inte som ett alternativ.
Istället skruvar man på sig och försöker så diskret som möjligt och med mesta möjliga värdighet bevarad vifta bort den lyckliga 60-kilosbesten från kjolområdet. Det går förstås bara halvbra.
Känner ni igen er eller är det bara jag som bli molested (för det är ju inte första gången det händer) så fort jag träffar en jycke?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för K
  K

  Hahaha. Kul inlägg.

 2. Profilbild för R
  R

  *Du, Kenneth, ursäkta mig ett ögonblick men jag har en hund i muffen”, är precis vad du skulle sagt och bett honom ta bort eller hålla i jycken. Hundar nosar hundar men som människa borde man gå fri.
  Om hundägare kunde fatta att ALLA älskar inte deras lurviga lilla vän utan ser det för vad det är: en HUND.

 3. Profilbild för Annika

  Jodå, vi hade en storpudel när jag bodde hemma. Hon körde gärna upp nosen på de som hälsade på och hade just kjol. Hon var väldigt oförarglig och smög sig iallafall inte på bakifrån. 🙂

 4. Profilbild för Lotta
  Lotta

  Det är ju hundars sätt att hälsa å lära känna på. Hade du istället satt dig på huk å hälsat så hade den inte gjort så.

 5. Profilbild för My
  My

  Jag skulle varit mer klumpig : tjoat, kastat drinken på Kenneth, gjort en trippelvolt bakåt och troligtvis hamnat med hunden över mig. Du skötte det snyggare!

 6. Profilbild för Eleonor
  Eleonor

  Haha kul Cissi! Är med på vad du menar, vår kompis har en S T O R hund (ras Briad) och den vill gärna nosa i ”det” området med kommer liksom framifrån… haha. Du jag har gått länge och suktat över det galet snygga bootsen som du hade bild på från Scorett inlägget ”T’änker på hösten” de som är längst upp. Vet du när det kommer? Pris? Fler bilder? JAG MÅSTE HA DEM 🙂 Ps. Kollade in din twitter igår, kul ! 🙂

 7. Profilbild för m47
  m47

  Hahahaha skrattar så jag hoppar. Oavsett vems hund det är så är den bästa och minst genanta taktiken att med myndig röst säga ifrån. Typ NEJ! INTE SÅ! Dels bryter du hundens beteende, dels vinner du respekt från samtliga människor i din omgivning då du faktiskt vågar säga ifrån, dels påkallar du hundens matte/husses uppmärksamhet.

 8. Profilbild för Anna

  Hi hi, inte så roligt det håller jag med om. Men din text som du skriver om själva händelsen är fantastiskt rolig =)

 9. Profilbild för Maria
  Maria

  haha, nej jag känner igen mig i det här, du är inte ensam! Och jag tyckte det var extra mkt då jag var gravid! Känner de hormoner eller? Som bombhund,knarkhund osv..kanske finns hormonhund?! 🙂

 10. Profilbild för a
  a

  Asså, det här hör inte hit, men måste fråga/säga –
  1) du har världens finaste ungar och är superbra bloggare, en skön blandning o du är dig själv
  2) minns när du skrev typ en krönika ca 9-12 mån innan Bonnie kom, då du undrade varför mammor inte hade typ ngn värdighet, utan sa saker som ”lillan är så tuttig” typ på en lägenhetsvisning. Du var liksom ” så ska jag aldrig bli”!!! Minns att jag – fånigt kanske – blev superprovocerad eftersom jag själv var nybliven morsa o kände att du minsann inte förstod hur uppslukad man blir av bebislivet – på gott & ont. well – min fråga är – húr ser du på det du skrev då idag???!!

  Keep up the good work!!!

 11. Profilbild för carro c80

  Följde alltid din blogg förr. Har nu hakat på igen. Du är underbar kram

 12. Profilbild för Lina
  Lina

  Hahahaha, du är ju helt underbar, gjorde min dag, sitter här och skrattar högt för mig själv. Tack!

 13. Profilbild för Emelie

  Hahaha! Känner igen det där. Hundar har inget vett!

  Forsätt med din härliga stil när du skriver. Har följt dig sen du började tror jag, och kommer nog inte sluta förens du gör det.

 14. Profilbild för Londonmorsan

  Jag tycker hundar är skitäckliga! Fy tusan! De har inget vett, och allt jobb med att rasta osv. Dessutom luktar det äckligt hemma hos folk som har hund också. Ofräscht på något vis.

 15. Profilbild för Mellan
  Mellan

  Störst chans att det händer är om man som kvinna har mens och om hunden är en hanhund… 😉
  Och det blir ju inte direkt mindre pinsamt. Jag älskar hundar men usch vad pinsamt det är!

 16. Profilbild för Ewa

  Jag håller mig på samma linje som de andra kommentarerna, jepp hundar bara är så. De vill hälsa, och det gör man genom att lukta varann i baken. Om man är hund. Sen att vi är människor, det fattar ju inte vovvarna själva. Jag skulle nog sagt nej och stopp och fy högt och tydligt, och använt den lediga handen till att fösa bort hunden… Hellre det än att stå och skämmas! 😉

 17. Profilbild för Linda
  Linda

  Hahaha, asså du är bar för rolig!!! 🙂

 18. Profilbild för Frida

  Jag känner också igen det här. Ofta är hundar, precis som någon redan påpekat, ännu mer närgångna på det här sättet när man har mens. Inte så kul att få det deklarerat i dörren hos svärfar….

 19. Profilbild för Elin
  Elin

  Frågade en kvinna (med hund) efter vägen. Vi stannade alltså till på gatan ett slag. Hon förklarade och pekade och hunden nosade under korta klänningstyget. Detta fortsatte hunden med i vad som kändes som en evighet medan kvinnan pratade och jag backade försynt ifrån hunden som fortsatte att leta upp mig/min… Flera gånger om upprepades detta. Det hela bekom hundägaren inte i huvudtaget och jag var mest förbryllad över det och att hon inte reagerade då jag med kroppspråket visade mitt missnöje. Den vägbeskrivningen jag fick kom jag inte ihåg ett dugg av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *