Diana Svensk är tjejen bakom märket Svensk, som gör stickade prylar i ekologisk alpacka-ull. Jag tog ett snack med Diana.

Diana, varför har du valt ekologisk produktion?

– När producenter och användare pressar priser hamnar produktionen ofta i Kina, Indien och Bangladesh – och under förhållanden som förvisso kanske gör så att priserna kan hållas låga, men till priset av nersmutsad miljö – färger från produktionen kan till exempel ofta inte tas tillvara utan släpps rakt ut i flodvattnet – och anställda som tvingas arbeta under omänskliga förhållanden. Att jag väljer att i stället producera mina varor i Sydamerika genom småskaliga alpackabönder och artisaner känns självklart. Inte bara för att ekologiska produkter är bättre för oss som till slut använder dem, utan också för att det är skonsammare för arbetarna och tillverkarna.

Och varför har du valt att göra dina fina mössor och vantar i just alpacka-ull?

–Därför att det är ett fantastiskt och mysigt material som är både mjukare, varmare, tåligare dessutom snällare mot allergiker än vanlig ull.

Okej. Nu kan du vinna en mössa eller ett par vantar från Svensk. Vinnaren får själv välja! Baskern och vantarna är handstickade i ekologisk alpacka-ull, med sammetsrosett.
Tävlar gör du genom att berätta i kommentarsfältet nedan varför just du behöver en värmande basker på huvudet! Tävlingen börjar nu och pågår till på måndag den den 30/1. Klockan 12.00 Vinnarna publiceras i bloggen så snart som möjligt efter det!

0 svar

 1. Jag skulle bli gladare och få en finare stämma om jag vann baskern och vantarna, då jag varje morgon stressar hemma för att hitta mina fula gamla fingervantar & den träning jag får är mina promenader varje dag till jobbet. Tyvärr sviker rösten mig pga av kylan med dessa skulle jag kanske hålla mig kry.

 2. Hej Cecilia,

  Jag ska vinna denna värmande mössa då jag varje dag är ute på fyra promenader. I vått eller torrt, kallt eller varmt, storm eller ej, jag går ur jämt. Jag har två fantastiska hundar och favoritstunden på dagen är just dessa fyra tillfällen då vi leker lite extra länge ute i och med att de en stor del av dagen är ensamma hemma.
  Den skulle alltså komma till stor användning att den är snygg gör ju dessutom promenaderna ännu roligare 😉

  Tack för din underbara blogg, läser varje dag.

  //malin

 3. Hej 🙂
  Jag bor på den Norrländska prärien och är en som synden envis åretrunt-cyklist.
  Jag vill gärna vinna de här fina vantarna,för att inte tala om den exceptionellt snygga baskern.
  Jag som inte ser klok ut i nästan någon huvudbonad känner på mej att denna kommer jag känna mej fin i.
  Som en Norrländsk prärie gudinna 😉

  Mvh och många tack för fin och roande blogg som jag följer dagligdags.

 4. Jag hade ett par fina stickade tumvantar för ett par år sen, som jag hade fått i julklapp av min syster. Så en dag klev jag av tåget och insåg att vantarna inte var med mig.

  Gissa hur gärna jag skulle vilja ha ett par nya härliga vantar? Nu fryser jag fingertopparna av mig i ett par tunna fingervantar från H&M och får varna första massagekunden på morgonen för att ”nu blir det nog lite kallt”. Fler än jag skulle nog uppskatta en sådan tjusig vinst med andra ord 🙂

 5. Åh, vilka fina vantar och mössa! Vet inte vad jag helst skulle vilja ha, men är det något jag behöver så är det nog vantarna. Jag har nämligenprecis härom veckan tappat mina ”finvantar” och går just nu omkring med ett par anskrämligt fula tumhandskar på händerna eftersom jag inte hittat några värdiga ersättare. Så nu håller jag tummarna… 🙂

 6. Jag skulle gärna vilja vinna en värmande basker! Är så frusen av mig och till råga på allt bor jag på västkusten precis vid havet, västkusten är underbart att bo på om man bortser från all blåst. Så här vintertid är vinden sååå kall! Jag har inget körkort heller så en varm mössa är ett måste på min kalla huvudknopp. En mössa av alpacka-ull låter för härligt!
  Kram Kram

 7. Hej hopp!

  Jag skulle vilja vinna något för jag skulle vara snyggast i Trysil på våran första skidsemester. Min man är impulsiv och jag med. Så om några veckor bär det av till Trysil med man och två barn. Vad ska man ha på sig??? Jo en mössa som man är mäkta stolt över, det skulle rädda min resa för jag har aldrig tidigare åkt skidor. Skämmas över hur jag åker skidor kan jag bjuda på, men aldrig över min outfit…

 8. Underbart fina! Vantarna gillade jag speciellt mycket!
  Varm och huvudet på vintern vill jag vara, ibland glömmer jag mössan och då fryser jag om hela kroppen. Dom säger ju det, att vara varm och huvudet är det viktigaste så håller du dig varm om resten av kroppen! Nu hoppas jag på att baskern eller vantarna ska få pryda mig i vintermörkret!

 9. Jag är en fattig student som inte har några söta barn att mysa med utan bara en tre kilo tung mattebok, så jag hade i alla fall behövt ett par härlig vantar som jag kan kela lite med som kanske muntrar upp mig lite 🙂

 10. Sen jag klippte av mig håret blir det lite kallt om huvudet och jag drömmer om att både få vara moderiktigt snygg och kunna vara ute med mina vilda killar hela vintern lång.Vill gärna kunna slänga den gamla urfula mössan!!

 11. Cyklar i ur och skur och det skulle vara kul att känna sig lite fin trots att jag alltid är så himla praktiskt klädd 🙂

 12. Jag har äntligen, efter många års mösshat, insett att jag faktiskt klär i basker! Det vore härligt att få känna sig extra piffig i en så snygg basker… Dessutom tilltalas jag av både miljö- och rättvisetänket bakom varumärket – mer sånt åt folket!

 13. Jag skulle gärna vinna den superfina baskern, jag är mammaledig och går flera promenader med barnvagnen varje dag. Håret har jag inte haft tid att klippa men med den där mössan skulle jag känna mig snygg utomus iallafall :o) Älskar dessutom ull och är en riktig ekonörd!

 14. Hej! Jag stickar och virkar mycket själv. Gärna vantar och mössor. Men bara till andra, av någon anledning aldrig till mig själv. Skulle bli väldigt glad för både Svensks mössa och vantar och dessutom använda grejerna länge för jag slänger ingenting utan lagar (präktigt nog) de färre, men bra och fina, saker jag har om det behövs. Heja mig!
  (Och heja dig och Diana Svensk, tack för bra blogg och bra jobb.)

 15. Jag har fullkomligt stuckit ner huvudet i sanden gällande vintern i år! Länge gick det ju ganska bra att förneka hela företeelsen vinter, det var ju ganska varmt ända fram till nu i januari (här i Göteborg alltså). Men nu plötsligt har den iskalla vintern slagit till och jag har inte skaffat någon mössa! Jag hukar mig för blåsten och snön när jag springer till spårvagnen och försöker tänka att snart är våren här, men det börjar bli oundvikligt…jag behöver en mössa.

 16. Åh jag skulle vilja vinna en basker till min kära mamma. Hon stickar, virkar och syr till oss ’barn’ (jag och mina syskon) och till alla barnbarn men aldrig kan vi ge henne tillbaka ett lika fint hantverk som både värmer och gör henne än mer vacker än hon redan är. Så att ge henne en basker från Svensk (av Diana) som utan tvekan är ett jättefint hantverk skulle kännas som att kunna ge åtminstone lite tillbaka.

 17. För att de var snygga samt att det känns som en bra grej att uppmuntra – ekologisk produktion!
  Jag skulle gladeligen ha dessa på mig när jag knatar stan runt med mina tvillingar som sover bäst (och samtidigt) i vagnen. Senaste dagarna har det varit ganska kallt om fingrarna så dessa hade värmt fint!
  Tack för fin blogg!

 18. Kollegan Eva stoltserar i den ena tjusiga huvudbonaden efter den andra när vi går på våra lunchpromenader – 4 kilometer på 40 minuter – i ur och skur. Själv är jag bara hårfager. Med en miljövänlig mössa skulle jag bli nästan lika snygg som henne.

 19. Vilken otroligt fin basker och vilket super-koncept – just i min smak! Rätt och medvetet utan att vara för präktigt. För närvarande trycker jag på mig min 3-åriga dotters gosiga mössa i dubbelt plyschtyg – vill inte köpa nån stickad mössa till halva reapriset, just för att jag SKÄMS när jag läser Dianas text om urusla löner i Bangladesh. Vore gött med en snygg mössa OCH gott samvete!!

 20. Den 30/1 fyller jag 30! ( hade tänkt fråga dig om tips på klänning till min 30-års fest, men kom mig inte för…). I allafall vore baskern en fin 30-års present till en frusen lärare;)

 21. Hej! Är gravid i 9:e månaden och jackan går nu knappt runt magen. Känner mig varken snygg eller varm och det skulle jag gilla att få hjälp att råda lite bot på! Du vet, två flugor i en smäll! 🙂 Ha det gott, Lisa

 22. Hej Cecilia! I ett lånat, noppigt pannband far jag 2 mil om dagen över den skånska slätten på cykel. Närmare bestämt mellan Malmö och Alnarp. I ur och skur cyklar jag för att hålla mig frisk. Med 150% plugg samtidigt med en tjänst på 20% finns det ingen tid över till varken sjukdom eller shopping. Jag skulle bli överlycklig över den varma mössan!

 23. Åh, vilken fin mössa! Jag tänkte senast i morse när jag skulle få ner två barn i vagnen och traska en halvtimme till dagis för att lämna den store killen att jag kände mig så risig i min gamla mössa. Den där tjusiga mössan skulle sätta lite välbehövlig piff på vardagen 🙂

 24. Vantarna lät ju underbara! Jag vill gärna vinna dem! Skidhandskar – check, skinnhandskar – check, men varma snygga tumvantar har jag inga!

 25. Oj, det här var den finaste mössan jag sett!
  Jag har hela vintern letat efter en fin mössa som är varm men också personlig, men utom ”slalom-backe-touch” utan lite mer chick, ja… ni vet vad jag menar.

  Anna-panna

 26. Har alltid älskat detta märke, men som student prioriteras allt som oftast köp av kurslitteratur före det där lilla extra till mig själv. Med denna basker kommer jag fortfarande vara en fattig student, men dock en med en fin huvudbonad:)

 27. För att jag är så rysligt kliiig med min eksemiga hud, och så gärna vill testa denna mjukare ull! (och för att den var så vansinnigt fin, och faktiskt passar trots 8-månaders-magen ;-))!

 28. Varför jag ska vinna? för att min älskade son vägrar sova inomhus så jag är ute och promenerar flera timmar per dag och behöver en varm huvudbonad. Och förstås för att både baskern och vantarna är hur fina som helst!

 29. Åh den där mössan var ju bara underbar! Och jag skulle VERKLIGEN behöva en ny – idag, under några obevakade ögonblick, använde treåringen min mössa som hink när hon gjorde ”geggakaka”… Den (mössan) mår inte så bra längre, men treåringen bedyrar att det blev en väldigt god kaka.

 30. Motiveringen skulle vara for en värmande basker men nu råkar det vara sa att jag behöver ett par värmande vantar… Jag bor i Holland och cyklar varje dag mellan jobb/skola/dagis och hemmet. Vad bättre att varma mina frusna händer med an ett par vantar av märket ”svensk” -för visst blir man mer mån om det svenska när man blir en sk utlandssvensk.

 31. Jag skulle verkligen vilja vinna för att då skulle jag kunna känna mig fin och piffig när jag är ute och går med min bebis i vagnen…han har nyss fått en ny fin overall och åkpåse 🙂

 32. Jättefina produkter! Jag är nu gravid i nionde månaden, känner mig inte jättefräsch och har inte kunnat promenera på ett antal månader (pga div. besvär). Men så fort bebisen är ute ska jag ut på promenad! Då vore det inte helt fel att ha den fina mössan på sig:-)

 33. Den härliga baskern och vantarna skulle jag vilja ha när vi i början på mars åker hem till kalla Sverige för att hälsa på min sons mormor och morfar. Vi bor i södra Spanien så vantar och mössa hör inte riktigt till vardagen.

 34. Hej där!
  Mina vardagsmorgnar har jag inte någon tid till mitt hår… Skjutstar sjuåringen till skolan, femåringen till förskolan och ”plutten” Ebbe får bara följa med… En av fördelarna med vintern i just min tidsbrist är faktiskt kylan så att jag kan bara dra på en huvudbonad av något slag! Denna basker får gärna pryda min nattkalufs!!!
  Ha en bra dag!

 35. Min mössa föll ur fickan på gymmet igår och när jag upptäckte detta och gick tillbaka för att hämta den, så var den naturligtvis borta. Jag fryser om öronen…

 36. Jag skulle behöva en snygg värmande basker helt enkelt för att jag saknar en snygg mössa. Har letat med ljus och lykta i flera år efter en mössa som jag känner mig snygg i. Har blivit för gammal och förnuftig för att frysa utan mössa endast för utseendets skull och har en ful mössa som värmer ok. Nu, med andra barnet i magen, känner jag att det verkligen skulle göra under för min självkänsla med en riktigt snygg huvudbonad.

 37. Mitt hår är stort och lockigt och varje vinter har jag sett ut som ett pucko när jag tryckt ner en liten mössa på det burret. Ända tills jag förra vintern hittade baskern! Då ser jag till och med nästan chic ut 🙂 och den här fina skulle ta det till en helt ny nivå!

 38. Jag tål inte kylan i detta landet men är för fåfäng för att ta på mig vad som helst på knoppen. Är i skriande behov av snygg mössa, särskilt med tanke på att jag är småbarnsmamma med ytterligare en knodd i magen : )

 39. Jag tog mod till mig och klippte mig rejält kort häromdagen. Och utan en massa överflödigt hår känns det plötsligt ganska kallt om huvudet… En basker skulle sitta riktigt fint!

 40. Med en son och en liten påväg så prioriterar jag aldrig mig själv, inte ens med en mössa eller ett par nya vantar. Dessutom hittar jag aldrig någon mössa som passar mig! Så därför sätter jag upp mitt hår i en knut och struntar i att ha mössa på mig helt enkelt.
  Den där mössan skulle få mig att känna mig både snygg, varm och mer miljömedveten när jag är utomhus. Och jag skulle jag våga släppa ut mitt hår lite oftare! 🙂

 41. Ok, min motivering är ett lyxproblem men jag tyckte mössan och vantarna är fantastiskt snygga och jag är en SVENSK tjej som har förmånen att bo och arbeta på Cypern. Här upplever jag just nu den kallaste vintern här av alla mina vintrar jag har varit här. Regnar och blåser och är allmänt ruggigt trotts att det är palmer utanför mitt fönster.
  Så jag inte bara bli glad utan varm och stolt om jag fick gå omkring här på Cypern som svensk tjej i dom snygga vantarna och mössan som är så fantastisk läcker!!

 42. Jag tycker som Diana att de är super viktigt att ta sådana saker i bevakning när man handlar. Jag skulle med stolthet använda SVENSK och eftersom alla skulle kommentera hur snygga de är skulle jag sprida budskap och kunskapen… Tänk innan man handlar allt från kläder mat till vilken bank man väljer. Är din bank miljö certifierad? De är min och klimatneutral…

 43. Jag älskar verkligen vinter och snö! Men inte kylan som kommer på köpet. I början av december unnade jag mig en riktigt snygg, riktigt dyr fuskpäls, för att klara de få minusgrader som krävs för att jag ska bylsa på mig termobyxor och dubbla sticketröjor. Till min underbara päls brukade jag ha en, enligt mig, väldigt snygg basker i grå ull. Jag säger brukade, eftersom någon för en tid sedan hade vänligheten att påpeka att ”du ser ut som en tant”. Och banne mig! I svart päls och grå basker var tantvarningen ett faktum! Så nu står jag här, i minusgrader, med en varm fuskpäls och bart huvud. Därför skulle jag verkligen behöva en av de urläckra baskrarna (helt utan tantfaktor), för att överleva årets kalla månader. Annars är jag rädd att jag tvingas stanna inne och betrakta den härligt gnistrande snön från köksfönstret. Så snälla – rädda min vinter! Jag skulle vara evigt tacksam!

 44. Som snart nybliven mamma, förhoppningsvis på måndag, ;-)så kommer jag att gå många långa promenader m bebisen i vagnen! Då skulle en mysig basker eller ett par tjusiga vantar passa utmärkt. Dessutom tycker jag att designen är bedårande! Skulle bli glad om jag vann! Kram

 45. Jag skulle bli glad vare sig jag vann en mössa eller ett par vantar. Båda är underbara.
  Tänkte precis i morse att det vore kul att hitta varm och snygg mössa istället för min gamla från 2007. Visserligen är den precis som baskern köpt i sydamerika men åren börjar sätta sina spår.
  Är sällan snygg i mössa men just baskermodellen är lite snällare mot min huvudform. Har precis som de flesta här haft några tuffa år med småbarn och arbetslöshet m m men nu jobbar jag och står i och allt börjar ordna upp sig. Ligger dock lite efter på piffighetsfronten. Baskern skulle definitivt uppgradera min look några 100 procent.
  Vill också tacka för att du delar med dig av ditt liv här på bloggen.

 46. Skriv din kommentar här!Trött på att frysa när jag hänger i parken med min lille kille.
  Och även en vardag i parken behövs det lite glamour och det skulle sätta glamour på min parkvistelse 🙂

 47. Visserligen har jag på tok för tjokt hår men fryser gör jag ändå. Och det hade varit fantastiskt med en basker som inte kliar eller sticks.
  Snyggast hade jag lätt varit på promenaderna till och från dagis (tja, knappt nån annan uppe när vi går genom en öde stad vid halvsju snåret) med den på huvudet!

 48. TACK! Vad glad jag blir att du skriver om hållbarare alternativ, både Svensk-tipset och Kristins miljötankar. Som miljönörd blir man ibland så uppgiven, orken tar slut och det känns som att det inte spelar nån roll hur mkt man försöker göra, för det finns ändå så mkt skit som man bidrar till, medvetet eller omedvetet, på ett eller annat sätt. Inte minst när det gäller klädkonsumtion – just eftersom så mkt produceras så långt bort, under vidriga förhållanden, med oerhörda konsekvenser för både människor o miljö – och som liten konsument är det nästan omöjligt att få grepp, förstå och ens ha kunskapen att göra ett medvetet val. Även om man vill. Därför skulle jag så gärna vilja vinna en fin mössa (som jag inte haft nån vettig på hela vintern) eller ett par gosiga vantar för att påminna mig själv både om att det FINNS alternativ, det FINNS fler engagerade, inspirerande männioskor som också kämpar på för att bidra till att göra sin lilla bit för att vi och vår omvärld ska må bra. Och om att det lilla jag orkar göra GÖR SKILLNAD, tillsammans med alla andra är det inte så pyttelitet i alla fall. Och då kan jag påminnas om att orka kämpa!

 49. Bor man i ett hus från 1914 med en oljepanna som strejkar då och då kan man behöva värma sig med något tjusigt, både på huvud och händer:) hoppas hoppas!! (helst vantarna;)

 50. Jag jobbar som förskollärare på en I Ur & skur-förskola i Norrland. Jag skulle behöva något snyggt att pimpa arbetskläderna med. En snygg mössa skulle göra susen till allväderstället som jag har på mig varje dag på jobbet.

  Håller tummar & tår!

 51. Åh jag skulle verkligen bli glad om jag vann en basker! Det hade liksom piggat upp mig lite bara! Tack för en fin blogg. / Anna

 52. Jag behöver verkligen en värmande basker. Har gett mig fanken på att cykla till jobbet varje dag trots kyla och en växande mage.. Hjälp mig med en go mössa så jag kan hålla mitt löfte och inte banga ut på grund av lite minusgrader! Tack för en mkt bra blogg!

 53. Jag är ständigt på jakt efter den perfekta mössan. Med lite för litet huvud i relation till kroppen och lite för kort hår för att vara snygg i mössa tänker jag att baskern både ”fluffar” upp mitt huvud och låter några små testar titta fram under mössan.

  Därför vore det ju tipptopp om just jag fick den där fina baskern med rosett på.

 54. För att jag fryser. Jämt. Är alldeles för mager. Mitt mål att gå upp 5 kilo detta år grusades lite med magsjuka i förra veckan 🙂 Med en varm o skön basker så även jag kunna njuta lite av snön! tack för en mysig blogg, Karin

 55. Jag skulle vilja vinna supermysiga setet till min finaste vän som ska ha en bäbis nu snart. Passar jättefint som en nybliven-mamma-i-vinter-present o så får hon nåt värmande fint att ha på sej när hon går ut o puttar barnvagn i kylan!

 56. Jag vill vinna för att vara en varm och glad och SNYGG 4 barnsmamma. Fryser jag blir jag grinig och gnällig. Jag vill vara en varm go och glá mamma som är ute och bygger snögubbar och har snöbollskrig.

 57. Jag skulle vilja vinna eftersom att jag försöker verkligen lära mig att använda mössa men hittar aldrig någon fin, så det slutar med att jag inte använder någon och får öroninflamation istället…
  MVH/Mika

 58. Mina öron är stora och kalla och dessutom är det sånt blåshål här vid Öresund där vi bor! En finfin, varm mössa kanske kan få en att ta lite längre barnvagns/vovve-promenader i kylan!!!

 59. Kall vinter, snål vind.
  Regn på min rosiga kind.
  Alpackans ull jag lånar och drar ner
  Snygg och snäll -vill ha en, jag ber!!

 60. jag skulle vilja vinna för jag tyckte mössan var så himla fin och man riktigt ser hur mjuk den verkar vara. jag gillar mjuka och fina mössor och har hittills inte hittat den perfekta. men kanske nu…

 61. Jag vill så gärna vinna för att håret mitt – till följd av amning – just nu fullkomligen rasar av huvudet och för att jag nu, då vintern sent omsider verkar vara på intågande, vill hålla knoppen varm (plus att en basker verkligen skulle rädda alla mina bad-hair-dagar då hårtvätt och kamning kanske inte alltid hinns med, stressad tvåbarnsmamma som man är).

 62. Jag skulle verkligen behöva en snygg mössa när jag är ute på mina hembesök som distriktssköterska. Måste vara ute i alla väder:)

 63. Med en liten förkylningsastmatiker som behöver frisk luft i alla väder, krävs det bättre kläder. Jag känner mig tvungen att gå ut varje dag med denna pojkvasker, vore bra att istället för en noppig gammal mössa möta kylan i en tjusig basker!

  Mvh Cecilia E

 64. Oj sicken tjusig basker. Mössfantast som jag är, så skulle en basker sitta fint i samlingen. En liten varmare och elegantare basker!

 65. Åh jag älskar verkligen Svensk och har länge suktat efter de söta produkterna och som världens mest frusna människa så skulle mössan värma mig gott under den tid av vintern som det är kvar 🙂 Kram

 66. Jag har en kompis i USA, vi blev vänner när hon var utbytesstudent här för 10 år sedan. Vi har hållt kontakten sedan dess och jag är så glad att ha henne som vän! Min vän älskar allt som har med Sverige att göra och saknar Sverige som blev henne kärt. Därför skulle dessa fina, coola vantar vara perfekta för henne! Hon skulle bli så himla glad och jag skulle skicka dem direkt till henne! Älskar att göra andra glada! Kramar!

 67. Ärligt? Jag drabbas av habegär och önskar mig verkligen den sjukt snygga baskern istället för alla töntiga mössor jag köper…

 68. Men GOSH! Vilken snygg basker! Den skulle jag vilja vinna. Jag hoppades länge på att vintern inte skulle komma hit till Österlen, men nu är den här. Och tänk, jag har inte packat upp en endaste vinterpryl sedan vi flyttade.

 69. Åh! Skulle älska de där vantarna att ha som finvantar då de andra slits ut av dubbelvagnskörandet i snön till och från dagis…

 70. Skulle vilja vinna denna underbara basker dels för att den är jättefin och som stressad småbarns mamma förlägger jag alltid min mössa och mina vantar.
  Skulle bli jätteglad om jag vann, har aldrig vunnit något!

  Tack för en mysig blogg där jag ofta känner igen mig :o)

 71. Jag dagarna i skogen går
  med rosiga kinder och frusna tår.
  Två små tjejer frisk luft vill ha,
  och vovvarna en långpromenad ta.
  Än mysigare våra promenader skulle vara
  om öronen fortfarande när vi kom hem vore kännbara.

 72. Som jag har gått och tittat på dessa mössor – otroligt fina! Jag skulle vilja vinna en basker eftersom den skulle passa perfekt till vårvinterns barnvagnspromenader – vilket det blir måååånga av… 🙂

 73. Jag skulle så gärna vilja ha en fin basker på knoppen då jag ständigt fryser men aldrig har något snyggt att ha på huvudet.

 74. För att jag skulle känna mig vansinnigt fin i vantarna. Dessutom skulle jag lätt komplettera med att köpa mössan själv!

 75. För jag har precis flyttat ner till Skåne, närmare bestämt Lund. Nu förstår jag varför ingen här nere i Skåne har någon frisyr. Det går inte. Det blåser alldeles för mycket. Så skulle behöva mössan och vantarna en aning.

 76. Därför att jag har något sablarns syndrom (raynauds fenomen) som gör att så fort jag blir kall så försvinner cirkulationen från mina fingrar helt. De blir kritvita och måste in under varmvattenskranen. Inget farligt, inget ont – men förbaskat osnyggt med sådär likvita fingrar. Plus att alla ringarna måste av omedelbums. Och det är ju lite trist.

 77. Åh, den där mössan skulle jag verkligen behöva! Har klippt mig jättekort för att slippa barnens nypor i det (+ att jag har tappat massa hår efter amningarna) och jag ångrar mig varje dag. Det är så fult att jag nästan gråter varje gång jag kollar mig i spegeln.. Jag ska aldrig mer klippa mig kort och tills det har växt ut skulle det sitta fint med nåt som värmer öronen och döljer min lilla katastrof till frisyr!

 78. som numera SVENSK boende i münchen behöver jag ngt som är både snyggt och värmande i ett snöigt härigt vinterlandskap med 4 minus. och vad skulle då inte passa bättre än dito basker och vantar från märket SVENSK? en svensk mütze på en svensk i münchen?!
  tjníngeling!
  //mrsC

 79. Jag skulle behöva den superfina mössan för att dölja mina amnings vikar. Som jag fått när jag ammar Ralf 4 månader. Håret faller o jag behöver verkligen en vacker mössa för att stå ut 🙂.!

 80. Hej Cecilia!

  Jag är en gravid förstagångsmamma som jobbar som lärare i skolan. Det är inte lätt att klä sig stiligt som gravid precis, och det blir inte enklare när man som jag måste ta i beaktning att man ska vara ute i kylan ett par gånger i veckan och RASTVAKTA skolans små guldklimpar.

  En snygg mössa och söta handskar skulle ju minst sagt lyfta outfiten jag blivit förvisad till: jättelik dunjacka (det enda jag får plats i).

  Visst vill du väl snygga till en dunklädd preggotjockis?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *