Lördagen: det här med konst är inte så dumt ändå. Särskilt inte konstvärlden. Konstfolket. Den del av Miami som huserar flest gallerier hade någon slags gallery night, vilket betydde vernissage-bonanza. Bara att pila in och ut mellan olika ställen, ta med sig något att dricka och gå vidare till nästa galleri. I den ljumma kvällen. Folk överallt. Plötsligt kom ett litet conga-tåg med karnevalsklädda kvinnor förbisvassande också. Alexia (som också är konstnär) tog med oss till sin gode vän Hernan Bas. En hyllad Miami-konstnär som numer bor i Detroit. Tavlorna var fantastiskt vackra. Och spännande. Särskilt efter att Alexia berättat om Hernans bakgrund och historia, plötsligt gick det att se så otroligt mycket i bilderna. Efter vernissaget åkte vi till en grym restaurang precis vid havet, där vi åt en sen middag i sällskap av gallerister, konstnärer och filmskapare. Jag och Per hade fantastiskt trevligt och superkul även om vi kände oss… som kusinerna från landet. Vilket vi ju litegrann var också, så allt var väl i sin ordning kan man säga.

Eftersom jag bara har exakt ett partyplagg med mig, fick det bli jumpsuiten från Dry Lake även den här gången. På bilden nedan ser ni de snygga detaljerna i ryggen.

Idag har vi varit i Sawgrass mills och shoppat, och nu sitter jag i soffan och är exakt så där trött som man bara kan bli av att bli väckt av världens hungrigaste bebis en gång i timmen varje natt och sen toppa detta med en dag i butikerna (varför blir man så fantastiskt utmattad av att shoppa?). Bäst att krypa till kojs med andra ord. Och i morgon. Eller ja, idag faktiskt om man kollar klockan nu – mitt i natten hemma ju!) är det min fölsis och då får det verkligen inte an att vara så här grönsaks-sliten (men på ett härligt vis ändå!) som jag jag är nu.

0 svar

 1. Åh snälla, kan du inte ta ett kort bara rakt ut i Miamis folkvimmel så man får lite härlig känsla! Kram på er

 2. Så fin den var i ryggen! Får man fråga vilken storlek du har på den? eftersom den finns att beställa… Supersnygg iaf! Njut av Miami!!

 3. Tjena! Åh, Sawgrass … åkte ni månne dit på min inrådan? De fina affärerna tog ju aldrig slut. Vi sa hela tiden ”vi går bara förbi nästa sväng” och sedan hade vi spenderat 10 timmar där. (Detta var innan vi fick barn uppenbarligen!)

 4. Grattis på födelsedagen! Vi åkte hemifrån kl 9 och kom tillbaka hem kl 21 efter att ha spenderat hela dan på Sawgrass Mills 🙂 Vår 8 månaders tyckte inte att det var lika kul…

 5. Oj, vad jag längtar tillbaka redan…. var och firade min födelsedag i Miami jag också – förra veckan. Vi besökte också Sawgrass mills och det var ett riktigt snyggt shoppingcenter måste jag säga. Det tog en stund att lära sig hitta och när man precis tyckte att man fått koll, så dök det upp en ny ”gata” med ännu fler butiker! Man spenderar ju lätt en hel dag där utan problem! Lovely…

 6. Åh, jag älskar att gå på vernissager och gallerier! Man kan ju bli så sjukt imponerad av hur duktiga vissa konstnärer är till att bli helt ställd över vad som anses vara ”konst”, men det är just variationen som är så härlig!

  Snygg jumpsuit, ser artsy ut!

  /Linda S

 7. Hej C
  Hernan är en helt sjukt grym konstnär. DU vet inte var man kan kontakta honom på för email. Tröttnat på alla gallerister!

  Mvh
  Patrick

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *