Hittade den här kommentaren och tänkte vi tillsammans kanske kan hjälpa a woman out med lite namnförslag. Vet ju att ni är proffs på sånt!

Hon gillar alltså Bonnie och Rio-stajlen så det är i de trakterna vi får hämta våra förslag. Mitt absoluta favoritkillnamn just nu är Bastian. Malkolm är väl inte så tokigt heller? David och Hannes har alltid varit två namn jag gillat också. På tjejsidan gillar jag Lou, Blanka (älskar höjdhopperskan Blanka Vlasic, men Blanka Blankens kändes inte som en helt lyckad kombination) och Michelle. Diana och klassikern Hanna låter också vackert och starkt i mina öron.

Det där med namn är ju verkligen en smaksak. Något som låter på ett visst sätt för mig, kan ju ibland uppfattas fullkomligt annorlunda av någon annan. Men alla barn blir ju sitt namn och får fylla det med sin egen mening och innebörd. Namnet är viktigt – och framför allt kul att tänka på så där inför födseln – men man ska kanske inte slå knut på sig själv för att hitta ett namn som uppfyller exakt vartenda krav, det viktigaste är väl att det känns rätt och bra för den eller de som ger barnet namnet.

0 svar

 1. Kommentarerna till detta inlägg ska bli roliga att läsa.
  I april ska jag och min man (om allt går som det ska) bli föräldrar för första gången. Vi vet inte heller om det är en kille eller tjej och vi kommer inte att bestämma namn innan, men fler namn till vår namnförslagslista är alltid välkomna 🙂

  Fyra favoritnamn till en pojke:
  Vincent, Melvin, Edward och Noel.

  Fyra favoritnamn till en flicka:
  Julie, Alva, Bianca och gillar även (tack vare Cecilia) namnet Bonnie väldigt mycket.

 2. Ja det är inte lätt det där med namn:) Jag hade ganska klara favoriter när jag väntade min dotter. Hjalmar och Melker om det var en pojke, Allie Hilda och Milia om det var en tjej. Men ett tips är att kolla igenom ens släkt ett antal år tillbaka. Där kan det dölja sig både fina och lite annorlunda namn!:)

 3. Skriv din kommentar här! Jag älskar ju italienska och franska namn, speciellt på kille, har själv en son som heter Leonardo

  Pojke: Leonardo 🙂, Maximilian, Bastian, Leon, Andrée

  Flicka: Julia, Lovisa och Nellie

 4. Åh, älskar det här med namn. Fast det lättaste vore ju om man inte behövde enas 🙂 Vår dotter heter Vira, så det gillar jag ju så klart. Om vi får en tjej till gillar jag Lo. Kille Julian.

 5. Det är så kul och framförallt svårt med namn tycker jag. Vår dotter heter Jane men det var inte helt självklart när hon väl kom, men nu känns det otroligt rätt! Fint, annorlunda men inte konstigt och internationellt gångbart – det var våra krav som jag känner nu att vi uppfyllt.

  Annars för pojkar: Hugo är en all-time-favorit. August (att uttala Agust, inte Ågust – mycket viktigt).

  Jag hade en gammelfarmor som hette Hedda – så fint! Men det tyckte inte min man så det gick inte..

 6. Här kommer ett par förslag:

  Pojke: Henry, Alve

  Flicka: Kira, Thili

  Hoppas man får veta när barnet har fötts vilket namn de valde… 🙂

 7. Annéa heter vår dotter o det är väldigt få som gör det. Får alltid fina kommentarer från folk som hör att hon heter så. Bättre namn finns inte! Annars tyckte jag nog att Vira var otroligt vackert! Kanske om jag får igenom barn nr 3 så kan det bli en Vira!

 8. Hej!

  Jag kontaktar dig för att jag finner din blogg mycket intressant och välorganiserad. Jag skulle väldigt gärna vilja komma i kontakt med dig angående ett eventuellt samarbete! Hör gärna av dig via mail så kan vi prata vidare.

  Med vänliga hälsningar,
  Lisette

 9. Ja, Blanka Blankens låter ju lite som Anders Andersson ungefär 🙂 Men annars så är Blanka ett fruktansvärt fint namn! Jack är fint på pojkar, varför inte Jackie till en tjej? Försöker övertala min kille om att Heli är ett superbra namn, och även Zoey.

 10. Mina egna barn har inte så orginella namn, Ella och Lilly. Men hade minstingen Lilly blivit en pojke hade det blivit Levi.
  Några vänner till oss namngav precis sin flicka Dixie.

 11. Det är så himla svårt med namn. Precis som du skriver så har ju alla sina egna tolkningar av namnen. Men här kommer några förslag.

  Pojke: Tod, Leonard eller Dylan
  Flicka: Juni, Ester eller Eira

 12. Namn är alltid kul och här kommer några fler förslag.
  På en liten tjej, i kategorin lite ovanliga namn, gillar jag Axia, Vida, Eveline (att uttalas som den engelska namnet fast på svenska då) och Lykke.
  Andra favoriter är Wilhelmina, Isadora och Isolde som min lilla tjej heter.
  Till killar är Julian, Elian, Edward och Vide väldigt fina enligt mig.

 13. Pixie som tjejnamn och Douglas som killnamn. Antar att det är ganska tidlösa men ändå internationellt gångbara namn som gäller.

  Vi har dock på precis tvärtom grejen och döpt vårat barn till ett gammaldags svenskt namn…(även fast mina vänner i usa tycker att det är coolt att vi gett henne ”a black name”, hihi).

 14. Halloj!

  Mina flickor har lite ovanliga men fina namn. Eira och Lóa. Båda är isländska och jag tycker att dom har väldigt vacker klang. Som förslag på pojknamn gillar jag Vide och Silas.

  Kanske kan vara något?

  Kramar Kicki

 15. Måste säga att mitt favoritnamn när det kommer till tjejer är det finska namnet Armida, och gällande pojkar så tycker jag att Jack, John och Alexander låter fint i mina öron iaf!

 16. Ooooh. Namns är superkul!! Och viktigt. Namnet är ju en bit av personligheten. Man blir lite vad man heter. =)

  Vår son heter Leon. Av flera skäl.

  1) jag älskar franska namn (staden Leon)
  2) jag gillar internationella namn (av praktiska skäl)
  3) namnet ska vara enkelt att stava (ännu ett praktisk skäl)

  Fast oftast är jag alldeles för trött för att dra alla dessa punkter för dem som frågar. Och svarar istället: Leon – efter yrkesmördaren. Han i filmen León ni vet. =)

  Nej, min son ska inte bli yrkesmördare. Men jag hoppas att han blir en fri själ som inte tar skit av någon. Och ser hela världen som sitt hem – precis som sin far och mor. =)

  Långt inlägg …

  Här är några av mina andra favoritnamn (och nåt blir förhoppningsvis namnet på Leons kommande syskon):

  Pojke: Silas, David (vanligt, men såååå fint!) Frank Colin (dubbelnamn)

  Flicka: Naomi, Belle, Nahla, Celine, Maxine

  P.s Jag tillhör dem som gillar mitt eget namn. Inte särskilt vanligt och enkelt att göra om till ett smeknam (Sanna).

 17. Kom på några fler fina namn:

  Anine (heter min grannes dotter)
  Juni (heter min kollegas dotter)
  Dante (en kompis son och en annan kompis hund)
  Elliot (har två kollegor vars söner heter så)
  Otilia (en av mina kattköpares dotter)
  Opale (en annan kompis dotter)

 18. Där jag bor heter pojkarna bla: Elio, Nicolas, Zaccheo, Til, Lennox, Leon, Gino, Noel, Ivan, Tibor, Ludovic.

  och nâgra flicknamn: Anina, Selin, Selina, Angelina, Antonia, Luana, Leonie, Cheyenne, Lara, Tavea, Thea, Ava, Iva, Elea.

 19. Mina barn heter Gabriel, Bianca och Stella och nästa som kommer till våren ska troligtvis heta Zoe! Om det varit en pojke hade vi Milo som starkt förslag.
  Andra fina förslag är Molly, Matteo, Meja, Morris.

 20. Vad glad jag blir att så många gillar David! Mitt absoluta favoritnamn, men min man tycker det är ett riktigt tråknamn i stil med Erik, Johan, Mattias.

  Nu ska vi ändå få en tös så David är inte aktuellt. Jag skulle vilja ha en Lena, men det tycker mannen är hemskt. Arbetsnamnen är Ines och Lilly, men jag gillar även Irma, Hanna, Maj-Lis, Julia, Ester, Alma, Kerstin, Evy, Majken…

 21. Ååå äntligen en sida med coola, fina o gulliga namnförslag! Jag o min sambo blir föräldrar i vinter, tjej eller kille vet vi inte. Gillar verkligen Bobo som någon nämnt… Lykke är oxå en favvo, dock inte för pappan. Gillar även Buster, Ebbe, Eje, Nelson, Unni o Ejla.

 22. Det är ju så roligt att leta namn. Men min sambo tyckte inte att det var lika skoj. Här är mina förslag,
  Tjej namn: Connie, Elvira, Freja
  Kill namn: Mio, Neo, Fride
  Hoppas det hjälper någon!

 23. Jag gillar:

  Pojke: Alde, Truls, Otis, Malte, Loke, Frans, Dante, Ossian, Ebbot, Morris, Vidar, Arvid, Tor

  Flicka. Saga, Esther, Elsa-Li, Edith, Lilly, Malva, Mirah, Inez, Liv, Liva, Elise, Alva, Stella, Iris, Lovis, Elsa, Majken, Vera, Juno, Freja, Vega, Hedvig, Hedda, Siri, Hilda.

  Vår son heter Leo.

 24. Jag gillar amerikanska/brittiska namn som också funkar i Sverige utan att det låter konstigt 🙂
  Kathleen
  Haylee/Hayley/Hailee
  Kayla
  MacKenzie
  Makinley
  Melissa
  Cassandra

  Charlie
  John
  James
  Evan
  Julian

 25. Vilka bra förslag alla kommer med!

  Ni får gärna hjälpa mig med, får en till kille vilken dag som helst, storebror heter Wilton så det ska gärna passa ihop med det!

 26. usssch !! Namnförslag igen!! tal inte det! Personlig tycker jag att vissa namn som ni skrivit ner verkar ganska opraktiskta. Kan ni tänka er att era pojkar och flickor nan gang i tiden kommer att bli vuxna maniskör??. Alltsa…Bobo…Vad sjutton är det för namn??Ah…jag vet…Pappa och Mamma vill ha den coolaste lille barn med den coolaste namn pa skolan…
  Min förslag är att du kör pa nagonting praktiskt, fint och passande för barn och för vuxna. Bara ett förslag…jag har ett ganska annarlunda namn och det har inte alltid varit lätt att bär det, framför allt om man bor utomlands.
  lycka till!

 27. Namn är kul men ack så svårt..

  Väntar nr två i januari och vet inte vad det blir för någon variant men det lutar mot en Seth eller Stina… men så hörde jag Mateo nu och blev blixt förälskad.

  Våran pojke heter Stellan (efter 9 månaders tjat från sambon så fick han sin vilja igenom) och det är jag överlycklig för!!!

  Smaken är ju som baken, Lycka till!

 28. Mina barn börjar bli stora så jag föll naturligtvis för sekelskiftestrenden. Har en sjuttonårig Märtha som varit tämligen ensam om sitt namn och en elvaårig August. Båda namnen har kommit på senare tid har jag märkt.

  Nu ska man ju har mer unika namn som Laktrit, Timjan, Hockey eller Tingeling.

  När min dotter får barn säger hon att de ska heta Lily och James. Trots den uppenbara Potterkopplngen tycker jag att de är fina.

  Annars är Malva en favorit.

 29. Det var nagon som ville ha ett namn som passar med Wilton..Winter/Vinter tycker jag ar jattefint (om man far en bebis fodd pa vintern). Passar till bade pojke och flicka:)

 30. Det verkar som att det viktigaste är att ha ett speciellt namn nuförtiden.

  Leta in din släkt kanske har du någon släkting som har ett andra namn som du inte hört och som får lite mer betydelse för digvi ditt val.

  Min pappa heter Leo i andranamn och min mamma heter Alice, två namn som jag älskar och som betyder något extra för mig.

  En bekant till mig har fått ett barnbarn, pojken heter Assar.

  Hälsningar A-C

 31. Vår dotter heter Nike (uttalas niiikee, inte najki), Mathilda i andranamn. Tycker att det är fin rytm i kort förnamn och lågt andranamn.

  Bebis som kommer i april är troligtvis en kille (ska snart kollas upp) och då gillar vi
  – Folke, Noah, Theo, Pelle, Ian, Jamie, Moses, Milo, Julius, Julian, Levi(s), Elliot, Isak. I andranamn blir det ganska garanterat Zacharias (släktnamn).

  Är det mot förmodan en tjej så har vi väldigt fattiga förslag på den fronten…
  – Stella, Iris, Lily, Juni/Juno, Siri, Thea, Nemi, Noomi (att uttalas med O). Här blir andranamn Cornelia om det passar med förnamnet.

 32. Hejsan,

  Mina favoriter är: Chloe, Alessandra, Naomi, Jolie, Stella och Grace för tjejer och Hugo, Milo, Charlie, Leo, Noah och Isak för pojker.
  Mina förslag, eftersom jag bor utomlands tenderar jag att gå för namn som funkar på flera språk, kan vara bra för framtiden.

 33. Roligt att du föreslog just Julius Mondaygirl, tänkte just på det namnet häromdan 🙂

  Winter var fint men kanske lite för udda för min smak 🙂

  Jag tror att bebisen kommer få heta Ian, enda namnet som jag och min sambo är hyfsat överens om!

 34. Mina två små pojkar heter August och Hjalmar och det är ju inte riktigt den stilen som efterfrågas…

  Så mina förslag är
  -Bitte,
  -Mattis, Uno, Ed, Bill

  Lycka till
  Anna-Maria

 35. Åh, namn är såå kul. Speciellt när de är lite originella!

  Mina favvos är…
  Tjej:
  Noomi <3
  Alexie <3
  Ninja
  Lima <3
  Pixi
  Jolie
  Luna
  Lou

  Kille:
  Milo <3
  Rio <3
  Ottilio
  Vincent
  Elliot

  Jag hoppas dock jag aldrig får två pojkar, för då blir det svårt. ÄLSKAR både Rio & Milo – men dem är ju på tok för lika! *buhu*

 36. Vad roligt att du också gillar Blanka efter höjdhopperskan! Jag tycker det är himla fint men får inte medhåll av min kille. Nu är iofs inte barn aktuellt än på några år så kanske i framtiden…

 37. Min son heter Dorian. Namnet kom till oss när vi väntade på flyget hem från Kreta för tre år sen. Vi satt på en parkbänk med utsikt över havet och, nykära som vi var då, diskuterade vi eventuella namn och Dorian var något vi båda trivdes med. Och när han la sig tillrätta vid mitt bröst efter förlossningen var han bara en Dorian. Är än idag. Så där har ni mitt förslag! (blev inte ett dugg tårögd av den här resan nerför minnesstigen)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *