Vilken dag va?!

Vilken UNDERBAR dag vi har idag? Känner ni det? Luften är så lätt att andas och solen är behagligt ljusgul och värmer nätt. Idag är ingenting omöjligt. Idag är allt bara möjligheter. Idag kan inte en jävel sätta sig på mitt självförtroende. Vad härligt det är när sådana här ljuvliga dagar bara dyker upp och lägger sig över en alldeles vanlig tisdag och gör den till ett litet mirakel.

Nu en helt annan sak: Frukost. Jag har inget emot att äta hälsosamt till lunch och middag. Eller ja. Vanlig mat skulle jag nog hellre kalla det. Bra mat. Dieter och regler och skit är jag alldeles för matkänslostyrd (och med det menar jag att jag har så fruktansvärt svårt att äta något jag inte är sugen på). Men till frukost. Till frukost alltså. Jag har försökt med keso, kvarg, avokado och grape. Nu senast köpte jag någon gröt av nyponskal och vad som åtminstone smakade som halm.

20130409-155007.jpg
Nej! skriker min kropp. Nej, nej, Nej – jag vill inte ha hästmat. Ge mig socker. och fett! Alla Insta-bilder på fräscha frullar med någon hembakad brödbit, en balja te och typ morötter – är jag den enda kvar som till slut slänger gröten och hivar i mig Oboy, start och tunnbrödsmackor med massor av smör? Va?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Malin
  Malin

  Jag käkar just halmgröten var eviga dag och har lite tips! Hatar och har alltid hatat alla typer av gröt men nu klarar jag mig inte utan den! Riv ett äpple och koka med, ös sedan på med kanel och blanda till sist i lite kokosolja! Lovar att det blir supergött!

 2. Profilbild för Linda
  Linda

  ÄLSKAR min nyttiga frukost, MEN mina eftermiddagsmellisar består gärna av tre rullar tunnbröd med tjockt med Bregott och skinka och gärna en magnum efter… Vi har väl alla våra laster;)

 3. Profilbild för Moa
  Moa

  Haha, så himla gött att höra ändå. Vi är ju bara människor allihop.

 4. Profilbild för Linda
  Linda

  Jag veeet! Idag tänkte jag att jag ger upp. Jag äter helt ok resten av dygnet ( nästan.. Jag är höggravid) och ger mig tillåtelse att smaska mina mackor, kaffe och min sockriga yoghurt till frukost.

 5. Profilbild för Lisa

  Du är inte ensam! Älskar min o’boy, och limpmackor. Mmmmmm…

  1. Profilbild för Rebecca
   Rebecca

   Valfri smoooothie, en grov skinksmörgås (punpernickel) typ, kaffe & 1 ägg? MUMMA! Byt ut smothien el smörgåsen mot gröt ibl! Kram

 6. Profilbild för Therese
  Therese

  En kopp kaffe, sen klart! Klarar inte av att äta frukost, tar hellre med och äter den vid 9-tiden. Då blir det oftast vaniljyoghurt med annans- och passionfruktskeso. Supergott!!

 7. Profilbild för Victoria
  Victoria

  Från frukostälskaren:
  Ett glas med vanlijyogurt (Arlas den med 2% fett inte 0,5%…) lite frysta bär typ hallon eller blåbär, apelsinjuice, macka med valfritt pålägg, varm dryck om tid finns: kaffe, te eller varm choklad:) alltid gott!

 8. Profilbild för Jaana
  Jaana

  Du börjar ju inte med de godaste grötsorterna direkt. Jag är en sann havregrynsgrötälskare och har också provat den nämnda gröten. Den går ju inte att äta. Hederlig havregrynsgröt med rivet äpple och kanel på. Och ägg till det. Gott och nyttigt.

 9. Profilbild för Klara
  Klara

  Men ägg då? Det är ju sjukt mättande och nyttigt. Jag äter oftast två kokta ägg och så en eller två mackor med pålägg till. Ibland svänger jag t o m ihop en snabb omelett på morgonen med spenat och körsbärstomater. Det är det enda som kan hålla mig mätt fram till lunch.

 10. Profilbild för Fia
  Fia

  UNDERBART , you GO girl.
  Frukost är det viktigaste och skall vara det största målet. Skall man inte njuta lite extra? Det viktigaste är att vi får i oss någonting överhuvudtaget!
  Jag äter mackor. Gärna så ljust bröd som möjligt (finns det någonting godare än roast and toast)? KAVIAR. leverpastej. Kalaspuffar. cocopops, frosties, vanilj yoghurt. MUMS Älska frukost

 11. Profilbild för Karin

  Verkar som du gav dig på det svåraste att tycka om först!

 12. Profilbild för Annika
  Annika

  Prova havrekligröt!
  Superenkel att göra jättegod och nyttig, blir lite samma konsistens som mannagrynsgröt men nyttigare:) ät med en god sylt och havremjölk. Tack för en toppenblogg!

 13. Profilbild för Helen
  Helen

  Vem bestämmer över dig? Vad säger din magkänsla? Vad känns rätt för dig?

  Kram Helen

 14. Profilbild för Kerstin
  Kerstin

  Jag tycker att hemmagjord müsli med krämig naturell yoghurt och helst granatäpple och lite annan god frukt är godast till frukost. Till det kokt ägg, färskpressad juice och kaffe. Det kanske låter omständigt men jag tycker det är lätt fixat. Müsli (i min smak osötad och med mycket goda nötter och fröer i) går ganska snabbt att göra och räcker ett bra tag. Frukten kan man fixa kvällen innan och ställa i kylen över natten. Omelett med avokado och tomater till är också en höjdare, men mer tidskrävande tycker jag. Annars håller jag med Helen – du äter ju varierat och bra resten av dagen, du rör på dig och verkar må bra; kör på det du vill ha och njuter av. Det finns så många måsten i livet ändå…

 15. Profilbild för Carola
  Carola

  Eeeeeexakt!! Precis som man behöver kickstarta dagen med ett lass socker. I hear you, jag e likadan, kan inte heller äta nåt jag inte e sugen på. Till frukost har jag nu 2 stekta ägg, pröva att steka i kokosolja, gött om man gillar kokos!

 16. Profilbild för Maria
  Maria

  Nej, du är bannemig inte ensam!

 17. Profilbild för Madde
  Madde

  Gör egen granola! Jätte lätt och är lika gott som att äta hembakta kakor eller paj till frukost. Häll i mjölk, yoghurt eller på gröten tex. Du kan ha i vad du vill (nötter, kokos, frön, frukt). Jag kryddar min med massor av vanilj, kanel eller kardemumma. Lite honung om man vill ha den söt – och det vill man ju!

 18. Profilbild för Jessica
  Jessica

  Skojar du? Jag tycker din frukost låter perfekt! Gärna med både mycket smör och mosat ägg i tunnbrödsrullarna. Mums! Och rostade mackor med Allerum Präst och god marmelad 🙂

 19. Profilbild för Ulrika
  Ulrika

  Köp paluns granolamüsli med kakaonibs och ha det i en god yoghurt, fantastisk. Men annars tycker jag verkligen att man ska äta det man gillar. Jag är som du annars och kan inte äta något jag inte är sugen på men försöker att inte ha allt för mycket socker på morgonen. Men gröt skulle jag inte ens äta under pistolhot 😉

 20. Profilbild för Johanna
  Johanna

  Go for it! Håller med dig fullständigt. Mackor med mycket smör och varm choklad! Mums!

 21. Profilbild för johannapuck
  johannapuck

  Äntligen! Jag bara måååste äta söta saker på morgonen. Tyvärr blir min mage låtsasgravid om jag börjar dagen med bara mackor så jag har hittat väääärldens bästa alternativ.
  Bananplättar!
  mosa en banan med en gaffel.
  blanda i 2 ägg
  stek som små plättar (lättare att vända om de är små)
  ÄT med osötat jordnötssmör eller bär.

 22. Profilbild för Marina
  Marina

  Har läst att kommentarer och måste bara säga – vilka sköna, kloka och NORMALA läsare du har!!
  Efter år av duktiga/snygga/hälsosamma/lyckliga bloggare, facebookare och instagrammare är det en befrielse att läsa avslappnande och peppande kommentarer från vad som verkar vara ett gäng sköna, förlåtande och inte minst STARKA tjejer och mammor.
  Kanske för att du själv är en sådan??
  Du sprider självkänsla och god stämning i en annars så präktig och självupptagen värld – you go girl!

  1. Profilbild för Elisabeth
   Elisabeth

   Håller med! Så härligt att läsa!

 23. Profilbild för Martina
  Martina

  Mums! Jag känner exakt likadant 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *