Det ska ju liksom löna sig att läsa den här bloggen tycker jag 🙂

Ninni är inte bara en trogen läsare utan också en inspirerande entreprenör, nu får tre vinnare välja en pryl – precis vad ni vill – från Ninnis härliga butik Cirkus Ernhake.

Så här skriver Ninni:

”För snart 1,5 år sen startade vi upp vårt företag med en 30 cm bred maskin i arbetsrummet. Från början hade vi tänkt trycka barnkläder då vi saknade unisexkläder på marknaden men vår maskin öppnade upp en helt ny värld för oss. Vi köpte en större maskin (120cm), utrymde förrådet på tomten och gjorde om det till tryckeri. Allt eftersom möjligheterna blev fler så växte maskinerna (numera 160cm, marknadens bredaste) och företaget. Vi håller nu på att se oss om efter en större lokal för våra drömmar får inte längre plats i förrådet. Cirkus Ernhake representerar den delen av företaget som vi brinner lite extra för. Här satsar vi på inredning, väggdekor och textiltryck. I dagarna har vi lanserat vår nya loga som bland annat består av en elefant på en boll med texten ”Allt är möjligt”. ”Allt är möjligt är familjens (eller ialla fall föräldrarnas) livsmotto. Vårt familjeföretag är ett bevis för att allt faktiskt är möjligt, det som började som en liten idé växer sig strakare och slutar som en dröm. En dröm som vi just nu gör vårt bästa för att uppnå.”

Visst är det coolt med folk som vågar satsa så här? Helt otroligt inspirerande tycker jag.

Hur som helst. Bonnie och Rio fick varsin superfin luvtröja och tygpåsar med sina namn på från Ninni – och nu kan ni vinna samma sak till era barn (ja, fast med deras namn alltså, hrm hrm – eller om ni nu vill ha något annat). För att vara med och tävla vill vi att ni skriver era levnadsmotton i kommentarsfältet nedan – jag och Ninni plockar sedan ut tre favoriter som alltså blir vinnarna!

Så. Sätt igång och tävla. Sista tävlingsdag är fredag den 9/3 klockan 12.00.

0 svar

 1. -Det ordnar sig alltid!!
  För det gör det ju oftast, eller hur? 🙂
  Jag har haft motgångar i livet (svåra sådana) men har alltid studsat tillbaka på något sätt, för det är ju så man gör…och det är så man är funtad! Kram på er
  /Maria

 2. Skratta med varandra vid livets toppar, ställ upp för varandra vid dalarna och njut därimellan av livets gilla gång.

 3. Se livet från den ljusa sidan! Väljer man att se allt i svart, så blir det svart. Även de jobbiga perioderna i livet passerar ju så småningom men blir längre om man bara tänker mörka tankar. Och våga be om förlåtelse! Till mannen när du är orättvis och gnällig, till barnen när du gapar och skriker fast det egentligen är din chef du är sur på…

 4. Det är bättre att ångra det man gjort än det man inte gjort! Sååå…kasta er ut i livet! Grubbla inte utan bli gravid, byt karriär, ring den där killen/tjejen, skriv en bok, res, njut, jobba deltid eller vad du nu drömmer om. Funkar det inte, fine, men bättre att prova än att gräma sig över det där du aldrig gjorde….

 5. Mitt motto är ”Att oroa sig för morgondagen gör dig inte glad idag”. Jag tycker det är svårt att leva i nuet men det är något jag verkligen strävar efter. Det här mottot påminner mig om vilken typ av person, fru och mamma jag vill vara. Nyttigt.

 6. Mitt levnadsmotto? ”This too shall pass”… Kanske låter negativt, men nej nej! Såhär: när du går igenom något härligt och fantastiskt så är det så bra att ibland påminna sig om att njuta lite extra, för det varar inte för evigt (okej, det lät lite negativt, men ni fattar). MEN, när det verkligen hjälper är när det är jobbigt i livet. När 2-åringen skriker och gråter hysteriskt och jag typ lika mycket. När man är sjuk. När någon är elak. ”This too shall pass”. Allt är liksom flytande, som en vågrörelse i livet, det gäller att komma ihåg det.

 7. ”Ta alltid ut lyckan i förskott. Om det sedan inte blev som man tänkt så har man varit glad fram tills dess…..”
  Mia

 8. Jag har lånat mitt från Astrid Lindgren: ”Ibland måste man göra saker även fast det är farligt, för annars är man ingen människa utan bara en liten lort”!

 9. Åh vilka fina tröjor.
  Mitt motto är lånat från TV-serien Macken som gick när jag var liten: ”Det ska va gött att leva annars kan det kvitta”. Min kära storebror sjöng den sången för mig då jag och en pojkvän bröt upp i tonåren.

 10. Genom svårigheterna, mot stjärnorna. (per aspera ad astra :)) Har följt mig genom livets kriser och stärkt mig.

 11. Jag och min man har bestämt oss för att leva efter ”Jobba lite mindre, lev lite billigare och häng mer med familjen”. Det är ett fantastiskt bra val i livet som vi har gjort. Tycker vi!

 12. “Det jag ger – får jag alltid tillbaka.”

  Inom oss alla finns en strålande underbar kraft, en kraft av närvaro, kreativitet och nyfikenhet, där vi känner oss lyckligare som människor. Vi har alla en slags “livskamera” som vi kan välja att rikta åt olika håll och det är även genom denna som betraktar oss själva. Det är när vi kan rikta uppmärksamheten mot nuet som vi får tillgång till denna strålande sol inom oss.

 13. Mitt motto har jag fått från min man, han säger alltid ”Allt löser sig alltid” När vi träffades pluggade jag och tyckte det var så svårt och tänkte att jag aldrig kommer klara det, men det gick. Sen var jag säker på att jag inte skulle få nåt jobb, men se det fick jag, mitt drömjobb på många sätt (tyvärr inte lönemässigt). Sen försökt vi bli gravida, jag var förtvivlad varje månad för att det inte gick, men sen kom vår lilla fläskpannkaka. Fem år har vi varit tillsammans och medan jag oftast funderat och grubblat och haft jobbigt har den där glada filuren jag numera är gift med alltid sagt ”Allt läser sig alltid”. Och jag börjar faktiskt tro honom, och numera säger jag detsamma till mina vänner när de misströstar

 14. Du blir det du tänker! Glad, pigg, snäll, rik, smal, kurvig – tänk rätt så är man en bit på väg i alla fall…. Kloka ord från Buddha ursprungligen tror jag, inte att förväxla med Fru Skipper 🙂

 15. Mitt motto just nu är ”Jag är över 30 år gammal, jag klär mig som jag vill” Behöver liksom inte ta hänsyn till vad någon annan tycker är fint eller lämpligt. kanske kan tyckas vara ett ytligt motto, men det funkar på fler nivåer än bara kläder! Och egentligen borde jag ha kommit på det långt innan jag blev 30… 😉

 16. Ingen har legat på sin dödsbädd och tänkt: jag borde ägnat mig mer åt hushållsarbete medans mina barn var små

 17. Mitt motto är att alltid lita på min magkänsla, och att komma ihåg att oavsett hur jävligt allt kan kännas så kommer det en dag då man ser meningen med det.

 18. Kom ihåg gårdagen, dröm om morgondagen, men lev idag.

  Jag och min man har alltid varit väldigt bra på att tänka framåt. Längta efter större hus, drömma om mer pengar, fundera på en ny bil. Men när min far gick bort förra året blev jag påmind om att det är här och nu som verkligen betyder något. Så även om vi kanske inte alltid lyckas, t.ex. när våra två pojkar kör brottningsmatch på soffbordet och lillebror använder storebror som bitring, försöker vi njuta av livet här och nu. Man vet aldrig vad som händer i morgon.

 19. Mitt levnadsmotto måste nog vara att inse värdet av även de små händelserna i vardagen! Allt ifrån att känna värmen från all kärlek när man spelar memory med 3-åringen till lyckan över att ha överträffat sig själv när maten blev en fullträff.

 20. Mitt levnadsmotto är att det alltid blir bra i slutändan. Trots jävligheter och motgångar, innefattandes dödsfall och sjukdomar inom närmsta familjen, har vi på något konstigt sätt alltid rett ut stormen och kommit ur den starkare än någonsin. Efter allt för många begravningar har det nu istället blivit tre dop på knappa två år, och i år vankas det bröllop! Tillsammans är vi starka och redo för vad livet än har att ge oss!

 21. Vi ser hur solen stiger. Inte bara för att det är första raden i låten å vi e AIK som min pappa har skrivit utan för att jag verkligen tycker att man ska se positivt på livet. Vi ser hur solen stiger, vi ser hur det blir bättre helt enkelt, för det är inte värt att grotta ner sig i det dåliga som då och då händer i livet för solen kommer alltid gå upp morgonen efter med nya möjligheter i världen.

 22. Jag lever efter devisen ”efterrätt först” oavsett vad det gäller. Funkar långt ifrån varje dag, men ibland så. Som guldkant på vardagen.

 23. Du väljer själv hur du lever ditt liv, jag lever för min egen skull, för barnens skull och alla som jag älskar! Jag lever inte för pengar utan av lyckan som mina barn och de kära runt om mig ger mig. Vet inte om det är ett motto. Men det gör mig till värdelns lyckligaste, snart tre barns mamma i världen!

 24. Mitt favorit motto ät ett hoppfullt sadant , samt ett ansvarstagande över sina handlingar ..Gör du fel..Gör om och gör rätt.. Med den devisen blir allt lite lättare och kraven inte skyhöga. Alla kan göra fel men det är vad du gör at det som raknas. Kram

 25. Njut av livet och kivet i familjen, älska varandra! Det försöker jag göra varje dag i min härliga och stökiga familj med tre busiga döttrar och en tålmodig man. 🙂

 26. ”det finns ingen väg till lycka…. lyckan är vägen… ” Grymt finna ord och ack så sanna! De e lätt å stressa igenom livet i tron att bara jag får de eller de så blir jag lycklig… Och så glömmer man bort å leva på vägen dit… Å missar hela livet!

 27. Jag har två stycken som har hängt med mig läääänge 🙂

  Nr 1: man ångrar inte det man gör, bara det man inte gör.

  Nr2: om man går fort och skrattar mycket så syns det inte att man är ful!

 28. ”Lev ditt liv som att varje dag vore din sista” är mitt motto. Man vet ju aldrig när ens sista dag blir, så gäller ju att ta tillvara på varje dag! 🙂

 29. ”Det är inte hur man har det utan hur man tar det”.

  Glöm inte att leva livet fullt ut och var dig själv!

  Tack för en fin blogg. Har följt dig sedan start.

 30. Lever efter att ingenting är omöjligt, bara lite olika svårt..
  Det ger mig alltid Kraft att försöka lösa situationen. Litte pepping i problemlösning 😉

 31. Ångra inget, vad det än är så har du med säkerhet varit med om något värre tidigare och överlevt och i slutändan kommer det inte spela någon roll. Lev istället i nuet och njut av varje stund…

  När jag var yngre hade jag ofta ångest för saker jag gjort. Sedan började jag tänka att vad det än var så hade jag säkert gjort något värre tidigare och om man skulle kunna ångra något så skulle det kunna förändra allt och man skulle kanske vara någon annan än den. I slutändan blir allt bra och då är det dumt att lägga ner tid på att ångra sig.

 32. Mitt levnadsmotto har jag tagit från Nike´s gamla reklam: ”Yesterday you said tomorrow”. Jag har sedan länge haft en förmåga att skjuta på saker (träning, vardagssysslor, you name it!) och tänka att jag gör det imorgon istället. Och tänk, när morgondagen kommer säger jag samma sak som jag sa igår, alltså jag gör det imorgon… Ni hör ju själva, det funkar inte. Nu tänker jag aktivt på att inte skjuta upp saker jag lika gärna kan göra idag. Tänk så mycket dålig energi och dåligt samvete det kostar att skjuta upp saker, istället för att ta tag i dem på en gång!

 33. Skriv din kommentar här! Sätt guldkant på vardagen! Tulpaner, duka lite fint, njuta fem minuter av en kaffe i solen, målade naglar, chokladbollar till efterrätt på en onsdag. Njut vardagen!

 34. ”Att bli gammal är ofrånkomligt. Att växa upp är frivilligt.”

  Något jag levt efter länge och kommer göra så länge jag lever. Varför begränsa sig bara för att man anses som ”vuxen”?

 35. ”äh, det löser sig” är ett motto som passar perfekt för mig som tenderar att bli lite hönsig i min mammaroll. med ett sånt motto tar jag ett steg tillbaka och låter både barn och mig själv att andas lite och bara vara. mycket nyttigt!

 36. ”Leendet du sänder ut vänder åter till dig” Jag försöker alltid att somna med ett leende på läpparna för visst har man alltid något litet att le åt även om allt känns tungt ibland?

 37. ”man är vuxen först när man vågar göra något barnsligt” och ”man får bara så roligt som man gör det” slå i hop dom så blir det ju hur bra som helst…”man är vuxen och får bara så roligt först när man gör något barnsligt” ha ha ha
  ha det gott!

 38. ”We must be willing to let go of the life we’ve planned, so as to have the life that is waiting for us.”

  Det är bara att släppa på kontroll- och planeringsbehovet och hänga med på resan.

 39. Älska livet även när det är hårt, för det är ett underbart mirakel. Är just nu livrädd för att förlora min pappa i cancern som precis kommit tillbaka efter att ha hållet sig borta i 15 år. Men jag känner att vår relation blir starkare nu & att hans intresse för sitt lilla barnbarn är rekord stort & det är jag tacksam för!!

 40. mitt motto inför 2012 i ett försök att släppa lite på strävan efter det perfekta hemmet; krama först och städa sen, för om man städar först är det ingen som vill kramas sen.

 41. Kan dem så kan jag, jag är den ende som sätter mina gränser över vad jag kan uppnå. Allt är möjligt bara man vill det tillräckligt mycket och är beredd att kämpa.

 42. Ett motto som väcker eftertanke:

  ”Lyssna mer än du talar. Det finns en anledning till att vi fått två öron, men bara en mun.”

 43. När jag blev mamma märkte jag hur man började analysera och oroa sig för allt, därför försöker jag leva efter mottot
  ”hälften av det du oroar dig för händer aldrig, och den andra hälften händer ändå, så varför oroa sig”

  Ha det fint!

 44. Mitt motto just precis nu, medans jag är höggravid och tålamodet tryter är;
  En fördel med att vänta barn, är att man vet var man har dom!

 45. Detta försöker jag tänka på:
  ”Du förlorar först när du slutar försöka”
  ”Om vi gör det vi alltid gjort, får vi det vi alltid fått”
  /Ida

 46. För att uppskatta de små sakerna och inte bara se det som ska hända sen:

  Allt du gör är en del av ditt liv!

 47. Min dotter är i 2,5-årsåldern och gallskriker och gråter så fort hon tycker jag gör fel. När jag tappar tålamodet och genast ångrar mig upprepar jag mitt motto: ”Imorgon är en ny dag då man inte har gjort bort sig än”.

 48. Mitt motto har jag ärvt från min kloka mamma som tyvärr inte finns längre. ”Livet är kort, livet är nu och döda är vi väldigt länge sedan!” Våga smaka på den meningen och lev livet här och nu!

 49. Jag försöker leva efter att inte tänka i förväg att något inte kommer att gå bra. Istället kan jag glädja mig åt saker långt i förväg och även om det ute skulle bli som jag hade tänt så har jag i alla fall fått vara glad fram tills dess. 🙂

 50. Mitt motto är egentligen min sambos, men jag har liksom anammat det som mitt; Proper Planning and Preparation Prevents Poor Performance! 🙂

 51. Var stolt över dig själv! Ett motto som gör att man växer som person och därmed är en förebild för sina barn.

 52. Jag och min sambo skojar alltid om att ”det är bara att bryta ihop och gå vidare” det är mycket användbart motto när något är jobbigt. Just nu är jag hemma med våra två små barn varav den andra var oplanerad (men såå efterlängtad och älskad) och det skiljer det bara 14 mån mellan dem och det är väääldigt intensivt så mottot används så gott som dagligen 🙂

 53. Hej, jag läser din blogg till och från och blir så inspirerad av din kreativitet och styrka. Mitt livsmotto: som tvåbarns-mor åt två små levnadsglada älsklingar, arbetande kvinna med äskat jobb, nybyggare av egenritat hur, älskande hustru och vän utan så mycket tid, ”VAD GÖR DET OM HUNDRA ÅR?” Hjälper mig att få perspektiv på livet när jag kommer till ett viktigt möte med välling och snor på kavajen, hittar en pizza-slice i DVDn, levererat fel tapet till hallen och får bilar uppsatta på väggen där eller stoppar ner handen i handväskan och tror att där ligger en död hamster men upptäcker att det är en glömd banan. Helt enkelt, det är inte många fadäser i livet som knappt spelar någon roll i efterhand.

  Njut dagen!

  Kram Josefin

 54. En vän skickade orden ”Life begins at the end of your comfort zone.” till mig, och sedan dess är jag som besatt av den meningen. Hälften vågat är ju hälften vunnet, eller hur?

 55. ”Dance like nobody is watching”!
  Säger jag till mina barn…och menar; var här och nu, döm inte dig själv eller andra för hårt, våga var dig själv…..

 56. Gamla hippie varianten är min väg ”peace, love and understanding” – enkelt, fint och håller hela vägen fram.

 57. När något är läskigt brukar jag säga något till mig själv som rätt många tycker är lite läskigt, men det peppar mig. ”Det värsta som kan hända är att du dör, och det kommer du ju ändå göra någon gång, så lika bra att våga”

 58. Mitt motto om jag vill kalla det vid namn är att våga leva, att våga vara den jag är, att våga se mina barn för det dom är, att våga sluta oroa mig, att våga gå efter mina drömmar, att våga älska utav bara den.

 59. Förvåna dig själv – varje dag!

  Med två små barn lyckas man kanske inte varje dag, men det är inte hela världen.

 60. jag tänkte efter länge vad jag egentligen har för levnadsmotto. ”Fånga dagen” och allt det där låter ju bra med stämmer inte alls på mig. Jag är alldeles för planerande och oflexibel för det. Men ngt som jag ofta säger till mig själv (och andra) är ”Unna dig!” Så det är nog mitt levnadsmotto. Unna dig en stund själv med kaffe och choklad, unna dig en extra lång kisspause på jobbet, unna dig en dyr tröja trots att du har en likadan i annan färg hemma. Unna dig! japp!

 61. ”hard snow builds character” -vilket jag snott från en skylt i ett skidområde i Canada. Jag tycker det beskriver livet så bra, det som känns så tufft och svårt är det som formar oss och ger oss styrka. När jag står inför en svår, läskig eller bara utmanande uppgift så tänker jag alltid på mitt motto och blir lite fnissig och peppad, precis som jag blev på bergskammen när jag läste det första gången!

  Tack för en toppen-bra blogg! Nu ska jag inspireras av alla fantastiska motton här i tävlingen 🙂.

 62. Efter tre småbarn och det fjärde på väg har jag lärt mig något när allt känns tung (bebis skriker, andra är griniga för maten inte är färdig, sömnlösa nätter och ömma bröst, värkande rygg, kräksjuka listan kan göras väldigt lång) och det har även blivit mitt måtto som förälder: Allt är föränderligt, ingenting varar för evigt och det kan bara bli bättre de tillfällena när allt är i botten.

 63. RUN FASTER, EAT BETTER, SLEEP LONGER, TRY HARDER, AIM HIGHER, LOVE MORE and DAY BY DAY GET HAPPIER!!
  🙂

 64. Jamen herregud här måste ju jag vara med och tävla. Men levnadsmotto? Tja.. uttrycket ”den som lever får se” har förföljt mig genom livet.. och när jag tänker efter så är det ju sant. Jag brukar alltid oroa mig, för allting.. men när jag väl lugnat mig brukar jag tänka ”men va fasen – kanske inte är så svårt.. den som lever får se, helt enkelt”. Yes. det var mitt. Kram! / J

 65. ”Var din egen bästa kompis!”
  Ett bra mottot som motar alla jantekänslor på dörren och liksom ger dig själv en ömsom tillåtalnde morotsmuffins och ömsom en spark i baken för att göra slag i saken. det finns så många andra som sänker oss, vi måste hissa oss själva!

 66. ”Det är bara att bryta ihop och gå vidare”.

  Har hjälpt mig avsluta dåliga förhållanden, att byta jobb från tryggt till otryggt och att göra affärer som riskerar gå åt h-e 🙂. Insikten att man har folk omkring sig som hjälper en genom det mesta gör att man kan våga riskera att bryta ihop lite liksom 🙂.

 67. Oj så många härliga motton det finns inser jag! Själv lever jag efter ett av Churchill: ” För mycket av det goda är alldeles lagom”. Behöver jag nämna att jag gillar guldkantade vardagar – gott kaffe, en bra tidning, doftljus, nymanglade lakan, tulpaner och såklart min snygga karl och lilla dotter att pussa på varje kväll!

 68. Mitt levnadsmotto är:
  ”Hur mycket vore möjligt om ingen försökte det omöjliga?”

  Om man inte försöker, hur vet man då att det inte går? Det finns alltid en väg runt ett problem som oftast leder till något ännu bättre!

  Tack för en toppenblogg!! 🙂

 69. Mitt levnadsmotto är att ”ta dagen som den kommer, allt går bara man försöker” som just nu när jag har två småbarn o inte tiden räcker till, till träning t. ex då tar jag min lilla i vagn o stora cyklar, allt går bara man försöker.

 70. Jag är en människa som jämt försöker effektivisera min tid, vi får inte fler är 24h på ett dygn och att stressa sig igenom de som finns är inget bra motto därför är mitt ” jag ska inte springa fortare, jag ska gå smartare” det är något som speglar sig såväl i mitt privataliv som arbetsliv och även något jag försöker föra vidare till vänner och kollegor!

 71. jag tror verkligen på ödet, och att allt sker av en anledning. Även om det kanske är en dålig sak, så kan något gott komma ur det! 🙂

 72. Jag har två motton som jag varvar med:
  Bättre skämmas för stunden än att ångra sig ett helt liv!
  Lev livet levande:-)

 73. Mitt uppe i att försöka få ihop livspusslet med hämtningar och lämningar på dagis, jobb, renovering, matlagning egentid, familjetid, partid osv så lever jag efter ”se och uppskatta guldkornen i vardagen”.
  De finns där bara man stannar upp ett ögonblick och tänker efter – och njuter! En kram från min dotter, en underbar blick från min sambo, ett gemensamt skratt – livet är mer än att bara vänta på helgen och semestern en gång om året. Lever och njuter man inte också av vardagen blir livet alldeles för kort.
  /Kram på er alla

 74. Wow vilka råsnygga hoodies!
  ”Behandla andra som du själv vill bli bemött”. Detta mantra snurrar i huvudet dagligen i mitt yrke som sjuksköterska samt i privatlivet gentemot familj och vänner. Självklart är det att vara positiv, vänlig, ödmjuk och ärlig jag försöker vara.

 75. Rolig tävling! Jag tycker man ska sk skratta mycket och ofta! Visa och säg till dem du gillar att du gör det ofta.

 76. Det finns inga dumma frågor, bara dumma svar! Hur ska man kunna förstå den här världen om man inte vågar fråga av rädsla för hur man ska bli bemött?

 77. Är ju inte så mycket för motton egentligen, tycker det kan kännas lite larvigt….men det här;
  ”Ska man åka på röven kan man göra det till musik”! Är ändå lite kul och användbart för att muntra upp sig själv i diverse situationer.

 78. Mitt levadsmott är att: Ta dagen som den kommer och leva som de vore den sista. Uppskatta familjen och njuta av vardagen som den är.

 79. Kåt, glad och tacksam! Att försöka få till de där 3 sakerna gör verkligen susen för lyckan. Är inte det enklaste. Men ett fint motto att försöka tänka lite extra på. Och jobba efter. För livet blir så mkt enklare på det sättet.

 80. Pay it forward!
  Kom ihåg alla de där gångerna som ngn lämnat sin P-biljett med tid kvar, eller hjälpt dig släpa baggaget från tåget till bussen och visa samma vänlighet när du ser någon som behöver det. För en liten grej som den kan göra eller förstöra ngns hela dag!

 81. Friskt vågat hälften vunnit!
  Cecilia har en grym blogg just för att hon antagligen är härligt personlig på ett alldeles lagom sätt. Att motivera: okej, jag är mamma till en liten härlig snutt på 19 månader, jag frilansar och är entrepenör. Jag vet vad det innebär alla dessa långa kvällar o stunder man tänkar att man borde.. Men när jag får en stund över, då läser jag blankens blogg, förkovrar mig i andra mammors situationer just för att se att vi är så många härliga mammor där ute som kan peppa varandra! Puss o kram från en som haft en barnfri stund i nya kollegors sällskap!

 82. ”krångla inte till allt i onödan”
  Det sa min professor till mig idag när jag slet med att förstå en teori till min magisteruppsats. Det var rätt skönt att höra – för rätt som det va så släppte blockeringen och jag fattade – det var ju inte så krångligt.

 83. Så fin! Denna skulle jag vilja vinna till min charmiga systerdotter! Mitt livsmotto är, gå din egna väg, går du fel kan du alltid gå efter någon annans.

 84. Mitt motto här i livet är att ha kul och njuta av livet. Skitsamma om det är damm i hörnen, grus i hallen och diskberg i köket. Kan jag göra något roligare med sonen eller om jag känner för att slappa i soffan så gör jag det. Så det så! 🙂

 85. Amor vincit omnia är vårt motto – kärleken övervinner allt. Det har vi präntat in på framsidan av våra förlovningsringar som en påminnelse om att har man bara kärleken är allt möjligt, allt går att lösa och det gäller även kärleken till barnen – den är mäktigare och viktigare än allt.

 86. ”Meningen med livet är att LEVA livet” Vi har alla olika förutsättningar i livet men det är vi själv som bestämmer (utifrån dessa förutsättningar) hur vi vill leva våra liv och vad som då bli meningen med vårt liv.

 87. Mitt livsmotto är att inte skjuta upp livet till morgondagen. Min älskade pappa levde och jobbade för ett ”rikt” liv som pensionär och gick bort efter 10års sjukdom på sin 65års dag. Vi vet inte vad som händer imorgon och därför måste vi leva här och nu.

 88. ”Det finns inget facit”. Det kom till mig bara sådär plötsligt (jo faktiskt!) under en tid då jag gick i terapi. Mitt undermedvetna skapade det eller nåt 🙂. Jobbar dagligen med att lita på min egen känsla av vad som är ”rätt” (för mig och de mina) och inte försöka leta efter vad andra anser vara så, i exempelvis bloggar och artiklar, utan bara se det som inspiration!

 89. ”Behandla andra så som du vill bli behandlad själv”
  Orden kanske är slitna men jag försöker få mina döttrar att leva efter det också. ja min femveckors-tjej förstår väl inte så mycket av det ännu 🙂 men åttaåringen har anammat det otroligt bra.

 90. ”Ibland blir det inte som man tänkt sig, det kan ju bli ännu bättre”

  Detta insåg jag efter lång barnväntan med den rätte som gav sig av och plötsligt skulle jag bli förälder själv. Det blev verkligen inte som jag tänkt mig, det blev nämligen ännu bättre. För helt plötlsigt dök love of my life upp (som också visade sig vara världens bästa pappa till min dotter)

 91. Min något modifierade AA-bön finns uppklistrad på min vägg sedan många år tillbaka: ”Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och visdom att inse skillnaden”. Det hjälpte mig genom hormon- och IVF-behandlingar och även att leva i nuet idag som mamma till världens finaste 4-åring.

 92. Jag har två livsmotton: det ena är ”Det är bara att bryta ihop och gå vidare”. För krascha gör man ju liksom emellanåt och det är bara att ta emot det som kommer och sedan gå vidare. Det andra jag försöker luta mig mot är ”Du kan inte alltid få det du vill, det viktiga är att få det du behöver”. I mitt liv strävar jag efter att vara trygg och nöjd, det behöver inte vara så himlastormande, men är jag trygg och i grunden nöjd och tillfreds så är jag lycklig i längden.

 93. ”Få människor lever idag, de flesta är upptagna med att göra planer för morgondagen” har etsat sig fast i mitt minne och det påminner mig om att vara tacksam och glad för det fantastiska liv jag har idag, för man vet inte hur det blir i morgon.

 94. ”Stanna upp och lev i nuet och njut av vad den visar. Framtiden bjuder på nya överaskningar som du kan njuta av när dom kommer. Dåtiden är passerad, njut bara av guldklimparna från den och ödsla inte tid på det negativa som hänt”

  Det gäller att leva i nuet, barnen växer fort som det är ändå. Jag försöker själv leva efter det mottot.

 95. ”KÄRLEK ÄR DET ENDA SOM INTE BLIR MINDRE NÄR MAN SLÖSAR MED DET” – detta är det viktigaste mottot i vårt hem, älska varandra och visa det! Man har färre problem att lösa om man agerar med kärlek.

 96. Åh vad jag öskar att jag oxå vågade ta steget och öppna eget…och en dag så kommer jag det!

  De här enkla meningarna betyder jättemycket för mej:
  ”att visa sina känslor är att visa sitt verkliga jag, vad annat har jag att visa?”
  Det var när jag hade dagliga panikattacker som jag råkade läsa det, och så bestämde jag mej för att sluta dölja min¨ångest o hur jag mådde.

 97. ”If You really wanna live,
  don´t give a damn about
  what others say or think
  and just do what You want to do”

  Så enkelt men ändå så svårt…

 98. Fånga dagen och lev i nuet! Livet är för kort för att slösa bort på en massa måsten… Ta vara på familjen och bry dig inte om att det ligger lite skit i hörnen! Det lever jag efter, ibland till min sambos stora förtret som tycker att han får plocka o städa efter oss i resten av familjen! 😉
  Tack för en bra blogg och vilka superfina hoodies! Kram!

 99. Som pedagog på förskola brukar jag säga att jag jobbar med : Framtidens viktigaste produkt, barnen. Den som säger något annat ljuger. <3

 100. ”Det du inte kan förändra, det får du acceptera. Det du kan acceptera är redan förändrat. ” TAW
  Så otroligt bra och rätt på alla sätt!! /A

 101. Ingenting är omöjligt, ångra aldrig det du har gjort bara det du inte har försökt att göra. Detta mottot hade jag förra året då jag höggravid pluggade och sedan födde en underbar dotter som två veckor gamal fick följa med till högskolan. Tog examen i januari när hon var 10månader!

 102. ”You can`t be old and wise if you were never young and crazy”
  Det gillar jag, man behöver vara lite galen ibland, så löser det sig allt annat ialla fall! Åh vilka underbart fina hoods! Ha en toppen dag! kram

 103. Live and let live!

  Jag har två små barn att vara förebild för och jag tror att med förståelse för människors olikheter och skillnader i både livssituation och livsval kommer mina små barn växa upp till människor med bra självkänsla och empati.

 104. Hej!

  Ett av mina viktigaste levnadsmotton är att försöka hålla självdistansen och granska sig själv ibland. Stanna upp och fundera på vad man gör och varför.

  Det är du som bestämmer vem du är!

 105. Tappa aldrig sugen! Världen är redan så full av tappade sugar att det inte finns plats för fler.

  Min pappas främsta motto sen han fick diagnosen ALS.
  Ett motto jag bär inom mig var dag.

 106. Jag är lite mesig och bryr mig alldeles för mycket om vad andra tycker och tänker om mig själv, därför brukar jag alltid tänka när jag hamnar i sådanan situationer ”vem bryr sig om 100 år”. Jag har blivit lite tuffare på senare år men jag jobbar fortfarande på det.

 107. Hej,
  Jag älskar mottot ”Live, Love, Laugh” för att det är tre saker som alla gör att man mår så himla bra! Har länge funderat på en tatuering och när jag hittade detta så kände jag bara att det var så positivt och härligt att jag nu ska slå till på en tatuering. Ett annat levnadsmotto som min mamma ofta sa till oss och som jag har tänkt på i olika sammanhang är ”Du kan inte vara älskad av alla”. Det har hjälpt mig både privat och i arbetssammanhang och jag kommer föra det vidare till mina två barn.
  /Moa

 108. Hej,
  jag är en tjej som jämt och ständigt oroar mig för om jag är tillräckligt bra, om min omgivning är nöjd med min insats och om jag inte kunde gjort lite lite bättre. Det här blir extra jobbigt när det då och då kör ihop sig på jobbet eller privat. Men nu har en av mina chefer lärt mig ett väldigt bra tänk som jag har med mig och som underlättar min tillvaro betydligt. ”Tiden löser allt, fast kanske inte åt dig” är hans tänk. Det innebär att snart kommer den där deadlinen ha sprungit förbi och du har hunnit med det du skulle göra, eller snart har det där obehagliga mötet varit och du klarade av det galant, som du brukar. Det här mottot hjälper mig att förlita mig på min egen kapacitet. Jag vet att om jag bara gör som jag brukar inför deadlines, möten etc. så kommer jag ha klarat av det också, lika bra som allt annat jag gör! 🙂 Det här försöker jag lära mina tjejer, som börjar bli stora (8 & 7 år) och börjar få allt mer funderingar kring om de och deras prestationer räcker till.
  So long! 🙂

 109. ”Du ångrar bara det du inte gjorde”
  ska verkligen försöka peppa, min nu 2 åriga son Viggo, att följa sina drömmar. 🙂

 110. Jag har alltid varit en person som oroat sig och varit nervös, ältat och tänkt, men på senare år har jag börjat leva efter mottot: Det ordnar sig alltid! och det är en otrolig lättnad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *