Jag gillar vegetarisk mat, men är rätt fantasilös när jag står i köket och ska försöka komma på något kul och köttfritt att svänga ihop. Det blir så lätt att man drar till med en liten chorizo i pastasåsen så känner man liksom att man är hemma. Men nu ska vi ju ändra på det? Eller hur? 

Och då bad jag min matmaestro Kristin om hjälp. Förstås. Och hon tipsade om den här härliga rätten, en vegetarisk carbonara, och lovade dessutom att komma med fler tips på smarrig oköttig mat i sin blogg den här veckan.

0 svar

  1. Vilket strålande tips! Jag är själv veggie och har carbonara som en av mina favvorätter. Jag har dock alltid kört med veg-bacon, nästa gång ska jag köra med svamp. Yummie!!

  2. Ett tips är att i affären köpa typ en av varje bland rotsaker och grönsaker. Det är en jätte härlig inspiration att ha hela kylen och bänken hemma full med mat i olika färger. Sen är det bara att börja testa. Nästan allt kan man ju steka, koka, panera, mosa, gratinera, göra soppa av, strimla till sallad osv osv. Kolla upp varje vara när det är dags, om du tex köpt massa svamp – sök i böcker och på nätet så hittar du garanterat massor och du lär dig en hel del!

    Lycka till – ska själv försöka följa mitt eget råd lite oftare 🙂

  3. Usch ja , vad svårt det är att försöka vara miljövänlig och vegetarisk. Min stora tonåring är allergisk mot mjölk och soja, svamp och de flesta rotfrukter och lök och viss havregrädde och morot och… Avocado med vitlök, chili och citron i pasta är visst gott, men lite variation vore trevligt. Vilka middagar jag ska laga när hon flyttat hemifrån!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *