Världens bästa parfymer

B90A5121

Är du på jakt efter en unik parfym, en signaturdoft som din omgivning genast kopplar ihop med dig får du bara inte missa Frederic Malle. Frederic Malle är en erfaren parfymör som samlat världens mest kreativa och framstående ”näsor” under sitt tak, och låtit dem fritt skapa dofter med sina egna namn på etiketten. De stora modehusen – Dior, Chloé, Ralph Lauren – ja alla – skapar ju annars dofter mot en viss målgrupp och kampanj, där syftet är att göra en doft som älskas av alla och säljer fenomenalt i mängd. Hos Frederic Malle är grundidén att låta parfymörens hantverk få leka fritt, och dofterna är därefter. Jag vet att svenska Byredo är ett annat parfymföretag som inspirerats mycket av Frederic Malle och deras dofter.  Jag har en favoritdoft som jag använt varje dag de senaste fyra åren, och jag tror knappt att det finns någon som känner mig som inte kopplar ihop mig med den parfymen. Mina barn är tokig i den och jag har väl egentligen inga planer på att någonsin byta. När jag kände den första gången visste jag direkt att den var exakt vad jag letat efter ett helt liv ungefär. Jag hade hittat hem. Och nu undrar ni vilken det är? Kolla istället in Frederic Malles utbud när ni får chansen (finns i Stockholm på Cow till exempel) och hitta den som är du (på Frederic Malles hemsida kan du också få hjälp och vägledning att hitta just din signaturdoft). Doften på bilden ovan är märkets klassiker ”Une Rose”  – den har jag också, och använder någon gång då och då om jag händelsevis vill känna mig lite annorlunda och dofta något annat än mitt vanliga jag.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

  1. Profilbild för Christina
    Christina

    Har också en favorit från honom . Blir ändå nyfiken vilken din favo är?

  2. Profilbild för parfym

    Vart kan man få tag på dom online? Tackar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *