Vill du vara med och ta fram en ny produkt?

På tal om fiffiga produkter förresten:
Har ni hört talas om In the pocket baby? Deras koncept är att ta fram produkter som gör saker och ting lite smidigare för familjer i farten. Företaget gör till exempel hopvikbara sitsar som man kan ha med i skötväskan och hänga över vilken stol som helst och vips har babyn en egen barnstol. De gör också toppenbra haklappar, en grym regntunika och min favorit – en superliten bärsele som man viker ut, hänger om sig och sen bär barnet på höften med. Jag har haft en del kontakt med Camilla, som är en vanlig, skön morsa som du och jag – och som även är kvinnan bakom In the pocket baby. För ett tag sedan frågade hon om jag skulle vara intresserad av att utveckla en ny produkt ihop med dem och er läsare. Jag tänkte att det kunde vara en kul grej. Ni har säkert precis som jag en massa idéer kring saker som saknas i hemmet. Fiffiga lösningar som skulle underlätta vardagslivet. Eller tankar kring redan existerande prylar som skulle kunna uppdateras och bli bättre. Tanken är alltså att vi tillsammans försöker komma på en ny pryl i In the pocket baby-anda för familjen. Har ni några idéer och skulle tycka att det vore kul att vara med och utveckla dem tillsammans med oss – skriv kortfattat i kommentarsfältet nedan. Och det är ingen brådska. Fundera och klura under semestern så återkommer vi till det här, men senast den 15 augusti vore bra om vi kunde utse en vinnare (som belönas med en hel uppsättning In the pocket baby-produkter). Sedan får vinnaren och alla ni andra på bloggen vara med och se hur den här idén blir verklighet.
(Juryn består av mig och Camilla Altéus från IN THE POCKET BABY och kan inte överklagas.)

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Viktoria
  Viktoria

  Vilken produkt, hade jag haft barn så hade den köpts.
  Diskuterade just detta fenomen,att transprotera barn i dag med mitt ex i afrika.
  Att man i Sverige här har stora barnvagnar med halva hemmet i, medans man i delar av afrika har barnet i ett tygstycke på ryggen eller magen, och det räcker med det.

 2. Profilbild för Fia
  Fia

  Hej Cecilia! Jag har en liten fråga till dej. Det är så att jag är 25 år och väntar mitt första barn. Är nu i ca v 18, alltså snart 4 månaden.. Och jag känner mej lite orolig för det syns knappt att jag är gravid. är lite orolig att knodden slutat växa?? Det kanske är vanligt att de inte syns så mycket de första månaderna.. Hur va de för dej?? Är ca 171 cm.. kan ju kanske va en orsak till att de inte syns än.. vad tror du??

  KRAM till tjejen med Bästa bloggen!! 🙂

 3. Profilbild för Hanne Elise
  Hanne Elise

  Så bra produkter! Synd at Even blånekter å ha på noen form for smekke (haklapp)…….. Bæreselen ser smidig ut! Daypacken forhindrer at alt havner i stygge plastposer. Fikk lyst til å bestille hjem hele kolleksjonen! Skal fundere på om det er noe jeg kunne ønske/trenge til barnelivet, og återkomme hvis jeg klurer ut noe lurt!

 4. Profilbild för Majken
  Majken

  Den med bästa idéen belönas alltså med en uppsättning produkter….lät ju lite fjuttigt med tanke på huuuur mycket företaget kommer tjäna på en bra idé! Nej tack den här tävlingen är jag inte med i! Vill hon tjäna pengar får hon nog allt komma på idéerna själv!

 5. Profilbild för Lisa
  Lisa

  Håller med Majken!!! Detta är ett vanligt trick multinationella företag har kört med. Så man ska liksom känna sig att man har en del med i det hela, genom att få nån onödig pryl…. Som inte kostar företaget nått. Sedan hovar de in pengar era idéer. Nej bojkotta denna tävling!
  Om hon e så himla uppfinnings- rik, kan hon väl hitta på det själv.

 6. Profilbild för Frida
  Frida

  Frida

  Fia! Jag är i samma ålder som dig och fick min första för 9 månader sen. Kände igen din oro när jag läste ditt inlägg så ville bara säga att för mig så syndes inte min mage förrens i ca 5 månaden.( jag är 163 cm lång och väger 49 kg). Men efter 5 månaden så började magen växa och växa och gick upp ca 30 kg på ett kick så magen tar nog snart fart skall du se:) Lycka till med graviditeten!

 7. Profilbild för Lene
  Lene

  Bärsjal är ju lika smidigt och tar än mindre plats.
  I övrigt håller jag med Majken, inte en schysst tävling.
  Och ang mage, jag fick aldrig någon. Hade mina vanliga jeans med knappen uppknäppt när jag åkte in till förlossningen. Men be om ett tillväxtultraljud för att känna dig lugn, och gläds sedan åt att slippa vara tung i värmen!

 8. Profilbild för therese wikström
  therese wikström

  Hej, jag tycker det skulle vara toppen bra med en toalettsits som man lätt kan veckla upp och lägga över allmäna sittsar som man inte gärna vill att ens barn ska sitta på. Eller kanske något slags engångssittsar,

 9. Profilbild för Åsa Kleve
  Åsa Kleve

  Hallå!!

  Vet du vad jag önskar fanns…portabla handbromsar till barnvagnar! Min vagn har ingen broms , ( vet inte heller om det i finns barnvagnar med broms) Men när vi är ute på prommis är det en jääätte lång backe. Uppförs går bra, men eftersom vagnen är så tung är det jätte läskigt nerför. Får för mig att vagnen ska glida ut händerna på mig. En handbroms som man lätt kan använda ( typ som en cykelbroms…) skulle vara kanoners!

  För övrigt…ja visst kommer hon tjäna på detta…men jag hade då aldrig gjort en produkt själv. Kan hellre dela med mig av iden och produkten till alla andra mammor!!

 10. Profilbild för Camilla Altéus
  Camilla Altéus

  Hej, det är jag som är Camilla och som står bakom familjeföretaget IN THE POCKET BABY. Idén till det här designsamarbetet med Cecilia och er läsare kom en dag när jag för femtioelfte gången fick höra en tjej berätta att hon hade en produktidé som hon ville förverkliga, men hon visste inte i vilken ände hon skulle börja. För fem år sedan stod jag själv där med en idé, men ingen som helst aning om hur jag skulle ta den vidare. Min förhoppning med detta designprojekt är att inspirera er som kanske drömmer om att förverkliga egna idéer, och samtidigt underhålla er som bara tycker att det är kul med design och produktutveckling. Självklart ska ni hålla era bästa produktidéer för er själva om ni funderar på att göra denna resa. Resan är jättekul, så jag kan verkligen rekommendera den, men den är också tuff eftersom ingenting händer om du själv inte tar tag i det. Tyvärr lyser också ”alla miljoner” i mitt fall ännu med sin frånvaro.

 11. Profilbild för Sara
  Sara

  Skriv din kommentar här! Skulle vilja ha nån smart lösning på att hålla upp huvudet på barnen i bilen när dom har somnat ( typ nån snodd att spänna över med karborrband) så dom slipper dom där knyckningarna som ser ut som dom bryter nacken och vaknar till av..

 12. Profilbild för Camilla Altéus
  Camilla Altéus

  Hej igen!

  Tips till dig, Åsa; kolla in Add Strollers armledsband, finns bland annat hos Pappaprylar: http://www.pappaprylar.se/handledsband-addstroller. Ett annat tips är Anakkanas säkerhetslösning: http://www.anakkana.com/Anakkana/Anakkana_safe_kid_buggystrap_%26_Co.html. Jag använder själv ett handledsskydd, speciellt när jag åker rulltrappa med vagnen, men det har jag sytt själv 🙂.

  Vänliga hälsningar/Camilla

 13. Profilbild för Magdalena
  Magdalena

  skulle vilja ha en liten skärm/tält eller vad man skall säga som man kan ställa vid barnet tex i sandlådan för att skydda det från solen. Nu tänker jag på såna småttingar som mest sitter still och slår med spaden. i vår parklek finns ingen skugga alls och jag har många ggr önskat mig en sådan. det borde ju enkelt gå med en båge och tygstycke, kan inte någon tillverka en sån? 🙂

 14. Profilbild för jennie Hancock
  jennie Hancock

  Har ett par olika varianter på amnings skjortor som jag skulle vilja se i handel. Dom som finns är katastrof.
  Där man slipper knäppa upp, slipper gå runt med någon sort omlottmjofjäng precis vid midjan/under bysten.

 15. Profilbild för Sofia
  Sofia

  Jag har verkligen tänkt på en sak senaste veckorna, som FATTAS oss. Min dotter som är 15 månader har lärt sig dricka ur sugrör själv, och vill gärna själv hålla i festis/smoothie/mjölk-tetran, problemet är ju bara att hon inte riktigt kan kontrollera hur hårt hon håller i paketet, så det blir ju inte direkt o-kladdigt..så jag efterlyser nåt slags ”skal” man kan stoppa ner tetran i! Så alla blir nöjda och glada, man tycker ju ändå det är så otroligt roligt att se sitt barn lära sig nya saker, och känns trist att stoppa de för att man inte orkar med mer tvätt;)
  so long! /Sofia och Ines

 16. Profilbild för Moa
  Moa

  Hej,
  Jag kom på en produkt som jag efterlyser idag när jag skulle tabort fleecedynan i vagnen till mina barn (ja jag vet att jag är sent ute!). Fårskinnet känns också som att det blir så varmt när det är sommar men något vill man ju lägga i vagnen (många modeller känns väldigt hårda och inte så skönt för barnet att sitta mot). Det skulle vara perfekt med ett sittunderlägg i något skönt tyg som ändå andas och inte blir så svettigt att ligga på och som hade hål för fempunktssele och som man även kan använda som filt om man vill. Enkelt att fixa själv kanske, men blir kanske svårt att få till det snyggt och bra.

 17. Profilbild för Michaela Lindström
  Michaela Lindström

  Jag har flera idéer. Här kommer några:
  – Lock i olika storlekar med sugrör som man kan sätta på glas då man går på restauran eller hemma. Barnen dricker helst själva men för att undvika olyckor har jag lagt lock som jag tagit från pringles tuberna fixat ett hål där jag stuckit in sugrör. Ungarna kan dricka själva, hålla i glaset själv och jag slipper torka upp all dryck som skulle rinna ut varje gång glaset trillar i golvet eller stjälps omkull på bordet.
  – en tjockare, stadigare vaxduk med pyssel, spel eller bilder på djur som motiv – att ha som underlag på köksbordet. Underläggen som finns att köpa är oftast för små, de är för tråkiga, de rivs bort (iom att de är så små), de är för tunna (då kidsen hackar med gaffel kommer det igenom och blir märke i bordet), de är för hala. Helst ska den kunna klippas enligt det egna bordet och helst ska det vara pyssel (tex. i form av bilbana). Den ska också vara lätt att hålla ren.
  – en ”magväska” som har ett brett ryggparti. Bär ofta min yngre i manduca bärpåse på ryggen. Då brukar jag ha en ryggsäck fel väg, dvs på magen. Belastningen på axlarna blir då stor. Vanliga magväskor har för tunn rem och man kan ha för lite saker i dem. Det optimala vore att ryggpartiet på magväskan, dvs remmen som håller väskan på plats vore brett och X format. Följsamt och tunnt också eftersom barnet kommer ”ovanpå”. I magväskan ska det finnas rum för ca 25liter.
  – Jag saknar också mjuka skor till barnen. Mjuka gummisulor, mjukt följsamt tyg ovanpå. Grejen som är viktig är att skorna ska vara lätta att rulla ihop och ha med som extra skor. Som man lätt kan plocka fram då de fått skavsår eller då de ”riktiga” skorna är blöta.
  – ett måste är också mörkläggningsgardiner. Har sytt egna som jag lätt kan vika ihop och ta med då jag reser med barnen – men att köpa ett par färdigt sydda snygga vore toppen. Det enda som behövs egentligen är ett kardborre/tejp system så man kan få upp dem oberoende underlag/väggmaterial. Det värsta som finns är att sova övernatten på hotell/hos vänner i rum utan mörkläggning. Barnen vaknar klockan 04 och tror det är morgon. Då det är mörkt sover de till 08.

 18. Profilbild för Nina
  Nina

  Hej!! Min ide är, för alla som bara har dusch och har småbarn att ta fram en sits, vagga som man kan fästa i en skena på väggen som typ duschdrapperiet sitter så man kan dusch med barnet och enkelt att duscha av. En annan ide är en träningsvagn du träna armarna samtidigt som du är ute och promenera, få mer maximal träning en bara benen, men ändå en smidig cityvagn. Mvh Nina

 19. Profilbild för Michaela
  Michaela

  Hej! Satt idag och pratade om hur otympliga badkaren för småbarn är och kom fram till att den bästa platsen att bada små bebisar på/i är själva sinken i köket. Så om någon tillverkade en lagom stor balja med lagom höga kanter i något stadigt men mjukt och halkfritt material, med propp i botten så den är lätt att tömma – så köper jag den bums! Barn som kan sitta behöver ha en balja som de kan luta sig en aning mot utan att riskera att bli halvliggande på rygg och på så sätt åka med huvudet under vattnet.
  En ”säkerhets-sele” som man kan ha med sig och koppla fast så att barnet sitter säkert i kundvagnen vore också kanon. Flera gånger har det hänt att min yngsta själv står upp i kundvagnen. Han kan ”komma loss” och stå upp då han sitter i själva sittdelen i kundvagnen – och det har många gånger varit ”nära ögat”. Så en portabel sele vore super!!

 20. Profilbild för Emilie
  Emilie

  Min ide är efter att tröttnat på att plocka upp leksaken från golvet varje gång dottern tappade den (o det gör hon mycket) samt att det är ju inte efter att leksaken varit på alla typer av golv man vill ge tillbaka den till henne utan att diska den emellan (finns ju många läbbiga) Så jag gjorde helt enkelt en leksakshållare med hjälp av ett resårband samt påsklämma, detta för att den skulle vara smidig att flytta med sig istället för att behöva binda fast den. Nu sätter jag helt enkelt fast den i barnstolen o tappar hon den så dinglar den ju bara över kanten. Så nu ser jag gärna att den skulle börja tillverkas en lite snyggare än den jag kommit på.

 21. Profilbild för Anna Pehrsson
  Anna Pehrsson

  ”Påsar” att förvara blöjor och våtservetter i i skötväskan. Man hittar dem lätt i väska och blöjorna håller sig fräscha och våtservetterna håller sig fuktiga.Jag har två i tyg inköpta i USA – kan inte hitta liknande hemma. men jag skulle vilja att de var i något mer vatten tåligt material – typ haklappen med armar.

 22. Profilbild för Ny produkt | Cecilia Blankens

  […] Kommer ni ihåg i juni, när jag och Camilla Altéus som driver företaget In the pocket baby frågade er läsare om ni ville vara med och ta fram en ny produkt i ett designprojekt som vi tänker driva tillsammans? Vi bad dem som ville komma med förslag på vad den produkten skulle kunna bli – ni fick helt enkelt berätta vad ni saknade. Nu så. Nu har vi en vinnare bland förslagen. Hon heter Michaelaoch hon föreslog att vi skulle ta fram en sele. Vi föll för idén eftersom den stämmer väl överens med de andra IN THE POCKET BABY-produkterna  –  produkter som underlättar livet för småbarnsfamiljer i farten. Selen är tänkt att kunna användas exempelvis i kundvagnar, barnvagnar, på fritidsbåten, barnstolen på restaurangen. Selar finns det ju redan på marknaden, men vi vill göra en lite snyggare och smartare sele (och så ska den precis som andra In the pocket baby-produkter ha en invikningsficka så att det inte blir något trassel, och så att den blir lätt att få med sig), med lite fler finesser än andra modeller. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *