Jag har en väldigt speciell relation till Lindex. Där jag växte upp, i Mariestad, var Lindex den enda modebutiken och att gå runt där som 13-åring och fundera på hur jag skulle kunna göra om alla de där plaggen jag sällan hade råd att köpa men ofta drömde om till mig och min stil var en stor inspirationskälla för den stil och smak jag höll på att utveckla. Jag har haft en särskild plats i hjärtat för Lindex sedan dess, och därför är jag så väldigt, väldigt glad att just de vill samarbeta med mig under våren. Idag gillar jag Lindex kanske framför allt för deras otroligt fina barnkläder, men ur ett lite större perspektiv för att de är ett företag som känns piggt och som ofta överraskar – och nästan uteslutande på positiva sätt.

Vi börjar med lite härliga barnklädestips tycker jag! Randigt, prickigt, färgglatt, fantasifullt och alldeles underbart! Somligt finns ute i butik redan nu, annat kommer under nästa vecka. Klappa lite för de duktiga modellerna; Bonnie, Rio och kompisen TOVA!

IMG_7524Lindex7.001

 

Lindex7.002

S0000007095525_F_W40_20140129100340

Lindex7.003

IMG_7482 Lindex 4.003 Lindex 6.004Älskar den här typen av barnkläder, som verkligen tar barns smak på allvar – men som samtidigt lyckas vara sådant vi vuxna gillar.

Tillägg: Kolla in utbudet på länken – det finnas massor av snyggt för killar också! Byxor, T-shirts och skjortor i alla tänkbara färger till exempel!

0 svar

 1. jättefint o kul för er som har tjejer men har man pojkar som man också vill klä fint o färgglatt (utan att behöva ta på dom tights, paljetter o volanger) så är utbudet urdåligt 🙁 försökte köpa lite nya kläder till minstingen som ska börja dagis på måndag så han behöver lite nya framförallt byxor som inte är jättedyra utan ”dagisvänliga” men kom hem tomhänt… säger tvärtemot Tony Rikardsson JAG ÄR BITTER!! 😉

 2. Det vore jättekul om du kunde tipsa om barnmode för killar också! Jag känner väl inte att min tjorv behöver vara värsta modelejonet, men jag är urless på det magra utbudet killkläder. Inga överraskningar, spännande snitt eller mönster utan alltid blå tröja med barnsligt tryck matchat med osköna jeans. I övrigt gillar jag kläder som kan bäras av båda kön, t.ex. mycket från Mini Rodini. Men det kostar ju som mina egna kläder..

  Ett intressant ämne att blogga om, för övrigt. Varför finns det mer tjejmode än killmode (praktexemplet är Lively)? Mammor till pojkar är väl lika köpsugna? Eller är det en sån inrotad men osynlig grej i samhället att man fostrar tjejers utseendefixering? Inte för att shopping automatiskt leder till utseendefixering, men ja, jag tror du förstår vad jag menar.

  1. BRA skrivet! Det är så ”fattigt” och fantasilöst när det gäller sk killkläder. Måste de se ut som tråkiga mini-män med mörkblå rugbytröja (gant wannabe..) och chinos/jeans.. Nä mer färg och form och lekfyllda passformer för alla barn ! Finns säkert. Foligt att se om du cecilia kan nosa upp kläder för ett liknande inlägg för småkillarna.

 3. Jag tycker Lindex är den enda av de stora kedjorna som har roliga barnkläder även för pojkar. Djungeltryck, djurmönster och glada färger t.ex. Jag är döless på de tråkiga kläderna på H&M, antingen blir barnet reklampelare för Disney (ogillar särskilt plasttrycken), eller så är de klädda som vuxna, alternativt enfärgat och ganska tråkigt. Nu när sonen inte växer lika fort kan jag tycka att det är värt att köpa lite dyrare kläder fr exempelvis Mini Rodini då jag tycker de är helt oslagbara i både kvalitet och design. Dock tar jag gärna en vända in på Lindex både för sonens och min egna skull. Kommer ihåg att deras damavdelning var ganska tantig för en sisådär 10 år sen, men jag tycker att de är på väg i helt rätt riktning. Gillar särskilt deras linne t-shirts som hittills hållit väldigt bra och dessutom är pyjamassköna. Tummen upp helt enkelt.

 4. Nu finns det killplagg med bland bilderna också! De var planerade att vara med från första början också förstås, men oturligt nog var det just de som ramlat bort. Tur att ni påpekade, annars hade jag säkert inte märkt det!

 5. Men… En ljusblå skjorta. En grå farfarströja. En superstandardrandig t-shirt. Exempel på kul pojkkläder? Jag måste hålla med er andra. Var är de kreativa och roliga pojkkläderna som inte styr ut ungarna till smågubbar alternativt ”tuffa killar”? Lindex har haft toppenbarnkläder tyckte jag länge. Sen fyllde min son två år och där någonstans försvann hipp som happ de fina färgerna och roliga mönstren. Allt är så himla styrt mot en väldigt snäv bild av vad en pojke är. Jag upplever att svängrummet är mindre än för tjejer, möjligheterna och alternativen färre. Hur *** kan t.ex. prickigt vara ett ”tjejmönster? För det går i princip endast att finna på flickavdelningar idag.

  1. Är du ute efter färgglatt så tycker jag att Lindex har rätt bra utbud på den fronten också. Se länk t.ex. http://sv.tinypic.com/r/etvbe9/8

   Har själv en kille som snart blir fyra och ja, utbudet har blivit tråkigare, fattar inte varför trycken som finns på bebiskläderna inte kan överföras på de större storlekarna. För bebiskläderna är oftast superfina. Fr.o.m. Storlek 86 & uppåt börjar det bli blaffiga plasttryck, superhjältar och murriga färger och det tycker varken jag eller sonen är kul. Jag köper från båda avdelningarna istället, men hade förstås varit kul om fler kedjor tänkte unisex när de gjorde sina inköp.

  2. precis, varför är mönstrat överhuvudtaget (utom rutigt o randigt) bara på tjejkläder. Vart är katterna, hundarna och hästarna på pojkkläderna?

  3. Jamen, exakt så upplever jag det också! Svårt att hitta schyssta, söta, färgglada, snälla kläder utan stora plastblaffor- och vad är grejen med orange? Orange på allt?
   Utbudet till småkillar, så fort de växer ur strl 86, blir väldigt begränsat jämfört med flickavdelningens utbud. Misogynt, om något. Vägrar köpa kläder med blaffiga licenstryck (typ Disney, Spiderman, Angry Birds) och, tja, då blir det ett rätt skralt utbud. Är det så himla no-no att låta småpojkar ha valet att vara gulliga också?

  4. När jag går in på Lindex (eller någon annan butik) tänker jag inte pojk och flick. Jag tänker; jag vill ha en prickig/ rosa/ blå/ tuff/ söt tröja och så försöker jag leta upp det. Jag bryr mig inte så mycket om butiken väljer att exponera det på det de kallar sin flickavdelningen eller pojkavdelning. Jag hittar såklart inte alltid det jag är ute efter varken till mig själv eller till mina barn men butikerna måste väl också göra sina urval.

 6. Alltså Rio på bild 1, Rio måste va bästa ungen ever. Brukar ff kolla på hennes discolunch på insta då å då…

 7. Dessa tryck på barnkläder är urbota dumt. Kan vara plagg av ekologisk bomull, MEN så sys ett plasttryck fast och det ekologiska plagget har förlorat sin kvalitet.
  Dessa plasttryck görs av material som innehåller miljögifter.Även om det är i små mängder, så är det förkastligt.

 8. nä usch, själv avskyr jag verkligen lindex! så himla könsstereotypa kläder, särskilt de stora storlekarna (128+) är helt sjuka, typ ”sexy bitch”-tryck och sånt. nä, jag betalar hellre en extra slant för fina djurmönster från typ mini rodini eller livly. dessutom eko!

 9. Internationella kvinnodagen idag. Jag har många kvinnliga förebilder. Du är en av dem. Keep up the good work!

 10. i som klagar över trist utbud på killavdelningen – jag håller med! Därför köper jag större delen av fyraåriga sonens kläder på tjejavdelningarna. Finns massor som funkar utmärkt för båda könen där. Han har aldrig kommenterat att vissa plagg är för tjejer utan säger att rosa är hans bästa färg, och favvotröjan är full av glittrande paljetter! Man måste inte heller välja utpräglat ”tjejiga” plagg om man inte vill det, finns en hel del tröjor utan puffärmar och t ex HM har byxor som är i snygg och praktisk dra-på-modell men i roliga färger och mönster. Sedan mixar vi med enfärgat och enstaka plagg från killavdelningen. Voila!

 11. Kan bara hålla med om tidigare kommentarer om killkläder. Speciellt när de börjar bli 3-4. Jag totalvägrar Disney och stora blaffiga tryck. Det är ofta tråkiga färger och vida modeller. Får helt enkelt dammsuga nätet för en bra blandning.

 12. Jag gillar många plagg som Lindex har, men icke de med massa tryck. Svårt allergisk mot sånt. De prickiga jeansen du lade upp är jättefina, medan de där setet med guldäpplen får det att klia.

 13. […] samarbetar jag med Lindex, något jag är otroligt glad över, eftersom det är ett företag jag har en väldigt personlig relation till och uppskattar mycket eftersom jag tycker att de är så … Och nu har de gjort det igen! Överraskat på ett positivt sätt. Idag släpps deras otroligt […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *