Vokal-festival

Mina planer för den här kvällen gick åt pipan tyvärr. Fördelen är dock att jag en dag tidigare än planerat nu sitter på tåget tillbaka mot Stockholm. Och det betyder ju att jag kan ligga och snusa på knasbollarna i Farsta redan om några timmar. Idag har jag dock hunnit svischa förbi Malmö och tränga in inte mindre än två mycket spännande möten. Ett med Helene och Susan, de skånska donnorna bakom Me & I som jag ju samarbetat med tidigare, och ett med välgörenhetsorganisationen Barnfonden. 

Igår ägnade jag mig också åt en del svischande. Till exempel så svishade jag förbi Malene Birger-butiken i Köpenhamn. Att hitta dit var dock inte plättlätt. ”Ursäkta, vet du var Ma-le-ne-Bir-gääääär-butiken ligger”, frågade jag första bästa dansk. Frågetecken-ansikte tittade på mig tillbaka. ”Ma-le-ne-Bir-gäääääääär?” Frågetecken-feja. Så jag försökte igen. Och igen. Och då ba: ”Aha! Ma-line Böuju?”. ”Eh, just det. Ma-line Böu-ehhh… just precis den”.

Vad är det med det danska uttalet? Jag fattar verkligen inte logiken. Det är lite som att de börjar varje ord med en tydlig konsonant och sen avslutar med lite random vokaler som kastas ihop och blir till ett… ljud. Eller? Inte?

Maline Böuju-butiken var hur som helst fantastisk och jag blev sugen på att skaffa Ipad för att ge mig en anledning att köpa de snygga Maline Böuju-fodralen. Och köper man ett sådant fodral vore det ju slöseri om man inte matchade med de där helt otroliga pumpsen.

Ja ja. Nu blev det ingen shopping av vare sig det ena eller det andra. Men att bara titta och bli inspirerad räcker ganska långt. Intalar jag mig.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Marie

  När jag började jobba i Danmark var det skitmånga som sa ”danska det är ju ap-lätt, det lär du dig på ett par månder”.
  Ehh – nej!
  Jag lärde mig att förstå på ett par månader.
  Uttalet tog ett par år att få på plats. Men det är ett sjukt roligt språk tycker jag. Det är inte så nyanserat, man pratar lika grovt i ett styrelserum som på en byggarbetsplats. Vilket blir ganska komiskt många gånger!

 2. Profilbild för karinjohansson
  karinjohansson

  Älskar alla klara färger i vår!!! Tror du att det är ok att ha tex lila pastellfärgade stretch jeans med tex klarblå pumps? Får man blanda färgerna eller ska man ta en mer jordnära kulör till?? Svarta/beige/bruna pums i stället? Tacksam för svar..

 3. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Karin Johansson: Blanda för sjutton! Våga!

 4. Profilbild för Anne
  Anne

  Haha, så må du være stødt på en dansker, som udtaler det mærkeligt! Jeg ville altså udtale det Malene Biåuå (altså ligesom ”bir” (uden rulle-r) + ”uå”. Jeg synes i øvrigt, dansk er et fint sprog 🙂

 5. Profilbild för karinjohansson
  karinjohansson

  TACK!! 🙂

 6. Profilbild för Mido12

  Älskar MB Ipad fodral. Vill ha!
  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *